- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
Az a variációval az a baj hogy az ANSI C nem OO paradigmáju a c++ pedig igen.
Én azt vettem észre, hogyha valaki megtanul egy paradigmában programozni viszonylag korán, akkor (a többség legalábbis) nagyon nehezen fog átállni a másikra, esetünkben az OO-ra.
Amúgy a cikk jó ötlet, de tényleg meg kell találni az egyensúlyt a konyhanyelv és a szakzsargon között.
Azt meg itt le kell szögezni, hogy ennyiből nem lehet megtanulni programozni, ha meg akarsz tanulni, akkor a minimum hogy gyakorolsz, mégpedig nem is keveset. -
Arhquis
aktív tag
Jó, ennyire azért ne legyünk szőrös szívűek.
Kollega azt tűzte ki célul, hogy a C++-t mutatja be. Ezelé nem árt, ha tud a delikvens olvasó más nyelvet is, de ez nem a cikk célkitűzése, mintahogy az elágazó részek mély bemutatása sem.
Viszont az OO szemlélet mélyen és szervesen kapcsolódika témához, ezt kéne bemutatnia.
Meg kicsit a memória működésébe is talán belemehet legalább annyira, hogy később a pointer ne okozzon fejfájást az olvasónak, és értse a különbséget ez és a referenciák között.
Sőt, ahogy nézem értesz a témához, miért nem vállalod a korektálását (vagy hogy írják
) a következő részeknek? ;)
-
Arhquis
aktív tag
Én is ezt látom, még suliban(egyetem), hogy okés, hogy java, és ezt kell, és ezt tudja, de hogyan lehet megoldani? Pl egy nyuszi egy 8X8-as táblán hogyan nézi meg, hogy körülötte lévő négyzeteken van-e fű.
A másik, ami még eszembe jutott a cikkel kapcsolatban, bár már lehet írták.
Nem csak fordító progik vannak. Vannak Interpreterek (értelmezők) és hibrid megoldások is. -
Bocs, az IDE nevében nincs smiley, Code:: Blocks helyesen (szóköz nélkül persze).
Még valami, átértem a második oldalra:
"<iostream> :Ez az I/O függvények alapját "adja meg". Ezeket mindig < , > jelek közé kell tenni."
Nem. Ha a saját headerjeid vannak, akkor ""-be kell tenni - ekkor a fordító először az aktuális könyvtárban keres, majd utána nézi meg a többi include könyvtárat. A <> verziónál azonnal a rendszer (és egyéb beállított) könyvtárakban keres.
"using namespace std : Ez az std névterület lehívása."
Nem. A using kulcsszóval azt éred el, hogy ha egy nevet nem tud feloldani a fordító, akkor automatikusan megnézi az std névtérben is. Ha nem használod ezt (szoktak is miatta beszólni, olyan ez, mint Java-ban a * importálása), akkor a scope operátorral tudsz hivatkozni a névtér tagjaira, tehát pl. std::cout, std::cin, std::endl.
"cin.get(); : Ezzel a paranccsal tudunk várni egy billentyű leütésére"
Ez nem parancs, hanem metódushívás.
"A zárójelek azért kellenek, hogy ha
valamilyen paramétert megadunk a függvénynek akkor azzal fogja végrehajtani
magát. Később még erre is visszafogunk térni."Nem, a zárójelek azért kellenek, hogy függvényhívás legyen belőle. Nélküle fordítási hiba lenne (mit csináljon szerencsétlen fordító egy függvénypointerrel?)
-
vidékiürge
tag
Hát, számítottam rá hogy azért nem egyszerű dolog. Motiválva vagyok a programozás iránt, sok jó ötletem lenne, de nem sok támogatottságom van
Tulajdonképpen minimum 2 nyelvet kell tudnom hogy tudjak Symbian-ra írni. De végül is C++ alapú.
Köszi a segítséget! Nyugdíjas leszek belekezdek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- C++ programozás
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest