Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoroStar86
aktív tag
Ja igen, a szoftver... Igazából a szoftveres része sosem foglalkoztatott túlságosan (kivéve az Xperia S-nél, ott nagyon pipa voltam a Sonyra), mert ha a gyári szoft nem volt ínyemre - márpedig többnyire nem volt
- ment föl a spéci kernel, főzött/slim/CM ROM, stb... Szerencsére szeretek mókolni a telefonokkal, nekem ez kihívás és szórakozás, de az átlag júzer szerintem nem ilyen, ő csak szeretne a tekintélyes summájáért egy smooth készüléket. És a mai hardverek mellet tényleg érthetetlen, hogy néhány csúcskészülék hogyan tud akadásokat produkálni... Ja, ez már nem saját tapasztalat, de azért sokan mondják...
-
Hobbbyt
őstag
válasz
CoroStar86 #33 üzenetére
A saját tapasztalattal nincs gond.. egy sima szög is "elromolhat". De a (#31) C-Wayne nem anyaghibákra gondolt.. hanem kvázi arra utalt, hogy minden más csúcs teló szaggat meg fagy meg használhatatlan, és csak specifikációra megy.. ami önmagában is ótvaros nagy hülyeség. A tények mellé állítva meg főleg.
Sonym a J70 óta nem volt, SonyEriccson T310 és P990 amihez közöm volt és benne volt a Sony keze.
Én egy Nokia 7610-el léptem be a csúcskategóriába majd szép sorban 6630-6680-SE P990- N82-N900-S2-N 1020-S4-S6e. Az N82 mellett pár hónapig volt egy N97 is, de attól hamar megszabadultam. Túl lassú és döcögős volt. De minőségileg elsőosztályú volt. A Nokia 1020-nél pedig a WP-t nem tudtam megszokni.. pedig imádtam magát a telefont. És jelenleg is van egy BlackBerry Bold 9700-am munkás telefonnak. Én kitartottam a Nokia mellett ameddig csak lehetett, még most is szó nélkül "hazamennék hozzájuk" ha csinálnának egy jó telefont.
Beszédhangminőségben még mindig a Nokia 1020 az etalon.
Kop-Kop de nekem sose volt egyikkel se bajom. Az N82-S2-S4 még most is működik a családon belül, annak ellenére, hogy a Samsung S2-S4 híresen tejfölös doboz anyagból (van)volt. Az S2 konkrétan egy túlélőművész. De én mindig vigyázok az értékeimre. Persze nem hímes tojás egyik sem, telefontok is csak az S4-en volt és azon is csak azért mert a hányinger kerülgetett a műanyag fogásától. Az S6 edgémen már tok sincs, és nem is akarok rá.. több mint fél év után még mindig karctalan! Én ezek szerint kifogtam a jó szériákat, sose kellett egyiket se javítani..
Közeli családon belül van 2db. iPhone 5s őket is használom pl. mikor lenyúlják az enyémet navigálni, vagy (mivel a kettő egymás közt ingyen beszél) nálam van az egyik, hogy tudjak velük beszélni korlátlan.
Szóval kellő tapasztalattal rendelkezem a csúcsot és oprendszereket illetően, és bátran kijelenthetem hogy mindegyik rendszer működik, csak tudni kell kezelni. Az iOS is képes megakadni.. az android kicsit gyakrabban -bár egyre kevesebbszer!-
LG G2 és egy HTC M7 gazdát ismerek, egyik se szokott panaszkodni..
-
hemaka
nagyúr
válasz
CoroStar86 #20 üzenetére
Nálam a gyerek játszik a Z5-tel, ha megengedem neki. Amikor vissza kerül hozzám, full dzsuva, kajamaradék, ragad a cukorkától meg minden. Folyékony szappan és folyóvíz megoldja, semmi baja. Bár céges, szóval ha beszarik, elhozok egy másikat.
A sajátommal nem csinálnám ilyen bátran, bár az nem is vízálló. -
CoroStar86
aktív tag
Akkor néhány saját tapasztalat tőlem (persze csak ha megengeded...):
- Samsung Galaxy S - behalt a hangszóró (szerencsére pár ezer Ft-ért házilag meg tudtam oldani a cserét)
- Samsung G800 - behalt szalagkábel
- LG Optimus G - behalt kamera
- Sony Xperia Z3 Compact - behalt sztereó hangszóró
- Sony Xperia Z2 - folyton kieső, lötyögő USB-takaró lapocska
- Sony Xperia S - két használható szoftvere volt csupán, a legelső, amivel érkezett (GB !!!) és a legutolsó, ami kijött hozzá (JB). A kettő közötti időszakban egyszerűen nem volt rá normális szoftver, vagy bitang mód laggolt, vagy valami hibásan/egyáltalán nem működött benne.Mint látható, ezek csúcs/csúcs közeli telefonok voltak a maguk idejében, amikért vastagon 100 rongy feletti árakat perkáltam anno. Mindegyik készülék egy éven belül hibásodott meg (talán az LG-t leszámítva, az bírt másfél évet). Azért adtam ki ennyi pénzt a telefonokra, mert ekkora összegért elvártam volna, hogy a kávét is ágyba hozzák reggel. Ehhez képest házibarkács, kernel/szoftvercsere, szaladgálás a szervízbe, fórumok böngészése éjjeleken át. Én igenis várok egy olyan készülékre, amely szinte minden ízében tökéletes és a dolgokat elnézve úgy néz ki, meg is érkezik nemsokára. Nagyjából még emberi méret, nagyfelbontású kijelző, fém ház, első osztályú kamera, brutál audioélmény (amit a SGS Wolfon-chipje óta sajnos sehol nem tapasztaltam), tűrhető akksi és - bár ez objektív - szép kinézet. Mindig szimpatizáltam a HTC-vel, de valamiért sose mertem megtenni ezt a lépést. Ősszel meg fogom.
U.I.: a fenti felsorolásban azért nem szerepel Nokia, mert 15 év alatt egy Nokiám se volt...
-
-
Fenébe, pedig pont ezt szerettem volna.
-
Potrien
senior tag
Szerintem ennyi tudás bőven elég egy telefonnak
Többi gyártó is példát vehetne róla. -
Hobbbyt
őstag
Hasonló példám nekem is van..
1 táskában, egymás mellet Nokia E51 meg N82. Elmentünk biciklizni, félúton szabályosan ránk szakadt az ég. Az E51 beázott, pár nap múlva feladta a küzdelmet (gondolom a korrozió akkor érte el a kritikus szintet) az N82 még most is megy, a 4. akkumulátor cserén túl kutya baja.
-
no more
veterán
Eddig is cseppálló volt mind. Nekem az M7 kibírt egy brutál nyári záport. Vagy 20 percig ázott szegény. Hiába raktam zsebre, a gatyám is facsarni lehetett.
-
Fejvadi
nagyúr
Nem zavar ha nem lehet vele a víz alatt pózolni.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
CoroStar86 #20 üzenetére
Ámen
-
CoroStar86
aktív tag
válasz
holozis_HUN #13 üzenetére
Z3 Compactomat lemostam csap alatt és mindkét hangszórója behalt. Kollégám Z3C-jén úgyszintén. Szervizben azt mondták, hogy inkább adjam el valahogy, mert bár ki tudnák cserélni a hangszórókat, de a Sony telefonok olyan kretén módon vannak összeragasztva, hogy javítás után biztosan nem nézne ki ugyanúgy, mint előtte. Másik kollégámnak sima Z3-a volt, bevitte a medencébe. Eredmény: halott érintőképernyő. Telefon nem vízbe való és kész. Bírja ki az esőt és annyi. Semmi szükség az ípékilencszázezer-féle mókusvakításokra ezeknél a csúcsmobiloknál. Akiknek valóban vízálló telefonra van szüksége, az úgyis kénytelen lesz a strapatelefonok között szemezgetni.
-
sipy888
aktív tag
Köszi a figyelmeztetést Mobilarena, épp búvárkodni indultam 100m mélyre és várok egy fontos hívást. Jó hogy szóltatok!
-
batai15
félisten
amugy se vinném még ha magasabb ip védelme is lenne.
-
Scrydhan
senior tag
Egyre szimpatikusabb ez a mobil
-
CloakedWayne
tag
Jelenlegi mobilokban en eddig mindig "erolkodosebbnek" ereztem a vizhatlanok hangzasat. pl. Z3C van kozelben es annak is igy erzodik mintha, a hangnyomas be lenne rekesztve, a hatlap es az elolap luktet picit, a magasak nem tudnak olyan tisztak/hangosak lenni mint a regi M7-esemen.
Szoval ha tenyleg bevezetik mobilban is ezt az altalad emlitett JBL megoldast(nekem elkerulte eddig a figyelmem), akkor nincs kifogas: minden legyen vizhatlan, mert tenyleg nyaralason nagyon hasznos tud lenni.
En csak a sajat tapasztalati peldaimat irtam le:
- mono S6 vs. S7e
-stereo Z3C vs. M7Ezert feltetelezem, hogy ezt tartotta vissza HTC-t ettol, de akkor meg lehetne csinalni, csak meg nem lattuk mobilban, orultem volna neki, ha van a 10-esben nyilvan, talan jovore.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
CloakedWayne #12 üzenetére
A JBL tökéletesen megmutatta, hogy lehet vízhatlan hangszórót építeni minőségromlás nélkül.
Persze ez egyéni preferenciák kérdése, nekem az S6 hangszórója is tökéletesen megfelel arra amire használom (jelzésekre, kihangosított beszélgetésekre). Néha persze beviszem magammal a fürdőszobába mikor befekszem a meleg kádba, szóljon valami.. de itt meg a vízállóság hasznosabb lenne.
Kétségtelen, hogy a HTC 10 nagyot lépett előre.. végre nincs gusztustalan vastag fölösleges káva, végre normális fényképezők.. a kijelző határeset, jobb szeretem az oledet.A QI pedig baromi jó, én szinte csak így töltöm az S6-ot.
-
Beri78
őstag
ez is több, mint amire számítottam
hibátlan! -
holozis_HUN
addikt
válasz
CloakedWayne #12 üzenetére
Z széria szépen szól (több tesztben is írják) és stereo vízálló hangszóró.
-
CloakedWayne
tag
De ezt nem ertitek, hogy amig a HTC Boomsound-ozik nem lesz vizallo... S7 is eszrevehetoen rosszabbul szol az S6-hoz kepest(pedig az sem egy nagy eresztes), pont emiatt a hidrofob suru halo miatt ami a hangszoron van pluszban, hogy vizallova tegye a lyukat.
Ugyanigy nem lesz Qi a femhaz miatt...
-
<Adamsky>
nagyúr
-
jacis
nagyúr
válasz
CloakedWayne #5 üzenetére
Víz alatt nem is érzékel a kijelző
Hogy lőttetek vele képeket? -
CloakedWayne
tag
Tutira, M8 is IPX3 volt es tobb YT videon is vigan elvan orakig egy tele mosdokagyloban, mert nem megy bele a viz, hulye haverom uszodaba egyszer behozta es lottunk par kepet vele, azon kivul, hogy utana 2 oraig azt erzekelte, hogy fules van benne kutya baja.
Nyilvan nem erdemes ilyeneket csinalni, de esoben vagy furdoszobai paraban gondja nem hiszem, hogy lehet
-
Tyer
őstag
Na, a francba, hát már a viz alatt se lehet telefonálni? Miylen dolog ez....
Ur isten... most komolyan ez lesz a szempont???
Pont elég amit tud... -
bélus91
tag
Ezt most úgy érzem eltalálta a Htc jó kis teló lett
-
Matada2.3
veterán
Nem kell túldimenzionálni, annyi amennyit várni lehetett.
-
törölt tag
Teljesen elég ez is. Enyhe esőben pl simán lehet akkor használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A HTC 10 tegnap hivatalosan is bemutatkozott, arról viszont csak később esett szó, hogy milyen IP-minősítéssel bír a termék.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux haladóknak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Óra topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Villanyszerelés
- Androidos tablet topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Működő digitális idegrendszert kapott a robotkutya
- További aktív témák...
- Redmi note 13 128gb
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ független Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB TiTanium Black ! 1 ÉV Samsung GaranciA
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 13 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest