- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Végülis ja, apikat, meg csúcsra hegyezett komponenseket, de engem, mint 4gl programozót igazából ez érdekel. Nem akarok küzdeni azzal, hogy a videókártya hogyan jelenit meg a windowsban egy keretet, benne szürke ablakot, a gombok hogyan lesznek 3D-sek, stb. Engem az érdekel, hogy ha valami üzenet kell, az ugorjon fel, azt kész. Nyilván a Doom4 megirásához ez kevés.
A siemenses dologra teljesen jól rátapintottálTán dolgoztál ott?
Delphivel kapcsolatban mindig ezt hozzák fel ellenérvnek. De mit érdekel engem, hogy nem portolható Sunra meg X25-re? Windowson (sőt, linuxon, és mostmár winmobilon is) szépen fut, megy, könnyü, gyors, hatékony. Kommunikál mindenféle adatbázissal (oracle, Mssql, stb), és ez az esetek nagy részében bőven elég.
-
Andie
őstag
Én sok nyelven "tudok" programozni (basic, assembly, pascal, PLsql, cobol, progress, forms, plusz a script nyelvek, akár unixon, stb), a Delphi csak a kedvencem. Ezt is müvelem talán legmagasabb fokon. Úgyhogy szivesen tanulok újakat, hisz sosem tudni, melyik feladathoz melyik lesz a legmegfelelőbb. Épp ezért örömmel veszem a JAVAs tanácsodat, azt úgyis meg akartam már nézni közelebbről (elég sok állásnál kérik).
-
Andie
őstag
Na, hát pont erre gondoltam, hisz itt ütköznek a vélemények. A flame elkerülésével remélem sikerül egy jó kis összevetést csinálni majd.
Én most is 7-esben dolgozok, ha csak lehet, egyelőre nincs szükség a nagyobb verziókra.
Én szeretem és imádom, pikkpakk megoldok benne mindent, mégha addig ismeretlen is a feladat. VC6.0 volt anno a kezem alatt, hát hiába raktam én le egy radioboxot, vagy memo-t a formra, még fél órát kellett programozni ahhoz, hogy a pöttyök meg is jelenjenek benne, vagy a memóban a szöveg szépen látszódjon. Egy memo.savetofile ('akármi.txt') meg C-ben kb 50 sor, pointerekkel, virtuális változókkal, agyrémmel együtt. -
Andie
őstag
Jó ötlet, támogatom. Bár én egy életre megutáltam a C-t (beleértve a plusszokat meg a minuszokat is), mikor 3 évig a siemensnél ebben kellett ügyködni. Már akkor elég profi módon delphiztem, és amig a VC-ben vért izzadtam (nem röhögni!
) egy rohadt messagedialóggal, addig delphiben ez 3 másodperc, és 2 kattintás.
Nem vitatom el a C előnyeit bizonyos esetekben (játékprogram, speckó gui nélküli gyors program, külső gép vezérlése, portok, stb), de a hétköznapi esetek 99%-ában csak szivatja magát az ember, ahelyett hogy D-ben összerakná.Ha van rá igény, és kiváncsiság, és a szerző beleegyezését adja, én mindig bekommentelem az egyes programok Delphis megfelelőjét, hogy lássuk, ott mennyivel egyszerübb és gyorsabb, rövidebb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest