- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beaver
csendes tag
Pontosan ahogy írod, ha csak a natív win32 apit használod, mondjuk c++ nyelven
A delphiben tényleg gyorsan és egyszerűen lehet dolgozni, ezt nem is vitatom
Egyszer majd ha érdekel és nagyon ráérsz, próbáld ki a C++/C#-t WPF-fel (UI), vagy mondjuk a java-t swing-gel vagy SWT-vel. Bár ha tényleg szereted a pascal-t valószínűleg nem győznének meg ezek sem.
-
Beaver
csendes tag
Amúgy tök jó lenne rendezni kóder "versenyeket"
Pont tegnap beszélgettem erről egy ismerősömmel. Lehetne ilyen hogy egy adott problémát ki-ki más nyelven oldana meg, vagy ki tud jobban optimizálni egy algoritmust, ki tudja minnél kevesebb sorban, kié fut le a leggyorsabban... stb
Mindenki sokat tanulhatna az ilyenekből, meg sztem poén is
-
Beaver
csendes tag
Ha az alap Win32 apire gondolsz, akkor igazad van, az ilyen szempontbol halál. De azért a mai modern megoldások (dotnet) kb a delphi egyszerűségéhez közelítenek már sztem.
Én csak annyit foglalkoztam a delphivel hogy megcsináltam egy félévet (kiváló eredménnyel
) az egyetemen, de én már a pascalt se szerettem sose, nekem valahogy baromi kényelmetlen, a delphi megoldásaitól sem voltam elragadtatva. Igaz az új verziókat nem ismerem, 7esbe dolgoztam.
-
Beaver
csendes tag
Üdv! Támogatom a kezdeményezést!
Én középszinten ismerem a nyelvet, bár bevallom őszintén sok gyakorlati tapasztalatom nincs benne.
Egy dologra figyelj csak oda, ha már cikket írsz, igyekezz a megfelelő kifejezéseket használni:
- pontosvesszőt az utasítások után kell tenni, ami nem csak fv. lehet, bármi más:
- deklaráció
- értékadás
- fv. hívás
- ha jól emlékszem csak a fordítónak írt direktívák (#include, #define, stb..) kivételek csak ez alól.- a cin és cout objektumok, nem fv-ek, a << és a >> pedig operátorok, amelyek felül vannak töltve az említett két objektumra. Nyilván ezt ebben az első "leckében" ezt nem kell kifejteni, de említés szintjén azért benne lehetne.
- az #include fejfájlok becsatolására alkalmas, amely ahogy említetted fv. fejléceket, típus és objektumdefiníciókat, stb. tartalmazhat.
Egyébként mindnekinek ajánlom az eclipse CDT-t és a MinGW toolchaint C++ fejlesztéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest