- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
djzotya1983 #7988 üzenetére
Sajnos a kép elmaradt
-
válasz
djzotya1983 #7988 üzenetére
A kép nem igen sikerült. Legalábbis berakni
-
zseko
veterán
válasz
djzotya1983 #7116 üzenetére
Nekem eddig ez volt a legtöbb:
de legtöbbször inkább 940/820 amit a mérés mutat. Gondolkoztam a 2/1-en én is, de ahhoz routert + alaplapot + ssd-t kellene cserélni, annyival többet meg nem ér, meg egyébként is, már ez is bőven jó.
De behülyíteni betudják vele a tudatlan embereket, akik így többet fizetnek olyanért amit nem hogy kihasználni nem tudnak, de a hardverük is alkalmatlan rá. Haveromék is így voltak, hiába mondtam nekik hogy bőven elég már az 1/1-es is, hiszen a pc-ben is eleve csak ilyen csatlakozó van így kb. semim értelme a 2/1-nek, de nem, ez a legjobb, ez legyen... akkor legyen, nekem mindegy...
Ami érdekesség, bár ez lehet szomorú lesz azoknak akiket még mindig 10-20Mbps-el szívat a szolgáltató, ahol lakom: mátraaljai, kvázi zsákfalu alig 1500 fővel, aminek úgy a 65%-a ráadásul cigány.
-
Rick4
félisten
válasz
djzotya1983 #7122 üzenetére
Az otthoni dolgok is mind 2.5G-t tudtak?
Nekem most jön a 2.5G-t tudó router, meg a switch, nas, gép, minden tudja a 2.5G-t, szóval ez az oldal javul, de ha nincs érdemi sebességnövekedés, nem is váltom le a jó kis 1/1-est!
Ja, FGA2233MAG hgw, telekom optika, modemet cserélnek ilyenkor, vagy az marad? Ott van rajta a 2.5G lan port... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
djzotya1983 #7122 üzenetére
Nagy dolgokat ritkán töltök le, frissítések és esetleg mobil játék letöltés időben talán ahol érezhető, az meg úgyis ritka... Nekünk 14/1 volt előtte ami jött rézen (nem a legdrágább
), de addig alkudoztunk az értékesítővel, hogy olcsóbb lett optikán a gyorsabb net és több TV csatorna összességében. Mondjuk így sem egy Digi ár, de falun mondhatni városi tarifa, megteszi.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
-
törölt tag
válasz
Na ez már klassz!
Nekem amúgy 150/30 is elég lenne, kivéve amikor mondjuk menne pár game update vagy sok fájlt kell átküldeni kollégáknak, de akkor is 250/50 már bőven szuper lenne.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #5078 üzenetére
Miért lenne átb@szás? Nem átb@szás. A gyorsaság a végfelhasználói eszközöktől is függ és az adott oldaltól is ahonnét pl letöltesz, nem mindegy hogy milyen oldalról töltesz, torrentezel, lehet terheltebb is az adott weboldal. Nem csak a te oldaladon lehet szűk keresztmetszet. Szerintem szuper az a 2/1 Gbit/s, nincs semmi baj vele.
Valószínűleg lehet hogy valóban jobban terheltebb a hálózat felénk és azért vannak ezek 13 ms-es válaszidők. De a terheltségtől a sebességnek meg lejjebb kellene mennie nem? Az fullos, csak a ping magasabb. Érdekes.
-
Ic3man
tag
válasz
djzotya1983 #5078 üzenetére
Hát azért a vagon pénz erős túlzás!
Mennyi is dolgozunk, hogy ki tudjuk fizetni a 2/1Gbites netet? 2 órát? -
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #5074 üzenetére
Budapesttől 40 km-re lakom amúgy, majdnem Bp szájában. Van egy pár olyan budapesti szerver amire 20 ms (ez már brutálisan sok optikán), a többire ugyanúgy 12-14 ms. De nem csak Budapestre, hanem az ország többi pontjára is 10 ms felett van. Szerintem a fejállomással lesz valami bibi. Majd ha cserélik az egész fejállomást, akkor kiderül hogy visszajavul e arra a 3-5 ms-es állapotra a ping.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #5040 üzenetére
Érdekes hogy a sebességgel meg semmi gond nincs, 900 le, 800 fel mindig, csomagvesztés sincs, csak a ping érték tré egy kicsit.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #5033 üzenetére
Voltak kint, az ONT-ot lecserélték egy ugyanolyan Sagemcom f@st 5670-esre, újra csatlakozózták az optikát, de a ping maradt ugyanaz a 12-14 ms. Azt mondták hogy ennyi a ping ezzel most így nem igen tudnak mit kezdeni. Mérges vagyok, hogy nem tudnak rájönni, hogy miért ennyi a ping erre felé mostanság. Volt itt 4-5 ms is a válaszidő, szerintem elég sokat romlott valamiért.
Hálókártya beállításokban meg kikapcsoltam az áramlásszabályzást Rx és Tx engedélyezve-ről kikapcsolt állapotra, energiatakarékos ethernet opciót szintén kikapcsoltam, energiahatékony ethernet fület pedig bekapcsoltam. Teszteltem, de ezektől a beállításoktól semmit se javult a ping. Település színtű ez a ping érték.
-
Ic3man
tag
válasz
djzotya1983 #5013 üzenetére
Nálunk nem erről van szó! Az egész környéken ilyen a legutóbbi hálózat "fejlesztés" óta.
Nekem is 10ms körül van, de korábban 3-5 volt.
Nekem egy ideje abszolút nincs érkezésem ezzel foglalkozni, de majd Túzok22 kolléga belesz.... a palacsintába. -
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #4998 üzenetére
Igen a budapesti szerverekre is annyi, meg minden magyar szerverre. Tegnap megint felhívtam őket, a műszakis kolléga bentről is 13 ms környékén mért. Mondta hogy küldjek egy levelet amibe linkek traceroute-t és ők továbbítják az IT-s kollégáknak, ők megpróbálnak javítani rajta.
-
válasz
djzotya1983 #4988 üzenetére
Unalmas már ez az állandó sebességre "verésed" ... Tavaly is ezt nyomtad végig, de úgy látom, hogy 2022-ben is... ingerszegény életed lehet, ha csak ezzel sikerül magadra felhívni a figyelmet.
-
draco31
veterán
válasz
djzotya1983 #4792 üzenetére
Nekem mikrós nettel van 100 megás. De hogy lesz-e valaha optika, azt lehetetlen megmondani.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
djzotya1983 #4790 üzenetére
Vedd bele a VIDANET-et is mert ők is Telekom. Ők is tudnak 500-at, habár aranyárban.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
djzotya1983 #4787 üzenetére
Gondolod ?
Annyira ,nem bízok én benne.
Olvasok itt ilyeneket,hogy 1 évig is ott álltak a vezetéket,igaz a szomszéd falucskába már laptoppal is elég jó rájárnak a szerelők,szoktam figyelgetni,direkt lassítok.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
djzotya1983 #4787 üzenetére
Győr-Moson-Sopron megyében van még olyan hely, ahol nem elérhető a legalább 500Mbit?
-
Pokesz007
senior tag
válasz
djzotya1983 #4785 üzenetére
Már mászkálnak a föld alatt meg a villany póznán az emberek,csak lesz valami nálunk is.
2 méterre tőlünk.
-
Ic3man
tag
válasz
djzotya1983 #4685 üzenetére
Nem hűségnyilatkozok! SOHA!
-
Ic3man
tag
válasz
djzotya1983 #4664 üzenetére
én is rárendeltem, olcsóbban jövök ki vele mint az 1/1G nettel
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983 #4566 üzenetére
Meg lett a hiba. Sok codewords error a hálózaton. Keresik már, hogy miért. Gondolom után a pingem is fog velemennyit javulni. Hűvesebb időben 5-6 melegben 7-8 ms.
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983 #4523 üzenetére
A ping egy kicsit magas optikához képest.
Nálam Telekom HFC-n ilyen a ping és a sebesség: -
Pokesz007
senior tag
válasz
djzotya1983 #4360 üzenetére
Nekem elvileg az idei mikulás repülővel vagy a Jézuska hozza kerékpárral. Sok sikert hozzá.
-
Ic3man
tag
válasz
djzotya1983 #4208 üzenetére
Neked már az új Sagemcom F@st 5670 modemet adták?
Közvetlenül a gépbe dugtad a modemet vagy router is van közötte?
Szóval, hogy néz ki a hálózatod!? -
taki01
őstag
válasz
djzotya1983 #4222 üzenetére
Nem vagyok elkeseredve, mert én vagyok az utolsó akihez még lehet kötni a Telekom koax kábelt. Utánam már csak inviteles ADSL érhető el. Majd 10 évig használt és szenvedtem az invitel ADSL-el azok után ez már meg váltás
-
taki01
őstag
válasz
Én meg már annak is örülök, hogy lefele majdnem meg van a gigabit
Ha minden jól megy akkor a visszirány is fejlődni fog nem soká. -
Ic3man
tag
válasz
Na az így már fincsi.
Arról esetleg bárki tud valamit, hogy a DIGI növelné az UP sebességet bármikor?
Itthon ugye 1000/300, de Romániában 950/450 a max csomag, ami szerintem jobban hangzik. -
Túzok22
senior tag
válasz
Az 5655v2 nek is sz@rakszik néha a wifije, azért használok saját gigabites routert és annak a wifijét.
Mondjuk az 5670 az már wifi 6-os, úgyhogy mögé kötött saják készüléket is olyat kell venni, csak az a baj hogy a 2,5 GE portos wifi 6-os routerek k... va drágák, a legtöbb 100.000 Ft körül vagy kicsit a felett van már. -
zulu_mester
tag
válasz
djzotya1983 #4209 üzenetére
Nekem Sagemcom 5655-ös van itthon, de ugyan ezt tapasztalom mostanában én is.
-
válasz
Most elkeseríted azokat a csórikat, akik amúgy is letargiások, mert a COVID-19 miatt még annyi bevételük sincs mint addig
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #4205 üzenetére
Az igen
Ez már brutál sebesség!
Kell egy kicsit várni mire végleg beáll a sebesség. Nekem azt mondta a Telekomos szerelő, hogy másnapig. Mérj 1-et vagy 2-t holnap is. -
the.odzsy
aktív tag
válasz
djzotya1983 #4203 üzenetére
-
Ic3man
tag
válasz
djzotya1983 #4188 üzenetére
Köszi.
Amúgy én első körben a majdnem ingyen összehozható NIC Teaminget próbálnám ki windows alatt -
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #4175 üzenetére
Nem mert ha két 1 GB-es kapcsolatot húzol fel a gép-modem között, nem fog összegződni egy darab 2 GB-es linkbe. Ahhoz teaming kell, amit a hgw valószínűleg nem támogat.
Ha olyan hgw-d van, amin van 2.5 G-s ethernet port, akkor vegyél ilyen vagy belső 2.5 G-s kártyát és meglesz a sebesség. -
the.odzsy
aktív tag
válasz
djzotya1983 #4181 üzenetére
Hát nem tudom. De szerintem a Telekomos fórumban van, aki tud erre pontos gyakorlati választ.
-
almafa42
aktív tag
válasz
djzotya1983 #4173 üzenetére
Pénztárcabarát az 1 Gbites csomag lenne
Ár/értékben jelenleg nem éri meg egy gépre a 2Gbit, drágább a csomag is, meg plusz eszközöket is be kell szerezni, mindezt minimális sebességnövekedésért.
-
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #4173 üzenetére
Szia
Van USB 3- 2.5G hálókártya. Nem olcsó, de kb annyi, mintha vennél 2 db minőségi (pl intel) vagy egy többportos hálókártyát.
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983 #3944 üzenetére
Nálam tervezett karbantartás volt egész múlt héten és kb 1-szer volt kiesés 10 percre
-
makoss
veterán
válasz
djzotya1983 #3944 üzenetére
Jó pár évig biztos nem lesz ilyen sávszélességű netem, míg bekötés előtt nem állnak át a józan észre!
Pár hete állították be az 50 megás netet, jó, de messze elmarad a tiédtől
Külön gond, hogy még a szerelőjük sem tudta beállítani a port forwardolást
... de szerintem már nem is lesz, alapból ilyen a rendszerük szerintem... -
Diák66
őstag
válasz
djzotya1983 #3943 üzenetére
A DSLAM olyan 4-4,5 km sajnos
ez van, ennyit tud. Gondoltam már teljes újrakábelezésre, de nem ér annyit..... nagyobb sebesség nem lesz, max kevesebbszer szakad.
-
makoss
veterán
válasz
djzotya1983 #3923 üzenetére
A válasz gombot azért használd légyszi, mert a bánat sem fogja tudni kihez beszélsz!
A nem fog belassulni a neted tőle! -
Diák66
őstag
válasz
djzotya1983 #3923 üzenetére
Szerinted az 5 megás internetünk ezt teljesíti is?
(NEM!)
Itt az ADSL sose fog többet nyújtani bárhogy is erőlködnek.
Sokhelyen nincs meg még az elméleti 30 megabit se.... nemhogy a garantált. -
makoss
veterán
válasz
djzotya1983 #3915 üzenetére
Van telekom, de mint mondtam, 10 mega
-
KROK640
nagyúr
válasz
djzotya1983 #3915 üzenetére
"De azt is csak 1 km rre tudja a DSLAM tól."
... és sokszor ez sem jelent semmit/túl sokat.
Én kb 100 méterre lakom légvonalban a DSALMtól. A 8Mbittel nem is volt baja, de amikor felemelték 16Mbitre, (és velem együtt még sokakét) akkor a net állandóan összeomlott. Elment, szakadt, fél napokig nem volt stb.
A T szerelőit már keresztnéven szólítottuk és tuduk melyik hogy issza a kávét, olyan gyakori vendégek voltak.Kicseréltek modemet, kábelt minden. Egyszer mondtam nekik, hogy fölösleges úgyis a DSALM van túl terhelve. Erre csak sokat sejtetően annyit reagáltak, hogy ilyet ne mondjak, mert hivatalosan a DSALM ha túl lenne terhelve akkor bővíteni kéne, és hát ugye ilyenről meg nem tudnak.
Aztán pár hét múlva le lett csökkentve a sebességem 4Mbitre (amitből tudott 3.5Mbitet maga a net), mondván hogy átmeneti kapacitás problémák vannak, de legalább stabil volt. Mások is így jártak a környéken.Mindezt légvonalban kb 100 méterre a DSALMtól... Az persze lehet, hogy "kábel úton" jóval hosszabb a táv mint 100 méter, de erősen kétlem, hogy 1km+ lett volna.
Arra próbálok célozni, hogy a légvonal mellett van egy "kábel út" ami sokkal jobban számít, illetve, hogyha a DSALM túl van terhelve akkor megeshet, hogy nem tudja amit tudnia kellene neki.
-
makoss
veterán
válasz
djzotya1983 #3907 üzenetére
Szóval hol van ez a település ahol mérted ezt a speedtest mérést?
-
makoss
veterán
válasz
djzotya1983 #3907 üzenetére
Üdv!
Be van állítva már az 50 mega, de csúcsidőben visszaesik a felére!
Határozatlan idejű szerződéssel lett 5290 Ft havonta, drága de jobb nincs!
10 megát tud a telekom, palkonyán, többet nem.
Jelenleg 50 mega a max erre fele.
Amit mértél hol van?
Nálunk vagy 30 évig biztos nem lesz olyan sebesség ha a jelenlegi primitív felfogás van! -
taki01
őstag
válasz
djzotya1983 #3823 üzenetére
Koaxon is meg van a sebesség
1000/25 Mbps telekom -
KROK640
nagyúr
válasz
djzotya1983 #3823 üzenetére
TYűűűűűűűűűűű ha.
Ez oszt igen! -
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #3434 üzenetére
Én is flexelek egy kicsit
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #3441 üzenetére
Persze hogy stabil, hisz üvegszáloptika. Még csúcsidőben is csak minimális sebesség visszaesés észlelhető, de aki nem méreget sűrűn, az észre sem veszi ezt a pár 10 Mbps, vagy kicsit jobban terheltebb időszakokban 100 Mbps sebesség visszaesést.
-
headhunter
addikt
válasz
djzotya1983 #3441 üzenetére
Nekem már a TV miatt a 7.840Ft is elgondolkoztató, mert jelenleg 6.645Ft hűség nélkül (500/22Mbit+Tv Gold+telefon + 2db MediaCard).
Lemondás belengetéssel, kb. 5.490Ft-ra lehet alkudni 1 év hűséggel az (500/22Mbit+TV Premium+Telefon + 2db MediaCard) csomagot.
Invitel (DIGI) is ebben az évben tervezi az FTTH-ra váltást (5.999Ft/hó - 1000/300Mbit+TV+Telefon)
Tv nem kellene, akkor a 4.640Ft/hó csomagot azonnal köttetném...
"Bőség zavara..."
-
headhunter
addikt
válasz
-
Túzok22
senior tag
válasz
Flexelsz iga?
-
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #3412 üzenetére
Ezt jó hallani.
Nálunk pedig még a Speedport Entry van, jobb híján. Sőt még VDSL sincs, ADSL2 csorgadozik a madzagból -
törölt tag
válasz
djzotya1983 #3397 üzenetére
Most hozzám úton van egy új: ASUS RT-AC65P AC1750 két hónapig a Connect Box router szerepét veszi át (most volt akciós, és rákészülök egyébként is a DIGI-re váltásra, ha már két hónapnyi még van a UPC hűségből), aztán jön a DIGI-s iram
-
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #3393 üzenetére
Csak kíváncsiság szinten érdekelne, hogy mire elég a teljesítménye?
Letöltés, torrent, akár valamilyen szerver megy a hálózatodon (nem muszáj válaszolni)? Ezeket mennyire jól tudja kiszolgálni?
Nekünk anno hozott a T egy Speedport Entry 2i-t, azt routing módban bekapcsolt tűzfallal szinte már minimális http forgalommal is lehal (mindezt 10-15 MBit sebesség mellett
), így muszáj a külön router.
-
törölt tag
válasz
djzotya1983 #3397 üzenetére
Eddig egyetlen helpdeskest hallottam, aki felhívta a figyelmet - és az pont Telekom alkalmazott volt - még évekkel ezelőtt, hogy az optikához bizony kell az előfizető részéről vagy router vagy PC, és ő is akkor az i5-öt jelölte meg minimumnak.
Most belegondolva: régen a 2000-es évek elején a minimális garantált csak azért védte az előfizetővel szemben az ISP-t, ha túlterheltség miatt lecsökkent a sávszélesség (jóval a 100 mbps-os limit alatt voltunk, 1-2 mbps már jónak számított, sőt 2003-ban a közepes szélessáv 512 kbps volt).
Most ugye egyrészt megvan az eredeti cél, másrészt kiegészül azzal, hogy Lamer Gyuri ha berendeli ész nélkül akkor is legyen védelem. A másik buktató az volt, amikor eljött a 100 mbps-os Internet sávszélességek kora, csórinak volt névlegesen ennyit tudó hálókártyája, valami gagyi routerrel amin szintén ott volt , hogy 100 mbps, csak az névleges volt, ha már 70-80 mbps-al Natolt az már szép teljesítménynek számított.
Ekkor jöttek a gbps-os olcsóbb routerek amik megoldották a gondot, meg a gbps-os LAN kártya a gépbe a 100-as mellé...
Most meg ott tartunk, hogy vesz a muksó valami olcsó gbps-os routert, aztán nem bírja kihajtani...
Mi lenne a korrekt eljárás? Szerződésmegkötés előtt megkérdezni, hogy milyen kliensoldali feltételek adottak. Persze akkor előfizetőt veszthetne, mert ha nincs pénze fejleszteni, a szolgáltató meg nem ad, akkor vagy nem vált át a jelenlegi szolgáltatótól, vagy kisebb csomagot kér. Ehelyett beletettek a jól bevált garantáltat, amit várhatóan megugrik az ügyfelek 80+ %-a, aztán ha arcul csapja őket a felismerés, már így jártak
-
törölt tag
válasz
djzotya1983 #3393 üzenetére
Nos a Telekom "igényesebb" ezen a téren, persze drágábban is szolgáltat mint a DIGI. DIGI topicban olvastam, hogy olyan ONT van amiben ha van is WiFi 2.4 GHz-es, és kb mindenki saját routert használ.
-
törölt tag
válasz
djzotya1983 #3390 üzenetére
A modem az oké, csak a router... Ugyanis PPPoE betárcsázás kell optikánál. Ha PC végzi, akkor i7-es Proci van előírva a DIGI oldalán (tehát olcsó Jánosok sírni fognak), ha meg nem PC végzi akkor is egy viszonylag drága router kell hozzá. Különben megint szívás lesz.
-
törölt tag
válasz
djzotya1983 #3388 üzenetére
Milyen routerrel hajtod?
Nekem most az Asus RT-AX58U a kiszemeltem. WPA3 és WIFI 6 miatt.Egyébként az a vicces, hogy a sok tudatlan berendeli a gbps-os netet, aztán a PC-je főleg kuka hozzá, a szolgáltatótól várna routert is, mert arra sem futja neki, aztán rámegy a Speedtestre, és szörcsög a hörcsög, hogy nincs meg a sebesség, és a szolgáltatót húzza le mindenhol, pedig csak ő volt hülye, és csóró
-
e90lci
senior tag
válasz
djzotya1983 #3337 üzenetére
-
törölt tag
válasz
djzotya1983 #3337 üzenetére
Mennyibe kerül az 10000/1000 T-nél?
Nálam az én címemen ennyi a DIGI 1000/300- de jön a Telekom optika is (Hajdúszoboszlón lakom szerencsére, mióta elköltöztem Berettyóújfaluból)
Most még UPC Fiber Power 500 van, 06.30-án jár le a hűségem. UPC (vagyis már a Vodafone-tól marad a TV, és a Telefon), de lehet az is, hogy már most berendelem a DIGI Internetet ennyiért!
-
törölt tag
válasz
djzotya1983 #3324 üzenetére
Nincs meg az 1000/1000
-
Sirandrish
legenda
válasz
djzotya1983 #3328 üzenetére
Pont bejöttem a kutyával..
Meglátom..jéé változás!!! Hátha...jaaah semmi -
Sirandrish
legenda
válasz
Még egy hónapot se bírtál ki...
-
taki01
őstag
válasz
Ez melyik speedtest szerver mert próbáltam az összesere és mind agyon volt terhelve és némelyiken csak 300 Mbps volt a többin sem értem el 600-700 Mbps-nél többet. Ha szelessav.net-n mértek akkor ott meg van 900 fölötti sebesség.
-
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #3313 üzenetére
Felénk nem álltak le, a UPC és a T is ténykedik
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983 #3314 üzenetére
Igen ez HFC. Most lett bővítve itt a hálózat. 300 métert épített ki a Telekom.
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983 #3309 üzenetére
Nálam most terhelve van a hálózat de így se vészes a helyzet
-
Sirandrish
legenda
válasz
Már kezdtem is pánikba esni, mert már vagy egy hete nem dobtál be képet a hiperszupernetedről
-
FistXL
senior tag
válasz
Fejezd abba, én itt szopok a 40mbps mobilnettel, mert rászabadult mindenki
Mézga mikróneten még 10 sincs, ping meg 60 felett... -
woodworm
veterán
válasz
djzotya1983 #3274 üzenetére
Az ED az eurodocsis rövidítése, tehát nem kell semmit "modulálni", hogy docsis legyen. Ha az ED3.0-ról 3.1-re fejlesztésre gondolsz, akkor az minden csak nem könnyű és olcsó. A downstream még a könnyebbik, a telekom és a upc is fejleszt, de ettől nem fog növekedni a feltöltés. Nem hivatalos hírek szerint abba a telekomnak beletört a bicskája, túl drága lett és inkább az optikát fejlesztik, majd ha odaérnek vele.
-
Kommy
veterán
válasz
djzotya1983 #3257 üzenetére
Áramszünet tervezett idén már nem lesz, de volt egy januárban, akkor ezekkszerint ez jó jel, meg tavaly ősszel is volt egy tervezett,
-
Kommy
veterán
válasz
djzotya1983 #3255 üzenetére
Város másik felén pont, Somfalvi út.
-
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #3223 üzenetére
itt a legjobb a ping, de a program alapból Szombathelyről mér, zalai vagyok
most látom hogy kb 2x olyan messze van Kapuvár mint Szombathely mégis a ping fele akkora -
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3222 üzenetére
Arra céloztam, hogy a te hsz-es előtt linkelt egy képet, amin rajta van, hogy Telekomos
-
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3219 üzenetére
Amúgy Telekomos vagy szerintem
Nehéz lehetett megfejteni -
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #3212 üzenetére
-
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #3212 üzenetére
Az szép!
-
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3209 üzenetére
-
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #3209 üzenetére
-
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #3207 üzenetére
használt akkut, vasat nem vettek?
-
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3202 üzenetére
A legjobbat még nem is említettem... Kb. 2 éve történt, hogy 3 napig nem volt net(természetesen felhívtuk az üfsz-t, szokásos sablonválasz), mikor bementünk hozzájuk egy picit morcosan, az volt a válasz, hogy azért nem kapunk kártérítést(havidíj elengedést-visszafizetést), mert egyszer visszajött 2 percre, bocsánatkérés semmi... majdnem borítottunk pár asztalt... de a 2 év rablánc miatt nem lehetett...
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #3198 üzenetére
A feltöltés általában mindig 800, a letöltés valamikor 700, de van amikor lemegy 600 Mbps-re ugyanarra a szerverre mérve. A letöltés egy kicsit ingadozik, a feltöltés mindig megvan 800.
Megnéztem előbb a jelszint értékeket az ONT-ban.
optical Tx= mindig 2 dBm
optical Rx= mindig -19, -20 dBm -
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3193 üzenetére
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #3195 üzenetére
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #3193 üzenetére
900 az igen.
Nekem még soha se sikerült elérnem a 900 Mbps-t. Lehet hogy a gépem túl sz@r hozzá.
-
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3162 üzenetére
Az még egy évig megmarad, mert olcsóbb fizetni, mint most felmondani
Szépen csordogál rajta a 15/7mbps 40-60-as pingekkel -
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3160 üzenetére
-
woodworm
veterán
válasz
djzotya1983 #3001 üzenetére
A mindennapi használatban valóban kellhet az ssd a gigabit kihasználásához, de a méréshez nem. Ugyanis a speedtest nem használja a lemezt, a gond akkor szokott lenni, amikor kicsinek bizonyul a szabad ram és mérés közben swapolni kezd a rendszer.
-
kiskeni
aktív tag
válasz
djzotya1983 #2997 üzenetére
Egy Adata XPG SX8200 Pro 256GB NVMe SSD elég lehet?
Igen, az SSD-mel feszítek, mert sajna a szutyok 10MBit-es netemmel nem tudok...
Néda még 10 sincsen meg... EhhSzerk.: azért az én WD Blue 1TB-os HDD-m képes 150MB/s sebességgel írni, szóval olyan 900 körül még ha HDD-re töltenék le akkor is meglenne szerintem.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #2993 üzenetére
Milyen a procid? Én még soha se mértem 900 felett, de még 900-at se.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #2988 üzenetére
Úgy csináltam, hogy miután elvégezte a speedtest a mérést, megjelenik ott a speedtesten az a kis ikon ahonnan ki kell másolni a linket és én az image-t másolom ki, nem a sima linket.
-
Klepi44
csendes tag
válasz
djzotya1983 #2988 üzenetére
Ó de jól kifejezted, hogy most milyen irigy vagyok rád/rátok!!!
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #2962 üzenetére
szép.
Nekem ennyi -
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #2972 üzenetére
Tudom. 0,02-0,04 dBm, ez az elfogadható érték amennyi veszteség lehet km-ként.
-
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #2969 üzenetére
az azért más itt vagy 50m a kötődoboz
-
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #2967 üzenetére
itt 2 meg még én is segítettem
de volt az is fél óra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest