- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
válasz
Ed Parker #52 üzenetére
Biztos hogy oka van miért annyi amennyi.
Kartell?
Nem kell azt hinni, hogy pont a fényképezőgép gyártók ne élnének vele. Friss hír éppen, hogy a japán autóipari beszállítók már régóta árat egyeztettek mert már nem bírták a versenyt az eu-s beszállítókkal.... A vicc, hogy ezen japán beszállítók tulajdonosai legtöbbször (részben mindenképpen) azon japán autógyárak, akiket így megrövidítettek.
-
MaUser
addikt
Ott már idegből lecsavartam, nehogy még egyszer elölről kelljen kezdeni az egész macerát.
@Ed Parker: Ezt nem értem. Logikusan egy szenzort sokkal könnyebb gyártani, mint egy procit. Proci esetén ha hiba van, vagy tudsz tiltani vagy nem. FF szenzornál meg mindenképpen kiátlagolják a rossz pixeleket, ergo ha van néhány plusz hiba, szinte nem oszt nem szoroz... Azt meg nagyon nehezen hiszem el, hogy egy APS-C -> FF érzékelő váltás 100$-nál nagyobb különbséget jelentsen gyártásnál/fejlesztésnél a nagyobb váz nagyobb anyagköltéségével együtt is. Simán piacot szegmentál a két nagy és meglepő módon az utóbbi években már nincs közvetlen konkurencia a gépek között. Valami hiányzik az egyikből, amit éppen a konkurencia tud és fordítva.
-
MaUser
addikt
Nem csak itt gond az 1/4000. Nyáron a d90-emmel néha agybajt kapok. Tavaly akartam a kocsiról lőni egy képet a sima 35/1.8-cal, nyitott rekesszel a dof miatt, erre nem lehetett... A króm díszítések úgy égtek ki, hogy öröm volt nézni, raw-ban sem volt menthető. Aztán kínomban lőttem 5.6-on és dofot meg kapott capture nx-ben a háttér, de jobban örültem volna, ha nem kell fél órat ezzel vacakolnom.
50-150/2.8-cal néha ugyanez van nyáron. 15-16 FÉ-be elég gyakran bele lehet azért botlani, ahol jól jön az a kis plusz. Először azt hittem, hogy a fókusz finomhangolás fog hiányozni a d7000-ből, de nem, az 1/8000 a legnagyobb hiányossága számomra a d90-nek. Előtte ez fel sem tűnt, mert nem igazán voltak fényerős obijaim.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest