Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Én valahogy szédülök játék közben, lehet csak a fáradtság, de kifejezetten rosszul esik nézni a sok hasonló színű textúrát. Ilyen szempontból a Castle pálya a legnormálisabb. A hangok ténleg nagyon trére sikerültek...
-
finest
addikt
Ha úgy lenne, ahogy írod, csak harci ebeket alkalmazna a hadsereg. Az átlag kutyaiskolás képzés is eltart egy évig, ettől drága az előállítása a kutyának, amit kár lenne az első bevetésen agyoncsapatni az ellennel, ha már etették-itatták, oltották, kiképezték. A lőszer tuti sokkal olcsóbb.
Igen, régen több volt belőlük, de elsősorban nem a harcra kiképzett ebek miatt, hanem azért , mert futárnak, felderítőnek, utánpótlásszállítóknak használták őket. Egy szó mint száz, ilyen hajtóvadászat szerű bevetés aligha elképzelhető. Sokféle módon lehet védekezni a kutya ellen, pláne, ha nem egy fegyvertelen emberről van szó. Nem azt mondom, h nem félnék, h szétkapnak, csak azt mondom, h túlzás rögtön a megpecsételődött sorsra gondolni, ha ugatást hall a katona.No, végre nekem is lejött, megyek tesztelni!
-
finest
addikt
Bedobtam a kérdés érdekességként a honvédelem topikba: [link]
Dani_kp: Nem mindegy, h valami sokba kerül és hatékony, vagy sokba kerül és felesleges.
Honnan tudja például egy csoport félvad kutya, h kit kell támadnia a szabotázst végző katonák közül? Megbeszélik egymás között, h enyém az első, tied a második? Ezért tartom én furának, h a kutyák a gazdák nélkül csoportban járőröznek valahol. Ha meg a gazdik közelben vannak, akkor akár lőhetnek is, amíg a kutyák odaérnek. Nem tudom, h milyen a kaukázusi medveölők fejének a keménysége, de egy átlag német juhász ököllel is agyoncsapható, egy pisztoly markolattal meg főleg. -
finest
addikt
Szerintem túl drága a kutyák kiképzése ahhoz, h csoportosan nekilódítsák őket mondjuk az erdőnek vadászni. A hadseregnél különben a kutyákat is egyes feladattípusokra specializálva oktatják, valóban vannak olyanok, amiket elfogásra, gyilkolásra idomítanak.
Én sem találkoznék egy kaukázusi medveölővel. Most meg nem mondom a fajta nevét, amivel anno az oroszok itt nálunk az atomsilókat őrizték, az is valami ilyen kaukázusi vagy szibériai dög volt, ennyire nem volt nagy, inkább a mi kuvaszunk mérete volt kicsit rövidebb lábakkal, de fekete szőre volt és valami brutális nagy feje. Arra voltak betanítva, h a hasat harapják...
De mindent összevetve, praktikus okokból felesleges dandár mennyiségben képezni a kutyákat elfogásra, a golyó olcsóbb, és egy kézigránát is ugyanúgy kifektet egy szakaszt, mint mondjuk 6-8 kutya, ha korábbi példánál maradjunk. Nem mondom, h nem vetettek/vetnek be kutyákat, hanem azt, h nem hordákban járőröztek a keleti fronton pláne felügyelet nélkül. Kutyabombái is voltak az oroszoknak, amiket a német tankok ellen vetettek be, de annál is rájöttek, h a tankelhárító olcsóbb, hatékonyabb.
Meg kellene kérdezni a "hadseregünk" topikban, h mi a helyzet mosta kutyákkal a katonaságnál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GARANCIÁLIS! Apple Watch Series 10 GPS 42mm Rose Gold!
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged