Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Érdekes. Nekem mérnök hallgatóként kellett fél-fél évet járni mikro_makro_ökönómia és menedzsment_és_vállalkozásgazdaságtan órákra, és semmi olyat nem mondtak, ami ellentétben állna a Zeitgeist sztorijával. Sőt, a mikmak órán az egyik hallgató épp fel is vetette ezt a témát mikor a pénzteremtésnél jártunk, és beszélt is róla vagy fél órá az előadó, mert ő is látta a filmet (mi meg utána nem hagytuk visszatérni az unalmas szar előadásához, mert olyanokat adott le
). Jórészt egyetértett vele. Pedig nem csak itt a BME-n tart ilyen fapados órákat, hanem az ELTE-n rendes közgaszdászokat is tanít (mondjuk ott lehet, hogy ott letagadja azt is, hogy egyáltalán látta a filmet, de az már más kérdés).
De taníts mester. Hol a konkrét a hazugság?
-
Cyber_Bird
senior tag
Nem azt mondom, hogy nem tudja értékelni, és nem látja meg hogy ez miért jó, csak azt hogy tudatt alatt is ragaszkodni fog a berögzült normákhoz.
Ezért is születik olyan sok borzasztó OO kód.
Nah nem mintha én nem generálnék ilyeneket néha, de azért igyekszem valami önkontrollt tartani, meg megkérek tapsztaltabbakat hogy nézzék át, mit műveltem, persze én még csak kezdő "programozó" vagyok, de így látom ezt. aztán persze lehet hogy nem így van -
mephi666
nagyúr
nálunk úgy kezdték anno a c-t, hogy: "aki basic-el szórakozott, az felejtse is el azonnal a goto szintű ugrálást, mert ilyen primitív/amatőr dolog itt NINCS! van helyette többféle feltételvizsgálat és ciklus... azt kell használni, mert 1000szer profibb..."
egyre jobban törnek fel az emlékek...
oo környezetben qrvajól lehet dolgozni, miután az ember rendesen bevágta az elméleti alapokat és kellő mennyiségűt gyakorolt is... a globálisan definiált függvényekkel nagyon "egyszerűen" és jól lehet dolgozni...
nálunk is azért buktak rengetegen, mert az elméletet könnyen kipuskázták... viszont a gyakorlati részre hiába ment be a hülyegyerek pendrive-val, amin ott volt többszáz példaprogram és csak copyznia kellet volna, de annyira sötét volt, hogy a fennálló hibákat sem tudta megoldani... pedig nem nagy hibák voltak... 1-2 pontosvessző vagy elmaradt include elég volt, hogy ne menjen...
ha pedig le sem fordult a program, akkor bele sem néztek a tanárok... csomóan nem értették meg, hogy gyakorolni kell a típusfeladatokat és kész... nagyjából hasonló feladatok voltak mindig... 10-20féle "feladvány" közül sorsoltak mindig randomra, kisebb módosításokkal... gyakorlással nem volt nagy kunszt, anélkül viszont esélytelen volt...
-
Andie
őstag
Végülis ja, apikat, meg csúcsra hegyezett komponenseket, de engem, mint 4gl programozót igazából ez érdekel. Nem akarok küzdeni azzal, hogy a videókártya hogyan jelenit meg a windowsban egy keretet, benne szürke ablakot, a gombok hogyan lesznek 3D-sek, stb. Engem az érdekel, hogy ha valami üzenet kell, az ugorjon fel, azt kész. Nyilván a Doom4 megirásához ez kevés.
A siemenses dologra teljesen jól rátapintottálTán dolgoztál ott?
Delphivel kapcsolatban mindig ezt hozzák fel ellenérvnek. De mit érdekel engem, hogy nem portolható Sunra meg X25-re? Windowson (sőt, linuxon, és mostmár winmobilon is) szépen fut, megy, könnyü, gyors, hatékony. Kommunikál mindenféle adatbázissal (oracle, Mssql, stb), és ez az esetek nagy részében bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Yettel topik
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mobil flották
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest