- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
Parallaxis #53 üzenetére
Na ezt jó tunni
-
flexxx2
őstag
Épp ezért tettem fel így (tényleg bután) a kérdést, mert nem így szokták használni, a zafír egy szűkebb réteg mint a kristályüveg, és azt elég nehezen hiszem el hogy egy teli zafírüveget kapna egy telefon, mivel rohadt drága lenne normális vastagságban a zafírüveg. Tehát lehet, hogy valami sima ásványi kristályüveget kap majd csak, de a zafírral fogják marketingelni valahogy.
-
flexxx2
őstag
Most akkor kristályüveg v. zafír, mert nem mindegy a kettő?
-
SÖ
addikt
Én zafír parti vagyok, és az sem lenne baj, ha nehezebb lenne. De, használtam iPhone 4-et 2 évig GG1-el nem volt rajta karc, csak millió mikro karc, ahogy megcsillant rajta a nap fénye. Viszont volt egy évig, Nexus 4-sem is amire szinten vigyáztam, és a GG2-ön még mikro karc sem volt. Én is csodálkoztam, mert van fejlődés.
-
nemlehet
őstag
válasz
Parallaxis #45 üzenetére
De akkor az meg nem zafírüveg... Megy a marketing bullshit.
Amúgy nem értem mit mondja mindenki, hogy a GG karcolódik. Nekem GG2 van a telefonom, normális használat mellett egyáltalán nincs rajta karc. Pedig már megvan több mint fél éve és nem különösebben kímélem vagy vigyázok rá.
-
Parallaxis
addikt
de minél nagyobb az üvegfelület annál nagyobb lesz a belső feszültsége és egy telefon méretű zafír kijelzőt kb. egy nagyobb ökölcsapással ripityára törsz
Apró adalék, amiről a cikk nem beszél, de lényeges dolog, hogy NEM zafírból fognak készülni a kijelző üvegrészei, hanem marad a Gorilla Glass, vagy annak egy újabb változata, amit pár nanométer vastagságban laminálnak zafír bevonattal. Így megmarad a rugalmasság és drasztikusan megnő a karcállóság is.
Egy telefon méretű zafír kijelzővel több probléma is lenne, egyrészt ahogy írod, rendkívül törékeny lenne, másrészt nagyon megnövelné a készülék súlyát, harmadrészt rendkívül drágává tenné azt.
-
suckall88
tag
Nekem az 5s-en 8-H edzett üveg van, 4 hónapja és mikrokarc sincs rajta, pedig nem féltem. A zafír 9 H..
-
Integra
titán
válasz
#57919488 #22 üzenetére
egy kicsit olvass is utána (előállítási ár, tulajdonságok, energia igény, környezet terhelés etc..), néha nem árt
azért mert valamihez az apple a nevét adja, nem biztos, hogy a legjobb, optimális megoldás. nem is az, de elvitathatatlan tény, hogy a ZAFÍR - nagyon cool, nagyon jól cseng, igazi hájpolható faszság, mint a retina display... és erre a marketing bullshitre jó sokan fogékonyak -
vicze
félisten
válasz
#57919488 #37 üzenetére
Ez így van, de pl nekem meg egy telefonom se lett karcos. Különösebben nem vigyázok rá(úszott egy a Tiszában) csak észben tartom, hogy mi karcolja és kb. ennyi. Nem dörzsölöm homokon na.
Mondjam azt, hogy ha össze tudod karcolni össze is tudod törni?Megoldás a karcolásokra talán valami olyan bevonat lehetne, ami úgy viselkedik mint a LG Flex hátlapja és hőre "vissza" olvad, önmagát gyógyítja.
-
törölt tag
Iphone 4-et is ossze lehet torni egy okolcsapassal szoval ezen a teren semmi valtozas nem lesz.
Gorilla Glass meg mar attol karcolodik ha tok nelkul elrakom ...
Persze abban igazad van, hogy nagyobb felulet miatt problemasabb de akinek nem tort a 4-es szeria annak ez sem fog.
En ezt akkor is elorelepesnek tartom meg ha nem is egybol ez lesz a legjobb zafiros telefon idovel a piacon -
SÖ
addikt
válasz
fornettisuti #33 üzenetére
Ha nem tudnák eladni ebben az árban, meg sem fordulna a fejükben.
-
SÖ
addikt
Teljesen mindegy milyen keményégüek a kulcsok, ha a gyakorlatról beszélünk. Zsebben nem vonalas karcokat csinálnak, haem minden egyes lépésnél hozzá koccan a fém az üveghez, ami esetenként nyomot hagy. Ezek apró pöttyök. Youtubon mikor sikálják késsel, totál nem életszerű.
Amúgy a zafirnak más a tapintása hővezetése. Ezek azok a tudat alatti ficsörök, amire nem is gondol a felhasználó, csak tudja, hogy neki iPhone kell mert az más.
-
dabadab
titán
válasz
fornettisuti #33 üzenetére
"Az oka, az uzlet es a penz"
Persze, hogyne. Az, hogy fizikailag lehetetlen, az nyilvan egyaltalan nem szempont
-
fornettisuti
veterán
Ugye az megvan, hogy hasznalati targyakhoz sosem fognak karcolhatatlan, torhetetlen es legfokepebben elpusztithatatlan akarmilyen uvegvedelmet kinalni?!
Az oka, az uzlet es a penz, nem erdekuk, ahogy sok mas dologban is.
-
vicze
félisten
válasz
#57919488 #24 üzenetére
Azt nem érted, hogy nagyon-nagyon nem mindegy mekkora a felület. Egy óránál még ok, de minél nagyobb az üvegfelület annál nagyobb lesz a belső feszültsége és egy telefon méretű zafír kijelzőt kb. egy nagyobb ökölcsapással ripityára törsz, nem kell kalapács meg egyéb hülyeség. Ejtés meg kb. ugyan olyan halálos számára. A szilárdsága miatt az anyagban nem terjed szét az ütés ereje mint egy rugalmasabb anyagban, ezért sokkal pusztítóbb a hatás.
Ezért mondom, hogy a zafír üveg Apple-nek az okosórájához kell nem a telefonhoz mert az teljesen értelmetlen. -
Dr.FantastiK
őstag
mi lenne a vilaggal ha Apple nem kap eleg uveget ?
Istenorizz ! !
-
Mivel újabb jövevényeket jósolgatnak az almánál,így több beszállító kell hogy kielégítsék a gyártó soraikat..
-
FókuszPók
tag
-
törölt tag
Azzal tisztaban kell lennie a vevonek, hogy mire van szuksege. Fokozott karc-allosag vagy a fokozott-tores vedelem a fontosabb.
Karorakban sem hasznal a G-Shock (nagyreszben) zafirt mert az asvanyi uveg jobban birja a strapat de a zafir igenis fontosabb vasarlasi tenyezo a szepseg megtartasa miatt magasabb kategoriakban.
Aki tud vigyazni a dolgaira annak viszont nem kell felnie a karcoktol amik a hetkoznapok soran is elofordulhatnak. -
Hobbbyt
őstag
A fizikával nem lehet vitatkozni.
Ahhoz, hogy valami iszonyú karcálló legyen, nagyon nagy keménység kell.. Viszont minél keményebb egy anyag annál ridegebb tehát hamarabb törik.
A GG3 egy meglehetősen rugalmas anyag (tompa eszközzel iszonyú nehéz betörni).. és még így is sokkal inkább probléma a törés mint a karc. Bele se merek gondolni, hogy a zafírüveg egy kijelzőnyi felületen milyen sérülékeny lenne..
De várom a végeredményt. Lehet nekik sikerült valami csoda..
(#22) K_mester : Igen.. lényegesen nagyobb a karcállósága.. viszont törni majdnem ugyan úgy törik.
EZ itt a baj.. úgy törik mint a ropi.
-
Integra
titán
aki ebben a zafíros történetben a megváltást reméli, az nagyot fog csalódni..
-
dejaris
addikt
Szeritem nem lesz ilyen iphone iden. Inkabb a rebesgetett iwatchra kell majd ez.
-
SÖ
addikt
válasz
fornettisuti #3 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy meddig bírnák az órák gorilla glassal?
Egyegy bányász kézen egy nap alatt szilánkosra törne.
-
vicze
félisten
válasz
lazlogogola #7 üzenetére
Tudod ott a boszorkánykonyhájuk.
Amúgy az tök vicces, hogy az ég világon senki se gondol rá, hogy az iWatchhoz kell majd a zafír üveg és nem az iPhone-hoz... (1000x valószínűbb)
-
Shalala
senior tag
válasz
femmel nem igazan lehet megkarcolni (nekem nem sikerult), viszont a falhoz/kohoz dorzsolod akkor a benne levo szemcsek megkarcolhatjak.
Torni minden gond nelkul lehet oket.
-
vicze
félisten
"természetes kristály" Hát persze ott vágják a barlangokban.
Ugyan olyan mesterségesen előállított mint az összes többi. -
KTTech
veterán
Én meg kb. lesz*rom, nincs tokban, mellé becsúszik a kulcs is néha, kemény napi használatban van a Note és eddig csak egyetlen mikrokarc jött össze a GG1-en, pedig még az S-Pent is használom néha.
De általában elmondható: ahol a kijelző sérül(ne), és ott ha nem a kijelző enged, más fog...
-
KTTech
veterán
-
halkow
őstag
mikor lesz már törhetetlen üveg? akár mere megyek mindig pókhálós samsungokat látok
-
lazlogogola
tag
Salem városban?
Rejtélyes... -
Entryy
aktív tag
válasz
Nekem is sikerült a marketingszöveget megcáfolni egy félévzáró buli után hazafelé.
Szigorúan ellenőrzött körülmények között
-
-FreaK-
veterán
Én személy szerint örülök neki és vártam már hogy valaki meglépje. A nagy hátránya úgy tudom csak az ára, de ha az Androidos gyártók is követni fogják az Apple-t akkor le fog menni az ára. Lehet hogy törni ugyan úgy törik mint a GG, de azzal ellentétben karcolódni nem fog, fólia így nem is kell rá.
-
ucli
senior tag
Ez kit érdekel,hogy most több üveg lesz,úgy is hozzá fog jutni
Ez nem hír! -
fornettisuti
veterán
Tobbnyire a karorak szamlapjat is zafiruveg vedi, tud karcolodni az is, hozzacsapjak pl kemeny femhez.
Tapasztalatbol tudom, igy vartam a nem eppen "olcsojanos kategorias" casio es citezen orammal.Szerk.
Megneztem kozelebbrol, a casion konkretan kivan torve a legfelso retegbol egy darabka, lasd. pl. szelvedonel a kagylotores. -
macskea
őstag
Na, jöhetnek a zafírüveg trollok, hogy micsoda hülyeség, mert úgyis eltörik. Én személy szerint kíváncsian várom mi sül ki belőle.
-
M5Norbi
őstag
Ez a lépés nem meglepő mivel idén (ha igaz) többféle Iphone variáns jön vagyis mivel bővül a paletta ezzel pedig szélesedhet a vásárlóközönség így több üveg (és többféle is) kell majd.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kaliforniai óriás zafírüveg igényeinek kielégítésére újabb amerikai gyáregységet hozott létre a GT Advanced Technologies.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tesla topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest