Új hozzászólás Aktív témák
-
Benézve megint a topikba, látnom kell, hogy én vagyok az egyik radikálisan lágyszívű! Szerintem sokan két dolgot nem értenek meg: először, hogy egy ok-okozati folyamat része az egész bűntett, az egész folyamat, ami x törvényben rögzített tilos tettet követően y büntetés-végrehajtási intézetbe vezet z végrehajtási fokozatban. Maga a bűntett előtti mérlegelés -ha van, ha nem ösztönös- is egy sokszereplős, összetett, levezethető ok-okozati történés, mondhatni "a döntés joga illúzió". Ennek fényében, ha x ember arra determinált, hogy y cselekményt elköveti, akkor nekünk fölösleges még kínoznunk is, nem leszünk előrébb ettől! (Érdemesebb lenne inkább feltárni azokat az okokat, amik a börtönbe vezették az illetőt, és ezeket a kiváltó okokat megszűntetni, mérsékelni, átalakítani! Tanulni és megelőzni.) A börtön fő célja simán csak az, hogy kivonjuk az illetőt egy tettével arányos időre a forgalomból (társadalmi önvédelem), majd pedig vissza tudjuk integrálni (jó esetben) a társadalomba. Külön kínozni még fölösleges, és szerintem káros is. Az, hogy nem lehet tabletje az elítéltnek még duolingo-ra se, szerintem egyszerűen hülyeség, illetve nem szolgálja a társadalom érdekét sem. Másodszor pedig szerintem majd' mindenki fejében él egy elképzelés az ideális államról; szerintem a többség fejében -nagyon remélem- ez az ideális állam nem operál kivégzésekkel. Ha normális, bevett lehetőséggé tesszük az állampolgárok elleni állami gyilkosságot -mindegy, mit követtek el!-, szerintem komoly lesz a veszély, hogy oda jutunk idővel, ahová nagyon nem szeretnénk.
-
50$ alatt már lehet tabletet kapni. Szerintem ez nettó kib@szás a rabokkal, vagyis tudatos embertelen bánásmód.
azbest: "nem kommunikálhat bárkivel és bármikor bármiről" Persze, ezt aláírom. De miért ne olvashatna Times-t vagy tech híreket? Miért ne tanulhatna online?
vaakuum: Még mindig jobb, ha több jár, mint amit érdemelne, még az is lehet, idővel magától rájön arra, hogy mekkorát tévedett, mit tett! Szerintem egy államnak fontos feladata lenne biztosítania -gazdasági erejéhez mért fokon- az emberhez méltó életet a börtöneiben is!
-
Az a ciki, hogy be kellett csempészni! Miért ne használhatnának PC-ket, ha máshogy nem, akkor felügyelet mellett?! Szerintem tök normális dolog, ha gépezni akarnak, és akit csak szabadságvesztésre ítéltek, annak biztosítani is kéne egy gépet; nem drágára gondolok persze, de miért ne böngészhetné a netet, olvasgathatna kedvére egy rab?!
Vagy úgy érti az eredeti cikk -nem olvastam-, hogy a probléma a PC börtönőri felügyelet alóli kikerülése volt csak? Mert mintha gépezhetnének a rabok úgy általában.
A lényeg számomra mindenképpen az, hogy az elítélt ítélete általában szabadságvesztést foglal csak magában, nem pedig egyebeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged