- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mephi666
nagyúr
én a szakdoga progimat 750es duronon 256mega rammal csináltam... ott azért megéreztem, ha balf@sz módon valósítottam meg valamit, hogy utána a fordító nyögött nagyokat
egyre jobban megjön a kedvem megint a programozáshoz
(mellesleg raktam bele előre renderelt videókat is, amiket 3dsmax-ban készítettem... az is berakta a kiskaput...)
úgy épült fel az egész, mint a legó: felépítettem a formot, beállítottam rajta minden elemet, aztán mögéírtam a kódotazért kellett hozzá az előképzettség a kód megírásához... a grafikus felület meg amit pluszban adott, az csak a hab volt a tortán
-
A main() altal visszaadott ertek a program exit value-ja, amit nem csak unixos kornyezetben, hanem DOS es Windows alatt is hasznalnak. Hagyomanyosan a 0-at hasznaljak akkor, ha a program rendben lefut, amugy meg valami mas szamot, de ettol siman el lehet terni (el is ternek egy csomo esetben).
Amugy meg sajnos a szoveg szakmailag elegge, khm. Pl. a "<<" az nem a "fuggveny" (a cin nem fuggveny, hanem objektum) resze, hanem egy operator, az include file-okat meg te is emlitetted.
-
mephi666
nagyúr
ezt a művet vettem meg anno a fősulis prog1-2-3 után, de újra elő kellene szednem mindet és nekiállnom ismételni/fejlődni... el akartam jutni szépen felépítve az opengl-ig, de összejöttök a dolgok és azóta teljesen feledésbe merült... pedig az jó kis nehezen emészthető téma, de szívesen szórakoznék vele
-
mephi666
nagyúr
én is régen programozgattam... szerintem jó ötlet lenne egy ilyen cikksorozat, mert egyre nagyobb késztetést érzek, hogy kezdjek valamit magammal... c++-ban
kb 2006 óta nem nyúltam semmilyen kódhoz... a szakdogámat viszont c++ builderben hoztam össze... gui-val
könnyen meglehet, hogy újra nekiállok és fejlesztem magam... kellene valami kiegészítő kereset is...
int main-nek szerintem itt nem sok értelme van, mert nincs visszatérési érték, ahogy mondtad... void-ot kellene inkább használni...
(régen a fejünkbe verték rendesen, hogy mi a különbség int/void között)
tényleg nagy a homály, de mintha objektum orientált programoknál include-olni kellene az osztályokat is ezerrel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Braun Series 9 Pro+ 9565cc Nedves-Száraz Elektromos Borotva
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 PLUS CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T4 PLUS 400W
- Nintendo Switch oled játékok kiegészítők
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény- Használt, karcmentes 3 hónap gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3573, 99% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest