- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
nálunk úgy kezdték anno a c-t, hogy: "aki basic-el szórakozott, az felejtse is el azonnal a goto szintű ugrálást, mert ilyen primitív/amatőr dolog itt NINCS! van helyette többféle feltételvizsgálat és ciklus... azt kell használni, mert 1000szer profibb..."
egyre jobban törnek fel az emlékek...
oo környezetben qrvajól lehet dolgozni, miután az ember rendesen bevágta az elméleti alapokat és kellő mennyiségűt gyakorolt is... a globálisan definiált függvényekkel nagyon "egyszerűen" és jól lehet dolgozni...
nálunk is azért buktak rengetegen, mert az elméletet könnyen kipuskázták... viszont a gyakorlati részre hiába ment be a hülyegyerek pendrive-val, amin ott volt többszáz példaprogram és csak copyznia kellet volna, de annyira sötét volt, hogy a fennálló hibákat sem tudta megoldani... pedig nem nagy hibák voltak... 1-2 pontosvessző vagy elmaradt include elég volt, hogy ne menjen...
ha pedig le sem fordult a program, akkor bele sem néztek a tanárok... csomóan nem értették meg, hogy gyakorolni kell a típusfeladatokat és kész... nagyjából hasonló feladatok voltak mindig... 10-20féle "feladvány" közül sorsoltak mindig randomra, kisebb módosításokkal... gyakorlással nem volt nagy kunszt, anélkül viszont esélytelen volt...
-
mephi666
nagyúr
én a szakdoga progimat 750es duronon 256mega rammal csináltam... ott azért megéreztem, ha balf@sz módon valósítottam meg valamit, hogy utána a fordító nyögött nagyokat
egyre jobban megjön a kedvem megint a programozáshoz
(mellesleg raktam bele előre renderelt videókat is, amiket 3dsmax-ban készítettem... az is berakta a kiskaput...)
úgy épült fel az egész, mint a legó: felépítettem a formot, beállítottam rajta minden elemet, aztán mögéírtam a kódotazért kellett hozzá az előképzettség a kód megírásához... a grafikus felület meg amit pluszban adott, az csak a hab volt a tortán
-
mephi666
nagyúr
hát mi ilyen "hello world" kategóriájú programokkal kezdtük, aztán később szépen jött a neheze: mindenféle fájlműveletek, objektum orientált rész meg a finomságok... kérd be ezt+ezt+ezt, aztán abból a megadott dolgokat tárold le szövegesen/binárisan... jópáran elvéreztek a szigorlatig...
-
mephi666
nagyúr
ezt a művet vettem meg anno a fősulis prog1-2-3 után, de újra elő kellene szednem mindet és nekiállnom ismételni/fejlődni... el akartam jutni szépen felépítve az opengl-ig, de összejöttök a dolgok és azóta teljesen feledésbe merült... pedig az jó kis nehezen emészthető téma, de szívesen szórakoznék vele
-
mephi666
nagyúr
én is régen programozgattam... szerintem jó ötlet lenne egy ilyen cikksorozat, mert egyre nagyobb késztetést érzek, hogy kezdjek valamit magammal... c++-ban
kb 2006 óta nem nyúltam semmilyen kódhoz... a szakdogámat viszont c++ builderben hoztam össze... gui-val
könnyen meglehet, hogy újra nekiállok és fejlesztem magam... kellene valami kiegészítő kereset is...
int main-nek szerintem itt nem sok értelme van, mert nincs visszatérési érték, ahogy mondtad... void-ot kellene inkább használni...
(régen a fejünkbe verték rendesen, hogy mi a különbség int/void között)
tényleg nagy a homály, de mintha objektum orientált programoknál include-olni kellene az osztályokat is ezerrel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mobilinternet
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Könyvajánló
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest