- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Én mondjuk féltem a JAVA-tól, a C után, de igazából kiderült nem hogy megbonyolítaná, hanem leegyszerüsít bizonyos dolgokat, mert amikkel sokat kellett szopni, azt itt már rég megoldották osztályokkal, eleve ott van a String és a Vector. Persze futottam már korlátokba ezeknél is, amikor pl egy rossz adatb lekérdezés (túl sok sort kaptam vissza, nem kellett minden) eredményét pakoltam Vectorba, olyan szépen elszállt, mert már nem volt elég "hely"
.
-
eziskamu
addikt
válasz
janos666 #111 üzenetére
Pedig az OO kifejezetten érthető a külnféle logikai és funkcionális programozási nyelvekhez képest.
Képzeld el hogy mint a Mátrixban itt is vannak tárgyak és élőlények. Ugye vannak kutyák , házak, és emberek. Ezek az osztályok. Ezeknek vannak viselkedésük (lő, tüzel, öregszik, ha felrobbantják megsemmisül) (ezek az eljárások , függvények) és tulajdonságaik (változók) .
Neo egy konkrét ember bizonyos tuilajdonságai alapján, (létrehozunk bizonyos paraméterek alapján az ember osztályból egy objektumot, bizonyos változók konkrét értékeket kapnak, amik a viselkedésre, eljárásokra és függvényekre hatással vannak, mert használják ezeket a változókat) . És még lehetne tovább sorolni... -
eziskamu
addikt
Na ez a baj, hogy most már sokan úgy programoznak, hogy ma lassú ez a progi, de sebaj, mert a holnap gépein már faszán fut. Miközben ha rendesen megcsinálná, talán még a tegnapelőttieken is rendesen mennének. Lásd játékok és operációs rendszerek, hogy a többiről ne is beszéljünk.
Persze pont én beszélek aki Netbeans-ben kattint párat és kész a GUI csak épp marha lassú, de nem izgat, nem én használom
-
-
eziskamu
addikt
Nem vagyok c++ szaki, csak java, meg c (annó qbasic meg Comenius logo) nyelveket ismerem, de a
"A visszatérési értéket jelenti, itt most nulla, tehát programunkat nem léptetjük vissza sehova."
nem sok értelme van. 0-val tér vissza mert ez egy int tipusú függvény, de nincs semmi (hívó függvény) ami értelmezné ezt a visszatérési értéket, max a futtató környezet. Asszem linuxban ki is használják, de pontosabbat én se tudok.include: nem függvények alapjai, hanem könyvtárak, függvény és eljárás gyüjtemények.
Amúgy a különféle osztályokat/csomagokat is include-olni kell, vagy arra más utasítás van?
Esetleg cseréld le a "tehát"-ot "de" -re. Amúgy támogatom a cikksorozatot, a c++ tök homály számomra (csak az ansi-c résszével foglalkoztam, ala Pici).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest