Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ivatti10 #686 üzenetére
Próbáld a 2.5.2-es verziót, és ez alapján próbáld.
Ha nem megy, akkor nézd meg, hogy mit ír ki. -
válasz
ivatti10 #684 üzenetére
A readback data:
NAME readback start readback length
PRELOADER 0x0000000000000000 0x00600000
MBR 0x0000000000600000 0x00080000
EBR1 0x0000000000680000 0x00080000
__NODL_PRO_INFO 0x0000000000700000 0x00300000
__NODL_NVRAM 0x0000000000a00000 0x00500000
__NODL_PROTECT_F 0x0000000000f00000 0x00A00000
__NODL_PROTECT_S 0x0000000001900000 0x00A00000
__NODL_SECCFG 0x0000000002300000 0x00020000
UBOOT 0x0000000002320000 0x00060000
BOOTIMG 0x0000000002380000 0x00600000
RECOVERY 0x0000000002980000 0x00600000
SEC_RO 0x0000000002f80000 0x00040000
__NODL_MISC 0x0000000002fc0000 0x00080000
LOGO 0x0000000003040000 0x00300000
__NODL_EXPDB 0x0000000003340000 0x00A00000
ANDROID 0x0000000003d40000 0x28A00000
CACHE 0x000000002c740000 0x17800000
USRDATA 0x0000000043f40000 0x52C00000Ezt olvastad?
frissítés 2013.10.02.Az újabb verziónál, mint pl. a 2.4.8, ott a leírt factory módban történő mentés továbbra is működik MT6577 esetén, illetve jó hír, hogy a root-olt MT6589 telefonok esetén normál módon bekapcsolt telefonnál is működik az ideiglenes root megszerzése, tehát a mentés is!
Nem kell a factory mode már... tessék szíves lenni olvasni. -
válasz
ivatti10 #677 üzenetére
A root-ot vissza lehet csináni a framaroot-tal, ha épp működik a telefon.
(Meg másképp is)Ami pedig a vizsgálódást illeti, ha nem működik rendesen egy telefon, utána is ki lehet szedni belőle az adatokat (pl. flashtool-lal), és akkor látszik, hogy mit módosítottak a system-en.
Flashtool-lal vigyázni, a preloader-t nem szabad flesselni!
-
válasz
ivatti10 #675 üzenetére
Állítólag olyan jelenség előzte meg mindezt, hogy szétesett a kép, mint amikor a műholdas vétel bekockásodik
Az olyan hw hibára utaló jelenség is lehet.Igaz, a visszaállításhoz nem kell bekapcsolni.
Ezt hogyan is érted? Arra, hogy flashtool-lal ráteszed a másik telefonról mentett rom-ot? Mert akkor igaz.Az is fura, hogy a factory mód eltűnt, és a recoveryben indításnál csak újraindul, maga a recovery mód nagyon ritkán jön elő.
Ja, hogy eltűnt a factory mode. Ha előtte volt, akkor az lehet juzer error is (törölt olyat, amit nem kéne).
A recovery pedig ha nem jön elő, csak ritkán, az megint több dolog miatt lehet.Szerintem rakjátor gyári állapotba, és ha utána is vacakol, akkor szerviz.
-
válasz
ivatti10 #673 üzenetére
Lehet ez az összeomlás egy esetlegesen rossz CWM utóhatása?
Nem hinném.
Ha nem jó a cwm egy mtk-s telefonon, attól a rendszer még működik (eltekintve néhány spec esettől, de remélem ez nem az).
Ha rossz a cwm, akkor a mentés/visszaálíltás nem menne rendesen, illetve más baja is lenne (pl. imei vesztés).Factory reset volt már?
Az szokott segíteni.
Illetve egy dalvik cache törlés sem ártana.Jó megoldás, ha ugyanilyen típusú telefont MTKDroiddal lementem a teljes rendszert, és ezt átalakítás után Flashtoollal megpróbálom visszarakni a sérült mobilra?
Igen, de én csak a boot és system párost tenném csak fel.
A többit nem.Persze még mindig itt van a Factory mód hiánya.
És mire kell neked a factory mode? -
-
válasz
krisz0007 #670 üzenetére
Mivel nem mtk-s, ezért itt nem jó helyen van a kérdésed.
De látom már a topikjában is megkérdezted.
Felesleges több helyen megkérdezned. -
A 3. megoldás olyan, hogy először Flashtool-lal le kell menteni a telefon tartalmát (ez ugye biztonsági mentés, tehát mindenkápp javasolt).
Aztán a megfelelő fájlokból egy CWM-met kell kreálni.
CWM-ből pedig egy zip-et kell csak lefuttatni, és kész a root. -
Vagy felteszed a framaroot legújabb verzióját és megpróbálod vele root-olni
vagy motochopper 1 klikkes próba
vagy CWM-ből root-oló zip. (ehhez persze kell cwm) -
Viszont van benne egy ilyen rész: Kernel Block Map to PMT mismatch! Ez nem gond?
Nem kell vele foglalkoznod.MT6589_Android_scatter_emmc_PMT.txt
- Use it if SP FlashTool errors of 8038 or 4050 occurs
Az említett hiba esetén kell a pmt-s scattert használni.Más: Szeretném átparticionálni a telefonomat. Lenne egy láma kérdésem. A fórumban talált leírás szerint a menete a következő: mentés,
Igen, CWM mentés.
recoveryből zip futtatás, majd wipe és mentés visszaállítás.
Nos, itt a mentés, visszaállítás alatt a CWM backup és restoret kell érteni?!?
Igen, CWM-ből csak a data-t:
CWM-ben
backup and restore --> advanced restore --> |dátum| --> data --> yes -
válasz
Ágica.21 #654 üzenetére
Ha jó az imei, akkor lehet, hogy a system-ben lévő "alapsávi" nem egészen passzol.
Ez esetben várhatóan az nvram nem sérült. Nem kell erőlködni a visszaállítással.Hogyan tudom csak a boot és a system.img-et visszaállítani?
Vagy flashtool-lal a boot és system szakaszokat pipálod be
vagy
ha az mtkdroidtools által, az sd kártyán létrehozott mentést CWM-ből visszaállítod. -
válasz
Ágica.21 #652 üzenetére
hát ennek az lett az eredménye, hogy felismeri hogy milyen szolgáltatós lennék, csak át van x-elve, így nem tudok telefonálni... továbbá eltünt felül az értesítési sávom is
Ez az eset még mindig jobb, mintha be sem kapcsolna.
Ugyanis ez esetben a mentésből csak a boot.img és system img visszatétele javasolt flashtool-lal.
Ekkor vissza kell kapnod a saját rendszeredet.Van imei számod? (tárcsázóban *#06# kóddal ellenőrizheted).
MTK toolsal ha van mentésed akkor md5 fileból vissza lehet állítani az IMEI-t,
az md5 fájl csak egy ellenőrzőösszegeket tartalmazó szövegfájl, semmi köze az imei-hez.
Az imei-t az nvram bin fájl tartalmazza (5MB-os fájl). Ha az megvan, akkor azt vissza lehet küldeni a helyére. -
Hát bíz' log nélkül nehéz kitalálni, max az a sejtésem van, hogy jelenleg 2 scatter van, és ez megzavarja (ez akkora feltételezés, mint az ólajtó...)
Nézd meg, hogy az md5 fájlban ott vannak-e az scatter-ekhez tartozó md5 összegek.
@(#648) arfer
A prepare blocks for flashtool szerintem akkor kell, ha flashtool-lal kibányásztad egyben az egész teló háttértárát
Nem, nem így van.
Arra a "To process file ROM_ from flashtool" gomb való. -
válasz
ratracerbalu #638 üzenetére
Nos, akkor vélhetően sérülhetett az vnram, ami nem jó hír.
A wifire van megoldás, kell egy cwm szkript.[link] -
válasz
ratracerbalu #628 üzenetére
Az nvramot gyorsan töröld le, mert azzal akár visszaélésre adhat lehetőséget!!!
-
válasz
ratracerbalu #626 üzenetére
Ok, de hova?
Se link, se semmi. -
válasz
ratracerbalu #623 üzenetére
Én írtam, hogy mi lehet a megoldás.
-
válasz
ratracerbalu #616 üzenetére
Csak nyugi (ha lehet ilyenkor ilyet mondani/írni).
Ha sikerül feltölteni, majd ránézek. -
válasz
ratracerbalu #614 üzenetére
Megint erdekes a feltoltesrol irt dolog mert a secro.img 6mb a protects.img meg 10 korul van.
Azokat nem kell szabdalni -
válasz
ratracerbalu #611 üzenetére
Az mtkdroidtools-os mentes mappajaban mikyen fajlok vannak? (Lista kellene)
-
válasz
ratracerbalu #608 üzenetére
ami kellene most, az a secro és a protect_s fájlok.
Ha fel tudod tölteni valahova (pl. data.hu), akkor belenéznék, hogy azok legalább jók-e. -
válasz
ratracerbalu #606 üzenetére
Ezen a legalsó menüpont szokott lenni a power off.
De a nyugodtan vedd ki az akkut.
Csinálj egy MTKDroidTools-os mentést, mint említettem.
Ez legyen az első. -
válasz
ratracerbalu #603 üzenetére
Semmi gond.
Tehát az imei az invalid?
Tárcsázóban a *#06# kóddal tudod ellenőrizni.Ha igen, akkor akkor egy MTKDroidtools-os mentést csinálj, ami ahhoz kell, hogy a hibakeresést el lehessen kezdeni.
-
válasz
ratracerbalu #599 üzenetére
Jupííí!
Na ez már döfi!Az imei szám invalid?
Általában arra is van megoldás. Mégpedig több is.
Persze attól függ, hogy mi sérült. Az nvram, vagy a secro, vagy a protect_s. Ha az nvram, az baj, de általában a flash és a CWM-mes romok felrakásakor csak az utóbbi kettő szokott sérülni. Azok meg helyrerakhatók pikk-pakk.@(#600) bodrik11
Nem akartam személyeskedni -
válasz
ratracerbalu #596 üzenetére
Azt mondottad, hogy a CWM az bejön. Most azt mondod, hogy nem tudtad feltenni a cwm-met.
Akkor most van, vagy nincs?Meg kellene próbálni először a flashtool-lal readback-et csinálni. Ha ugyanis azt össze lehet hozni, akkor lehet flesselni is.
Ha gyári romot próbáltál meg feltenni, és installation aborted van, akkor ír valamilyen hibaüzenetet?
Mert ha nem, akkor szerintem flesselhető változatot próbáltál meg feltenni, ami CWM-ből lehetetlen.
(tegnap járt így valaki: elfeledte megnézni, milyen zip-pel is van dolga) -
válasz
ratracerbalu #587 üzenetére
probáltam az áltlad készitett romot, flashelni, az este ,
UMI S1-re én nem csináltam semmilyen ROM-ot.Másik: próbálj meg légyszíves érthetően írni. Próbáld tagolni a mondatot/mondatokat, mert még mindig nem lehet kibogozni mit mivel szeretnél összefüggésbe hozni. Így pedig segíteni sem nagyon lehet.
-
válasz
#45553408 #585 üzenetére
Próbáld meg újabb verziós mtkdt-vel. (Nekem a 2.5.2 alatti verzióval egy Lenovo S660-at nem sikerült menteni).
Vagy a kábel vacakol, ez sem kizárt. - de először az mtkdt 2.5.2 / 2.5.3 verziót próbáld.@(#583) ratracerbalu
Az elég fura.
Ha az mtkdt-ben megjelennek az adatok recovery mode-ban is, akkor van adb elérés. Ekkor nem szabadna hibát dobnia. -
válasz
ratracerbalu #581 üzenetére
Kicsit zagyván írsz, hámozni kell a leírtakat, gondolom mobilról.
Az 580-as hsz meg számomra kibogozhatatlan.factory mode , megszökött
Ezek alapján a system partíció törlődött.ami függölegesen csikozva át megy szürkébe, és igy tovább kapcsolgat
Recovery alatt jó a kép? Mert akkor ezt a csíkozódást a nem megfelelő boot.img okozhatja.Szerk.:
Ha recovery-ben megáll a kép, akkor lesz adb elérés.
ott pedig legalább a partíciókiosztásokat meg lehet nézni.
adb shell cat /proc/partitions
adb shell cat /proc/dumchar_info
adb shell cat /proc/emmc
parancsok kimenetei sokat segíthetnek. -
válasz
ratracerbalu #571 üzenetére
A meg mukodo rendszerrol van mentesed?
Ha van akkor vissza kell tenni. Itt a leiras [link] -
Hú, ilyet már láttam, és nem emlékszem a megoldásra.
Amit lehetségesnek tartok:
1, Olyan helyre tedd a mentést, ami a felhasználói fiókoddal elérhető (talán rendszergazdai jogot is igényel az MTKDroidtools).
2, Ne legyen ékezet és space a könyvtárnévben
3, legyen legalább 2GB szabad hely a telefonba helyezett fizikai SD kártyán
4, vacak a kábel
(a windows-os hibakeresés nem az én világom)Ami a MUT-ot illeti, keresd a /system/app könyvtárban, m44tools vagy com.mobileuncle.toolbox nevekkel is.
Vagy a /data/app könyvtárban ugyanezekkel a nevekkel. -
Csak annyit ir minden fájlhoz hogy nem tudja a pc-re másolni ( vagy valami ilyet)
Akkor ez a baja.de még egy gondom akadt felrakot még egy MUT-ot most már kettő van a telón de nem tudom le törölni.
Próbáltad már valahogy törölni?Tipp: nézd meg az előző (jó)pár hozzászólást.
Akinek segítségre volt szüksége, még képernyőképet is csinált, pontos hibaüzenettel. És bár nem rövid idő alatt, de a nem működő telefonból működő lett.
Segítei akkor lehet, ha pontosan leírod mit csináltál, mivel, hogyan, és az esetleges hibaüzeneteket, probálmákat pontosan leírod. Különben a "valami baja van"-ra max "valami hiba van" válasz tud jönni. -
válasz
Istvanpepe #555 üzenetére
Végülis ezért van a fórum.
Gratula! -
válasz
Istvanpepe #553 üzenetére
Pontosan.
-
válasz
Istvanpepe #551 üzenetére
Akkor tedd fel azt, amit en portoltam.
Neha az automata cwm nem megy. -
válasz
Istvanpepe #548 üzenetére
Probald meg mtkdroidtools-bol.
Amikor casatlakoztatod es kiirja a telefon adatait, akkor jobb oldalon van egy "reboot" gomb, arra ravoksz. Ekkor elougrik 3 lehetoseg. Az egyik ugy vegzodik hogy "...revovery" . Arra kattints es varjuk az eredmenyt. -
válasz
Istvanpepe #546 üzenetére
És meg is vannak a fájlok a számítógépen ?
Ha igen, akkor már biztonságban van a telefon!Még azért cwm-be próbálj meg belépni, hogy működik-e.
-
válasz
Istvanpepe #543 üzenetére
Nincs root eleres. Ez okozza.
A root gombra nYomj ra.
Utana megkerdi hasznalja-e a mar telepitett su-t .
Igennel valaszlj.
Nezd meg a telefon kepernyojet nem ker-e jogot.
Ha ker root jogot add meg neki.
Utana megcsinalja a root elerest es aktiv lesz a backup gomb. -
válasz
Istvanpepe #539 üzenetére
Várható volt.
No de a write memory még mindig ott van.
Az viszont nagyobb odafigyelést igényel.
Ha van teamviewered és igényled, akkor megnézem "élőben". (Persze hozzájárulásoddal, illetve azt már privátban) -
válasz
Istvanpepe #537 üzenetére
próbáld meg ezzel a flashtool-lal: [link]
Egyszerre is flash-elheted a recovery és boot img-ket.
Ha még mindig hibaüzenetet kapsz, akkor egyesével kell beégetni a fájlokat (nem download-dal, hanem write memory-val. viszont az nagyobb odafigyelést igényel.
-
válasz
Istvanpepe #534 üzenetére
Ez akkor a portolt CWM hozzá:
Letöltés
md5sum: 314b07e89444ad02018ecf6256e95ef0
méret: 5,8 MB (6094848 bájt)Ezt is flashtool-lal kell feltenni, itt persze a recovery legyen csak bepipálva, és a fentebb linkelt recovery-t kell betallózni a helyére, és flash.
-
válasz
Istvanpepe #534 üzenetére
Akkor egy hajmeresztő dolgot kellene tenni:
Ami az eredeti CWM mentésed, abból a boot.img-t be kellene flesselni a telefonra.azt a scatter file-t használt, ami a w718-as linken van, hiszen a system-ig úgy néz ki, hogy jók a partícióméretek.
Falshtool-lal kell berakni a helyére.
Csak a bootimg legyen bepipálva miután a scattert (w718-as telefonhoz tartozó scatter) betallóztad, és a bootimg szövegre kattintva betallózod a CWM-ből kimásolt boot.img-t.Utána pedig próbáld meg elindítani a telefont.
Ha nem indul el, akkor val'szeg a system is sérült. Azt viszont csak recovery-ből lehetne visszatenni.
szerk.: közben portolok a fájlokból kiszedett infók alapján egy cwm-et.
-
válasz
Istvanpepe #532 üzenetére
A hírek:
1, a boot.img átíródott az újra, ami nem egészséges.
2, a recovery úgy tűnik, hogy az mtkdroidtools által generált, nem sérült.Hogyan próbáltál meg recovery-be belépni?
Merthogy ez alapján el kellene indulnia (mármint a recovery-nek), mivel rossz boot.img mellett is el tud indulni a recovery. -
válasz
Istvanpepe #527 üzenetére
Még egy dolgot kérnék, az MBR fájlt.
A secro és a bootimg nem lett jó, azt meg kellene próbálni megint.
-
válasz
Istvanpepe #526 üzenetére
Akkor az emlitett fajlokat becsomagokva tedd fel valahova (data hu jo lesz). Delutan megvizslatom
-
válasz
Istvanpepe #523 üzenetére
Igazabol annak alapjan szamoltam.
Az csak arra vonatkozott volna ha te szamolod. De mivel nekem ez meg volt ezert sok dolgod nincs most vele. -
válasz
Istvanpepe #521 üzenetére
Ja mar ertettem . tehatca kephez kepest javitottad.
Na hajra!
-
válasz
Istvanpepe #518 üzenetére
Az a bootimg nem lesz jo.
Nem 0-nal kezdodik.Miert kellett javitani?
Szerk.: kis-nagy betu itt nem szamit.
-
válasz
Istvanpepe #515 üzenetére
Ennél egyszerűbben nem tudom leírni: Flashtool readback
-
válasz
Istvanpepe #513 üzenetére
Tehát úgy tűnik, hogy a preloader ép maradt, ami mindenképp jó hír.
Egyébként 10x mentetted ugyanazt.
Ráadásul nem is azt, amit írtam, de ez most igazán nem is volt lényeges.Innentől azonban kövesd a readback opciók leírásomat, és számold ki a kezdő és hosszcímeket.
Egészen a system szakaszig használd a w718-as telefonhoz tartozó scattert.Egészen pontosan itt vannak az adatok:
NAME readback start readback lengthPRELOADER 0x0000000000000000 0x00600000
MBR 0x0000000000600000 0x00080000
EBR1 0x0000000000680000 0x00080000
__NODL_PRO_INFO 0x0000000000700000 0x00300000
__NODL_NVRAM 0x0000000000a00000 0x00500000
__NODL_PROTECT_F 0x0000000000f00000 0x00A00000
__NODL_PROTECT_S 0x0000000001900000 0x00A00000
__NODL_SECCFG 0x0000000002300000 0x00020000
UBOOT 0x0000000002320000 0x00060000
BOOTIMG 0x0000000002380000 0x00600000
RECOVERY 0x0000000002980000 0x00600000
SEC_RO 0x0000000002f80000 0x00040000
__NODL_MISC 0x0000000002fc0000 0x00080000
LOGO 0x0000000003040000 0x00300000
__NODL_EXPDB 0x0000000003340000 0x00A00000Ha a mentések megvannak, akkor fogom kérni az alábbi fájlokat:
preloader
mbr
ebr1
bootimg
recovery
secro
logoHa mákod van, akkor az expdb-ig "szokásos" partíciókiosztásról van szó, és talán a recovery-t visszaállítva visszarakható a cwm mentésed.
-
válasz
Istvanpepe #510 üzenetére
Másik scatter file-t válassz, mert ez igy most nand flasht keres, a tiedben lehet hogy emmc van.
Pl ehy haier w718-as megtenne. Majd megprobalom linkelni.
Sot lehet hogy regebi flashtool is jo lenne.
Ahhoz is keresek linket.Szerk.: [link]
Itt megtalalod a ket letoltesi linket. Scatter es flashtool egyarant.
Csak readback-re hasznald! -
válasz
Istvanpepe #508 üzenetére
Readback opciót próbáld!
Az biztosan nem teszi tönkre a telefont! -
válasz
Istvanpepe #506 üzenetére
Viszonta cwm belépéskor mindig fekvő droid fogadott a billentyűk sem úgy működtek ahogy a leírásban.
Ez esetben nem ment fel a cwm; ez alapján maradt a 3e recovery, annak szokott ilyen indulóképe lenni.Azt a readback-et próbáld meg mindenképpen.
-
válasz
Istvanpepe #503 üzenetére
Még1:
Egy flashtool readback opció segíthetne talán legalább annyit megnézni, hogy a használatos preloader működik-e egyáltalán, pl. ilyen adatokkal:
Start address: 0x0000000000000000
Length: 0x00600000 -
válasz
Istvanpepe #503 üzenetére
Tehát akkor:
Az általad lementett CWM mentésben lévő recovery és boot img-k egyértelműen ext4 fájlrendszerről beszélnek (system, cache, data partíciók)
Amit viszont megpróbáltál feltenni rá, az bizony ubifs fájlrendszerű.
Ez így elég nagy baj.
Térjünk vissza picit a gyökerekhez:
rom cserét akartam csinálni,mtk droid tools al. <-- ezt le tudnád írni, hogy hogyan akartad csinálni? Ez sok információt tartalmazhat.
Ez azért kell, hogy flashtool-lal vagy tényleg MTKDroidtools-zal próbáltad meg azt a rom cserét.
Minden apró részlet fontos.
Mit, mivel, mikor, hogyan.Nagy kár, hogy az eredeti scatter nincs meg. Ugyanis így nem ismerjük az eredeti partíciókiosztást.
Amit felraktál recovery abból lehet cmw-met kreálni, csak ugye nem tudjuk, hogy melyik rom-szakaszra kell... (hogy hova tegyük).
Esetleg, véletlenül nincs adb elérés, akár csak egy pillanatra is? -
válasz
Istvanpepe #499 üzenetére
A recovery.img és boot.img-t tedd fel légyszi valamilyen publikus helyre (pl. data.hu vagy ilyesmi), azokba is bele fogok nézni.
-
válasz
Istvanpepe #499 üzenetére
Nos, említetted itt, hogy rom-csrét akartál végrehajtani.
Konkrétan melyik romot akartad feltenni rá?
Ez fontos lehet a hiba megtalálásához és a további javaslatokhoz. -
válasz
Istvanpepe #496 üzenetére
Műtöttek, még lábadozok. Szerintem még nem ment ki belőlem minden narkotikum, igy gondolkodni sem nagyon tudok...
Talán még pár nap es a fejem már működni fog. -
válasz
Istvanpepe #488 üzenetére
Hat elegge erdekes a telefon, de a needromon van ilyesmi telefonhoz rom: [link] illetve [link].
Dw nehogy elkezd feltwennni barmelIket is.
Amit lehetne csinalni az az, hogy azt a cwm mentest system tar-ban megkeresed a buuld.prop fajlt es megnezed a build number-t.
Az adhat tampontot a felhasznalhato rommal kapcsolatban.
Ezek utan egy letöltött romot összehasonlítod a cwm mentessel ( a systemre gondolok). Hacegyeznek ezek a reszketek, akkor a recovery szetbontasa utan a fajlrendszereket is ellenorizve lehet majd megmondani hogy jo-e, hasznalhato-e a letoltott rom. -
válasz
Istvanpepe #485 üzenetére
A ramot tesztelred.
Ne hasznald ezt a tesztet az emmc es nand vizsgalatara mert tenyleg teglat csinalsz.
Mielott barmit csinalsz, el kellolvasni a neten mik a veszelyei annak amit csinalni karsz.A nagyobb gond egyebkent az hogy a scattert nem ismerjuk.
Aztan meg van egy olyan hianyos resz is, hogy a particiokat sem tudjuk konkretanVan esetleg elerheto factory mode?
Van recovery mode? -
válasz
Istvanpepe #482 üzenetére
Elméletileg igen.
Csak mivel nincs meg minden info a telefonrol tavolrol eleg nehez. (Illetve egyeb engem korlatozo tenyezok is felmerultek mara es holnapra).
-
válasz
Istvanpepe #480 üzenetére
Mivel valszeg nem nand hanem emmc van a telefonodban.
6572 eseten elofordul mindketto.
Ezert igy fokozott ovatossaggal alj neki mindennek.
Ne fkesselj osszevissza mert tegla lesz.Nagy levego es turelem.
Eloszor cwm megoldast kellene a flashelés helyett.
Ha flash utat valasztanal jol nezd meg mit flashelsz. -
válasz
Istvanpepe #474 üzenetére
Ha nincs mas akkor az nem jo hir.
De cwm mentes legalabb van.
Azt is meg lehet probalni visszatenni.Mtkdt-bol melyik verzio van?
Mtkdt-vel lehet cwm-met csinalni.
Most mem tudom linkelni a hogyanjat.Ami mentesed neked van abbol is lehwt cwm-met fabrikalni.
Utana pedig visszatenni a meglevo cwm mentest. -
válasz
Istvanpepe #470 üzenetére
Szerintem rossz helyrol akarod betallozni az md5 fajlt. A konyvtarnev alapjan cwm mentesi konyvtarbol.
Ott nem lesz.
Az mtkdroidtools-os backup konyvtarban , ott is a telefonod azonositojaval megadott konyvrarbol kell az md5 file. -
válasz
Istvanpepe #468 üzenetére
Nem egeszen vilagos hogy mit szeretnel es mit akarsz betallozni ami nincs.
-
válasz
Istvanpepe #465 üzenetére
Én hétvégén csak korlátozottan - read only - leszek.
-
válasz
Istvanpepe #463 üzenetére
Igen, csak most nem tudtam linkelni.
A preloader-t ne flesseld!)telefonom amin rom cserét akartam csinálni,mtk droid tools al.
Az MTKDroidTools nem alkalmas ROM cserére!Arra CWM vagy Flashtool használatos.
-
válasz
Istvanpepe #461 üzenetére
Helyrehozható, ha van mtkdroidtools-os mentés.
Tuti.
Lásd a blogomban lévő visszaállítási bejegyzést. -
válasz
aytukabozs #458 üzenetére
Na akkor már biztonságban vagyMármint a telefon.
-
válasz
aytukabozs #456 üzenetére
Hát láttam már ilyen "nem kérek root jogot, hanem van", és azon sem volt sem superuser, sem supersu alkalmazás.
Ami kért root jogot, az kapott.
Szerintem nem annyira jó, ha bódog-bódogtalan kap rendszergazdai jogokat. -
válasz
aytukabozs #453 üzenetére
bár a gépen nem találtam meg ennek a file-jait
Az tényleg furcsa, mert abba a könyvtárba szokta létrehozni a backup könyvtárat, ahonnan a programot elindítottad. Abban a backup könyvtárban pedig egy, a telefon azonosítójával és dátumával ellátott könyvtárban kellene hogy legyenek a mentett fájlok.Hol lesz jelentősége?
Néhány root megoldás szokott bonyodalmakat okozni.
Ilyen pl. egyes esetekben a vroot program, kínai supersu-val. Frissíteni akarja magát, létrejön két supersu, és összekeveedik. Ezek után meg pl. az EsExplorer nem tud root jogot szerezni. Nem minden esetben ilyen, de van pár.
Ha romot akarsz cserélni, akkor az MTKDroidTools-os mentés mindenképp kell, illetve a fájlok md5 ellenőrzését is érdemes megtenni.
Ha mégsem lenne meg a mentett fájlok csomagja, akkor ismét próbáld meg. -
válasz
aytukabozs #450 üzenetére
*amennyiben rootolva kaptam a telefont a webshopból, az eljárás akkor is ugyanez, csak alapból aktív lesz a BACKUP gomb?
Csak miután megszerezted az ideiglenes root jogot (a root gombbal)*van e jelentősége hogy a kici kínai mivel rootolta a rendszert?
A backup-ra nincs. -
Nos, akkor a teljes dd mentés kódja
dd if=/dev/preloader of=/storage/sdcard1/dd-backup/preloader.img
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/mbr.img bs=1024 count=512 skip=0
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/ebr1.img bs=1024 count=512 skip=512
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/pro_info.img bs=1024 count=3072 skip=1024
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/nvram.img bs=1024 count=5120 skip=4096
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/protect_f.img bs=1024 count=10240 skip=9216
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/protect_s.img bs=1024 count=10240 skip=19456
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/seccfg.img bs=1024 count=256 skip=29696
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/uboot.img bs=1024 count=384 skip=29952
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/bootimg.img bs=1024 count=10240 skip=30336
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/recovery.img bs=1024 count=10240 skip=40576
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/sec_ro.img bs=1024 count=6144 skip=50816
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/misc.img bs=1024 count=512 skip=56960
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/logo.img bs=1024 count=8192 skip=57472
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/ebr2.img bs=1024 count=512 skip=65664
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/expdb.img bs=1024 count=15744 skip=66176
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/android.img bs=1024 count=819200 skip=81920
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/cache.img bs=1024 count=131072 skip=901120
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/usrdata.img bs=1024 count=1949696 skip=1032192
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/storage/sdcard1/dd-backup/fat.img bs=1024 count=2366464 skip=2981888De a beírás előtt kell egy:
adb shell
su -
és utána mehetnek a parancsok, ha már létezik a /storage/sdcard1/dd-backup könyvtár. Ha nem létezik, akkor adb-n keresztül is létrehozható:
mkdir /storage/sdcard1/dd-backup -
A backup nem biztos, hogy menti a cache-t és a userdata partíciókat.
Azonban a build.prop gomb megnyomása átírja a lokációt oroszra, úgyhogy azt inkább hagyd ki.
A chinese soft gomb viszont a gyanúsnak vélt kínai szoftvereket eltávolítja.
A scatter infót meg jó hogy megnézted, és megosztottad :
-
Végüls baj nem lehet belőle...
Ezt esetleg -
Vigyázz a gravitybox-szal, már két T100-as THL-ről tudok, amit megmakkantott!
Először olvasd el a kompatibilitási listát!Ami a mentést illeti, én még a flashtool-os mentést szoktam javasolni, de ez csak az én paranoiámnak köszönhető (no meg annak, hogy Linux alatt könnyebb a flashtool-os mentésekbe belenézni, módosítani direktbe magában az img fájlban)
-
megjelenik az MTK65xx Preloader eszköz, de csak pár másodpercre, utána jön a windowsos eszközeltávolító hang, és az eszköz eltűnik. Aztán pár másodperc múlva visszajön, és ez így megy a végtelenségig.
Ez normális jelenség.
Ha a preloader kapcsolatnak "nincs dóga", azaz nem megy flash vagy readback, akor lecsatlakozik.
Ha "van dóga" akkor a preloader kapcsolat folyamatossá válik, és elkezd dolgozni. -
Az MTKDroidtools lement neked mindent.
Az nvram.bin (vagy nvram.img) az tartalmazza.
Ráadásul a userdata.nvram.only.tar és .img szintén tartalmazza.
Tehát ezzel nem lesz gondod.
Ha különbözik a két imei, akkor írd fel egy papírra a mindkettőt.
Szerintem más teendőd nincs. (Azon kívül, hogy csinálsz CWM mentést is, és ha még biztosabb akarsz lenni a dolgodban, akkor flashtool-os mentést is; vagy elvetemülteknek ajánlom a dd-s mentést is)
-
válasz
Old Gyfland #401 üzenetére
Még van vagy 2 napra való privát olvasnivalóm, nem győzöm...
-
válasz
Old Gyfland #399 üzenetére
Az újabb MTKDroidtools-ok esetén (2.4.8 és felette) már nem kell a factory mode, normál módban is megoldhat, usb hibakeresés bekapcsolása után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged