- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arhquis
aktív tag
Igazából marhára mind1, mit tanul az ember.
Ha tud programozni, és tud legalább egy nyelvet elég mélyen, akkor a többi megtanulható, kitapasztalható, járható.
A lényeg. Aki ezzel akar foglalkozni, tanuljon meg programozni, és itt nem a nyelvre, hanem a készségre értem. Szerezzen tapasztalatot és rutint egy nyelvben legalább (több sosem árt), és akkor lesz munkája és pénze.
-
Arhquis
aktív tag
válasz
orionstar #84 üzenetére
Mivel használja a System névteret, ezért kell a Console.Write();
Ha nem lenne using System, (akkor van a mondjuk úgy gyökérben) akkor a helyes szintaxis ez lenne:
System.Console.Write();
Sajnos a console-t már nem tudod megspórolni, mert az már nem névtér.
A másik kérdésedre a válasz.
Igen lassabb, mert van egy futtató környezet, és futási időben fordítja a program egyes részeit, köti az elemeket, stb stb.
Viszont biztonságosabb, és developer hiányosság védelemmel van ellátva.
( a programozói hibák egy részét hivatott kiiktatni, mint a pl a destruktálás. )
-
Arhquis
aktív tag
válasz
bit_vector #81 üzenetére
Ezt a részt aláírom, hogy kellenek az alapok, mint mindenhez.
De akik már tudják, azoknak végtelenül jól jöhet. Akik meg nem tudják, bizony nagy valószínűséggel nem innen fogják megtanulni, hanem vagy szereznek egy könyvet, vagy suliban.
Akik meg programozó szüzek, és innen megtanulják, azoknak meg édes mindegy, mert tehetségesek.
Mellesleg ezek a cikkek nem programozni tanítanak meg, hanem az XY nyelvet használni. Ha programozni nem tudsz, akkor édes mind1.
Mellesleg tetszik a végtelen ciklusod. XD
( for(;;) )
-
Arhquis
aktív tag
De most komolyan nem értem ezt a dolgot. Megjelenik egy MS-el kapcsolatos cikk, és rögtön ugranak az MS gyűlölő trollok, meg az olyan emberek, akik a másikat szeretik. Senkit nem érdekel.
.Net jó, mert sok nyelvet összefog, windowra van optimalizálva, ezért gondolom valamivel gyorsabb, hátránya, hogy nem független.
Java jó, mert ingyé van (?), és platformfüggetlen.
A windows jó, teszi ami kell, és jól lehet vele dolgozni, és sok ráa progi.
Linux jó, mert mindent lehet benne buzerálni.
De könyörgöm. Azért mert a Geek kocka haverod azt mondja, hogy ez a király, a többi meg fos, neked nem kell fikáznod! Sőt, a legtöbb "Űbergeek" még azt se tudja mi fán terem a programozás vagy a linux, stb stb.
Ráadásul amíg nem ismered mind2 oldalt mélyen, addig ne mondj véleményt. (nem, azért mert ismered a pipe-olást linux alatt, vagy tudsz játszani win alatt még marhára fingod sincs az egészről.
És bocsánat, hogy ilyen hangvételű levelet írtam, de a hozzászólások nagyrészének nemhogy semmi köze a cikkhez, vagy a témához, átment a másik fikázásába.
Minden nyelvnek megvan az előnye és a hátránya is. El kell fogadni. Nem kényszeríti rád senki semelyiket. Ha te JAVA guru vagy, neked is lehet JAVA cikket írni. Ha C#, akkor segítsd a cikket. Ha C++, mondj véleményt arról, meg hogy te mit tapasztaltál ott a cikkhez kapcsolódóan. A fikázást meg a téglafalnak tessék.
-
Arhquis
aktív tag
Csak pár dolog. Max lehúrrogtok.
Nem egy helyről hallottam, hogy java kódot lehet gépíre fordítani, hogy ne legyen lassú. Gondolom igaz ez C#-ra is. (ofc, platformfüggetlenség szevasz)
Nagy előnye a Java-nak, hogy platformfüggetlen, de igazából az emberek (felhasználók) nagy többsége win-t használ. Ráadásul Java developerek mondják, hogy erre a részre tett fel mindent a SUN, de igazából senkit nem érdekel...
A C# előnye maga a .Net keretrendszer. Folyamatosan bővítik (és kompatibilis az előző verzíőkkal), tele van finomságokkal, és még több lesz benne. (nem mentem még bele mélyen, de a WPF pl brutális mire képes.)
A platformfüggetlenségről csak annyit, hogy ahol fut .Net, ott fut C# is.
Könyv : Microsoft .net framework Application Developement Foundation
Angol, első kézből íródott, nagyon érthető, de szerintem nem árt, ha már konyítasz valamit a programozáshoz. Párhuzamosan VB és C# megy benne.Ui.: ha valamit rosszul írtam, mondjátok, nincs harag.
UUi.: fordítás/futtatás.
Én jómagam az F6, CTRL+F5 kombót használom. Az előző buildeli a kódot, a második futtatja. (nem debug módban) Ha debugolnom kell, akkor breakpointot belövöm, és F5.Szerk: Jah, az írás tetszik, csak így tovább.
Ha van rá igény, szívesen segítek benne én is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest