- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz
laposonly11 #50 üzenetére
Az aláírásomban levő konfigot használom 2013. júliusa óta s nálam is meglepően jól futtatható volt a Bf4, igaz én csak egy próba erejéig használtam - konzolon játszom nem Pc-n.
Ezt figyelembe véve nem mostanság tervezem a lap/proci cserét sem....
-
djculture
félisten
-
Kronos3000
senior tag
7790-el nulla javulás a játékokban,a hw-gyorsítás nem megy rendesen chrome-ban,és ie-ben,firefoxban viszont jobb lett,és hozományként halkabb lett,majd fele a hangerőm.Ment vissza az utolsó Catalyst,azonnal helyreállt a hang,meg a többi is.Még kivárok....
-
d@vee
őstag
válasz
Am milyen proci van a notidban?
-
Reggie0
félisten
Sokkal inkabb ahhoz lehet koze, hogy ha no a tamogatando kartyatipusok szama, akkor tobb programozora van szukseg, az meg tobb penz. Pont az, ami az AMD-nek nagyon nincs.
(#60) kisbalázs: Az a baj, hogy a linuxosok tobbsegeben van egy ilyen kommancs beutodes es nehezen viselik el, ha valaki nem teszi kozkinccse az IP-jat. Lasd ELKM es GPL exportok.
-
Shing
őstag
Talán ezért is fejezték be a driverek kiadását. Nekem is a HD6870 simán elég mai játékokra, egyszerűen nem is érzem, hogy újat kellene venni. Valahogy el kell érni, hogy a felhasználó újítani akarjon... Bár nekem még sohasem volt driver gondom, a teljesítmény pedig már úgysem lesz jobb, úgyhogy tökmind1, még mindig marad a kártya.
-
PistiSan
addikt
Felraktam én is a 6850-re az új drivert, tetszik, valóban sokkal gyorsabban is nyílik meg a kezelő felület.
Játszani nem sokat szoktam, egyelőre nem látok lényeges különbséget, hibát nem tapasztaltam. -
d@vee
őstag
válasz
Én feltoltam a drivert és pl. a Far Cry 3 jobban megy pár fps-el.
(engem az új Battlefront kidobott driver hibával anno, bár legalább a GTA5 1366x768-ban elmegy)
Duree Neked még támogatott maradt a kártyád, 7700 alattiakhoz kell felrakni azt ami a cikkben van linkelve. Így ne csodálkozz ha problémád van. Rendesen keress rá a kártyádra az AMD oldalán, azt rakd fel amit a VGA-dra dob ki.
-
a szomszéd passz, de a 7870-es valszeg emiatt:
AMD Radeon™ Software Support for Legacy Graphics Products (==Radeon Software Crimson Edition Beta)
AMD Radeon™ HD 8000 Series (HD 8400 and below), Radeon™ HD 7000 Series (HD 7600 and below)Radeon Software Crimson Edition Graphics Driver Installer (nembéta)
Supported Products
AMD Product Compatibility
The AMD Radeon Software Crimson Edition driver is compatible with the following AMD products.
AMD Desktop Product Family Compatibility
AMD Radeon™ R9 Fury Series AMD Radeon™ R7 200 Series
AMD Radeon™ R9 Nano Series AMD Radeon™ R5 230 Series
AMD Radeon™ R9 300 Series AMD Radeon™ HD HD 8500+ Series
AMD Radeon™ R9 200 Series AMD Radeon™ HD 7700+ Series
AMD Radeon™ R7 300 Seriesszerk.: ehh, szétcsúszott így is, mindegy, a lényeg kiemelve
-
-
vinibali
őstag
válasz
sz.balazs.95 #52 üzenetére
csak zárt meghajtóban gondolkozol?
-
A bétát raktam fel és két gépem van.Az egyikben van a 7870 a másikban pedig ami a munkagép egy 6450.Nos nem a munkásgépre tettem fel mert arra nem mertem a másik összeomlása miatt.Ráadásul a szomszédom 5830 kártyája szinten összeomlott a béta driver után.Nos ez a helyzet.Mit rontottam el?
-
-
tatala77
tag
Annyira oldschool karim van, hogy a Sapphire HD 5830 Extreme Edition 1 GB kártyám anno 20k-ért vettem 4 éve, és ma is 18k-ért megy ph-n... még a legújabb játékok is elmennek közepes, alsó közepes grafikával min. 35-40 fps-sel. A World of Tanks, ami legendásan zabálja a videókarit, mert nem optimalizálják többprocira, és még egy HAVOC motort sem képesek írni hozzá, megy 50 fps felett a HD verzióban.
Szóval, amíg egy közép-felsőközép használt videókarit nem kapok meg normális áron (mondjuk <40k), addig ez fog mocorogni a gépemben, max nem frissítek drivert, mert minek... -
laposonly11
senior tag
"Old scool" ?!
ne hülyéskedj! Nekem is ez van a notimban és egy battlefield 4 et is tudtam futtatni rajta igaz minimum grafon 1280x720p ben 25 - 45 frammel, még egy Star Wars battlefield BETA is ment 20-30 al 1024x768 ban és most a Fallout 4 et tolom, 20 - 30 frammel, igaz hogy ott már az *.ini fájlban kellett átírni a felbontást 800x480 ra!
Bár, ha ennyire bugos ez a driver akkor inkább nem rakom fel!
-
Felraktam és a 7870 karesz beadta az unalmast,nem ad képet windows alatt.Rendszer visszaállítás után a régi driverrel minden rendben.Nem kell ez a szarság.
-
PistiSan
addikt
3 éves a 6850-em a gépben, win10-el használom, meg vagyok vele elégedve, viszont a következő gépemben már nem lesz VGA, nem játszok semmi olyat ami igényelné, de attól még lesz következő gépem, csak még nem tudom mikor, nem érzem sürgetőnek a váltást.
-
shteer
titán
válasz
IgnisFatuus #42 üzenetére
A búszúzóul szót épp nem találta a szótárban
-
letepem
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #25 üzenetére
Azért ne túlozzunk a linkelt példa alapján 2 esetben csökkent 2-5 fps-sel 290X esetén a teljesítmény, míg a többi tesztelt kártyán majdnem mindig emelkedett!
-
IgnisFatuus
aktív tag
Mire gondolt a költő?
Elmentek a búcsúba, hoztak Radeon Software-t, a Radeonoknak, így kaptak a búcsúból Radeon Software-t a Radeonok? -
Huhh, remélem én is kapok pár számot!
-
RyanGiggs
őstag
"holott lassan 6 éves ez a széria"
Mi az hogy lassan? Már túl is van rajta bőven! -
d@vee
őstag
Akkor a notebook vga-m hivatalosan is old scool
De nem valószínű hogy emiatt lecserélem, még bőven elég a teljesítménye arra amire használom a kis HD5650m-et
Barátnőm egy hete vett lapost, neki szerencsére támogatott maradt az A10 7300-as APU-ja meg a mellette lévő dedikált R7 260M-je. Most irigykedek rá
De így is szép volt az AMD részéről hogy az 5000-es szériát idáig támogatta, holott lassan 6 éves ez a széria.
Köszi AMD, jó haver voltál -
törölt tag
M107:
Nem variáltam a beállításokkal, de korábban ugyan ezzel a beállításal se win 10-en sem 8.1-en nem volt semmi gond semelyik Catalystal sem. Ez az új Crimson elnevezésű próbálkozás, szerintem hamar javítva lesz, mert tényleg tele van hibákkal ahogy olvasgatom a fórumokat. Érthetetlen hogyan jöhet ki ez így?
Van egy tesztgépük AMD-nél, és ha azon megy akkor ok?Még jó hogy az egész driver cserélgetős procedúra videó készítéssel együtt nem vett el két órát sem az életemből!
-
Viktor77
titán
Másik topicba írtam, hogy nem kaptam sebességnövekedést.
Na, dehogynem. Kaptam durván 5fps-t, ami 20-30-nál jól jön.
-
RyanGiggs
őstag
Pont a múlt héten vett a bnőm egy új lapit FX-7500-as APU-val, szerencsére azt még nem nyírta ki az AMD. Egy haverom egy hónapja vett Beema-t (A6-6310), Ő is megúszta!
Szerk.: amúgy akiknek még pl. HD5850-ese van, azoknak érdemes felpattintaniuk ezt a Legacy drivert?
-
Hát erre nagyon kíváncsi vagyok.Nekem is rég kareszeim vannak,meglátjuk mit javít rajta.Lehet semmit, se azért megpróbálom.Imádok hazardírozni.
-
törölt tag
Akkor ha jol ertem, kizarasos alapon az am1 athlonok (kabini-jaguar-franctudja magos istennyila) r3-janak a tamogatasa maradt?
-
törölt tag
Majd akkor váltok , ha jobblétre szenderül a HD 5850-es videókártyám .
-
törölt tag
Hello.
Csináltam egy videó tesztet az új Radeon Crimson driverrel, a GTA 5 játékot használtam alapul. Telepítés előtt eltávolítottam az előző drivert (Catalyst Display Driver 15.7.1) A tesztgép egy AMD A8 7600 APU
masina volt (minden infó a videó alatt!) Nyertem is 2-4 fps-t az új szoftverel, de cserébe csinos grafikai hibák jelentkeztek. Filmezés/asztal használat közben ilyesmit nem tapasztaltam. Nézzétek meg a videót.
(Több helyre belinkeltem, ezért előre is elnézést, ha gond kérek egy illetékest, törölje a többi linket!) -
vinibali
őstag
Valószínűleg kihozták már az architektúrákból a maximumot, de logikus lett volna csak a VLiW5, azaz Terrascale2-t elhagyni és mégsem. Kicsit szomorú vagyok - habár elsősorban már Linuxot és nyílt drivereket használok elsősorban - most váltottam FM2-re és nem kapott olyan hosszú támogatást a Richland, mint az évekkel öregebb Llano. Bár az Intel 1 éves támogatásához mérten így is sok, amit itt kapunk/kaptunk.
A GCN-re váltást követően, ezzel a lépéssel és a Crimson Editionnal nagy munkán van túl, ledobta a láncokat az AMD. Remélhetőleg nagy erőforrás szabadul majd fel a szoftveres oldalon.szerk.: Egyébként a csúcs Richlandek grafikus vezérlője nem szerepel a legacy státuszba kerülők listáján, HD8670D. szóval örömködni és remélni lehet, de nagyon nem. Vélhetően csak elírták
-
envagyok
veterán
Köszönöm az utolsó lehetőséget
2014.12. hó óta nem jól kezeli egyik AMD driver sem a LG L245WP monitoromat, hülye fényes képe lesz, és eltólódik, így nem látni a kép egy részét.
Pedig örültem is, mert állítólag időzítéseket is át lehet írni, de nem értem el vele semmit -
valenc
tag
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #22 üzenetére
Egyébként pedig sok jóra ne számíts vele se játékok terén.
-
A Linuxosok mikor fogják megkapni?
-
proci985
MODERÁTOR
van egy 6950 2GB itthon a HTPCben (csendes megoldas, terhelve nem nagyon van, olcso volt). a 3ds teljesitmenye ujabb cuccokra mar halovany, cserebe sokat fogyaszt. plusz az enyem annak ellenere hogy egy kesei peldany is mar 4 eves.
ez ilyen, azert eleg sokaig volt tamogatva az 5os szeria is normal driverekkel.
-
Out
addikt
válasz
macilaci78 #9 üzenetére
Évekig gyűjtögettem és gondolkoztam, hogy lecseréljem-e a 4670-em egy 6850-re és idén végre sikerült, erre tessék, elavult lett. Nincs más megoldás, mint hogy megverem Abu-t, ugyanis ő hozta a rossz hírt
Dr. Romano: Nem adom oda ingyen, de ha van egy vadiúj HD 7850-ed, akkor elcserélhetjük értékegyeztetéssel. Természetesen neked kellene ráfizetned, mert egy tesztelt, jól működő kártyát kapnál, én meg egy zsákbamacskát. Áll az üzlet?
Pete55555: Az még teljesen jó, 1-2 év mire elavul
-
kzkz
őstag
Egyelőre még beta állapotú, legalábbis 6850-nél nem ajánlotta fel mint főverziót.
-
mmdms
addikt
tinity és richland tulajokkal azért frankón "elbántak."
-
Out
addikt
Idén vettem a 6850-em, vehetek egy 7xxx-et
-
lenox
veterán
Terascale 3 is legacy lett akkor nem? Ezzel jol ertem, hogy 2 eves, illetve nehol 2 evnel fiatalabb hw is legacy lett?
-
-
farkas1
tag
Akkor itt is megkérdezem, hátha valaki tudja, ebből lesz végleges verzió, vagy ez a béta a vége?
És a DP-HDMI2.0 átalakító kezelés ebben is benne van?
-
gyiku
nagyúr
Ezzel egy korszaknak vege is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest