- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mephi666
nagyúr
én a szakdoga progimat 750es duronon 256mega rammal csináltam... ott azért megéreztem, ha balf@sz módon valósítottam meg valamit, hogy utána a fordító nyögött nagyokat
egyre jobban megjön a kedvem megint a programozáshoz
(mellesleg raktam bele előre renderelt videókat is, amiket 3dsmax-ban készítettem... az is berakta a kiskaput...)
úgy épült fel az egész, mint a legó: felépítettem a formot, beállítottam rajta minden elemet, aztán mögéírtam a kódotazért kellett hozzá az előképzettség a kód megírásához... a grafikus felület meg amit pluszban adott, az csak a hab volt a tortán
-
dabadab
titán
A main() altal visszaadott ertek a program exit value-ja, amit nem csak unixos kornyezetben, hanem DOS es Windows alatt is hasznalnak. Hagyomanyosan a 0-at hasznaljak akkor, ha a program rendben lefut, amugy meg valami mas szamot, de ettol siman el lehet terni (el is ternek egy csomo esetben).
Amugy meg sajnos a szoveg szakmailag elegge, khm. Pl. a "<<" az nem a "fuggveny" (a cin nem fuggveny, hanem objektum) resze, hanem egy operator, az include file-okat meg te is emlitetted.
-
mephi666
nagyúr
ezt a művet vettem meg anno a fősulis prog1-2-3 után, de újra elő kellene szednem mindet és nekiállnom ismételni/fejlődni... el akartam jutni szépen felépítve az opengl-ig, de összejöttök a dolgok és azóta teljesen feledésbe merült... pedig az jó kis nehezen emészthető téma, de szívesen szórakoznék vele
-
mephi666
nagyúr
én is régen programozgattam... szerintem jó ötlet lenne egy ilyen cikksorozat, mert egyre nagyobb késztetést érzek, hogy kezdjek valamit magammal... c++-ban
kb 2006 óta nem nyúltam semmilyen kódhoz... a szakdogámat viszont c++ builderben hoztam össze... gui-val
könnyen meglehet, hogy újra nekiállok és fejlesztem magam... kellene valami kiegészítő kereset is...
int main-nek szerintem itt nem sok értelme van, mert nincs visszatérési érték, ahogy mondtad... void-ot kellene inkább használni...
(régen a fejünkbe verték rendesen, hogy mi a különbség int/void között)
tényleg nagy a homály, de mintha objektum orientált programoknál include-olni kellene az osztályokat is ezerrel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest