Hirdetés
- iPhone topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Mobil flották
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tibcsiworld #6755 üzenetére
Elég várni pár percet, míg "megnyugszik" az akku töltés után. Ha fel van töltve, 12.5-12.6volt körüli a feszültsége, akkor nem szükséges töltőre tenni. Én az előbb rámértem az enyémre kíváncsiságból, három napja áll a fűtetlen garázsban az autó és 12.56 voltot mutat a multiméter. Oké, ez egy egy éves akku, nem csoda, hogy így tartja a feszt.
Egy éjszaka, ha az akku kicsit merültebb, nagy kárt okozhat már?
Ez attól függ mennyire van lemerülve. Amíg 12.4 volt alá nem esik a feszültsége, nincs miért aggódni. Ez alatt a feszültség alatt megkezdődik a nagyfokú szulfátosodás, ami idővel tönkreteszi az akkumulátort. A töltését tényleg érdemes kipróbálni, ha a két említett feszültség között tartja a fesszabályzó, akkor minden oké.
-
Inhouse
őstag
válasz
tibcsiworld #6755 üzenetére
Nem akartalak kiosztani, azt írtam, hogy mi nem szoktuk villázni. Egyébként lehetne, csak inkább próbapadon, és megfelelő értékű terheléssel.
Szerintem legfeljebb néhány hét használat alatt ki kellene jönnie a gyári hibának..
Hát igen, a hibát azonosítani, és azt elhárítani mindig célra vezetőbb, mint csak úgy cserélgetni. Nálunk is volt egy öreg autó, rossz volt a töltése, volt, de nagyon kevés, terhelésre már nem is volt. Elvittük a villamosságihoz. Pár nap múlva hozza vissza, hogy kész, felújította a generátort, most már jó. Rámérek az autóra, kicsit jobb, de még mindig nagyon gyenge, terhelésre már nincs meg a minimum. Dehát ő felújította a generátort, az biztos jó! De a hozzávezetéseket nem nézte át. Szerintem, ha úgy viszel egy autót, hogy vacakol a töltés, akkor a generátor felújítás mellett van még teendő. Egyébként valószínűleg a felújítás is várhatott volna még, mivel nem az volt a gond. Az Opel Combo-nál úgy gondolták jó ötlet bevinni a generátor plusz kivezetését a műszerfal alá, ott összesajtolni több másik vezetékkel, majd visszavinni a motortérbe az akkuhoz. Itt volt a rossz kontakt, amit én oldottam meg, a szerelő meg felújított egy amúgy valószínűleg nem tökéletes, de jól működő generátort.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Összefoglaló, topiknyitó, updateEz egy blognak indult kis írás volt ami elég nagy látogatottságnak örved még most...
- Renault, Dacia topik
- Kompakt vízhűtés
- Lexus, Toyota topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Így bővítheti az Xbox termékcsaládot a Microsoft
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Xbox Classic / Xbox 360
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest