Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• norbinator

csendes tag

Sziasztok!

Gondoltam hozzászólok, mert elég sok sületlenséget látok ezzel az objektívvel kapcsolatban. Szerintem akik szapulják még nem használták ezt az obit.
    Szóval nemrég vettem egyet és összelőttük egy ismerősöm 24-105-ösével.
    Amit tapasztaltunk:
    CA tekintetében láthatóan jobban telejsített a 24-70-es
    Torzításban jól láthatóan jobb volt a 24-70-es (értsd még nagyítás nélkül is láthatóan kisebb volt a torzítás a kritikus 24mm-en)
    Képközépen nagyjából egyformák, de 100%-os nézetben minimális előnye volt a 24-70-esnek
    Sarkokban és a széleken láthatóan és egyértelműen jobb volt a 24-70-es
    A stabilizátora érezhetően jobb volt a 24-70-esnek.
    Az egyetlen amiben a 24-105 jobb az a nagyobb átfogás, de ha van egy 70-200-ad akkor a 70 feletti tartományban úgyis elpáholja és azt fogd használni ha teheted.
    Ettől függetlenül nem rossz objektív a 24-105, de a 24-70-es minden tekintetben felülmúlja szóval logikus, hogy drágább.
    A macro funkciót nagyon eltalálta a canon. Sokakkal ellentétben úgy gondolom ez egy igenis hasznos dolog és komoly érv mellette. Akik nem megrögzött makrosok csak szeretnének néha mondjuk egy esküvőn közeliket lőni a gyűrűkről, díszekről, meghívókról stb, azok egy nagyon jó eszközt kapnak (nyilván nem arra van, hogy póklábakat fotózzunk vele). Én erre eddig a 70-200 végállását használtam ami nagyon kényelmetlen a közelpontja miatt, és messze nem ad ilyen nagyítást.
    Szóval brutál jó objektívnek tartom. A mostani ára szerintem már relális, ennyivel jobb a 24-105-nél. Szerencsére így sem veszik úgy tűnik, úgyhogy én visszatérítéssel vettem, és így olcsóbb volt a 24-105-nél.
    Merem ajánlani. Persze nem árt fölé egy tele vagy egy jó portréobjektív. Én mondjuk portréra a 85 1.8-at használom, mert az egy elképesztő brutális cucc, ár/érték arányban szerintem verhetetlen portrézni.

Új hozzászólás Aktív témák