Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
Earl_Muttley #32 üzenetére
Aki így viselkedik, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Tegyél rá magasról.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Earl_Muttley #23 üzenetére
Az ilyenre nagyon jó a 3210/3310, hiszen az mém-világsztár, überelhetetlen.
Raucher: Ugyan, az akácfa-oszlop kezeletlenül is kibírja 40+ évig. Vagy tovább, én a 40 éve földben álló oszlopot, mivel kilazult, kivettem, legyalultam vonókéssel, aztán visszatettem. Lazúr a küllem miatt kell, nem akarok még ilyen koszos penészszürke izét utcafronti kerítésnek, akkor ott vagyok, ahol a part szakad.
És persze nem a Tesco-gazdaságosat szeretném rá, a pergő vakolat sem szép.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Bluerainbow #15 üzenetére
Az anyagi javak nem azért vannak, hogy a hiányuk depresszióba sodorjon, hanem hogy a meglétük örömet okozzon. Ha vannak, az remek, de ha nincsenek, azon nem szabad fájdítani a szívünket. (Persze egy bizonyos határ felett, hiszen ha például az életünk múlik rajta, az már más tészta, és joggal okoz kellemetlen gondolatokat.)
Mi lenne, ha mint én, megpróbálnál aktívan részt venni a település életében? Jó és társadalmilag hasznos időtöltés, ami megbecsülést és bizalmat eredményez. Bár ha jól vettem ki a szavaidból, külföldön élsz, valahol határon túli magyarként, és ez egy idegen nyelvű önkormányzatnál komplikált lenne.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Bluerainbow #12 üzenetére
Megmutassam a kerítésünket?
[link] (Ez egy régi kép, azóta kicsit jobban szétesett.)
Nem dicsőség, hogy ilyen, de még a ~20 ezer Ft-nyi lazúrra sem telik egyelőre (most fűzöm anyámat jó ideje, hogy szorítsunk rá ki), anélkül viszont inkább nem építek újat. A szomszédoknak eléggé a bögyében van a dolog. Pedig ők sem gazdagok, de hát azért ennél jobb kerítésük van, mint szerintem kb. a településbéli családok 99,9 %-ának. De hát ez van. Mit kell vele foglalkozni? Aki csak ezzel törődik, arra tenni kell. Engem mindentől függetlenül még így is elhívnak az iskolába a versmondó verseny zsűrijébe, vagy megesett, hogy a falunapokon én helyettesítettem a betegség miatt kimaradó színművész konferálót. És tudok őszintén mosolyogni, az anyagi helyzetemből, a kidőlő kerítésből, vagy a fürdőszobai 0°C-ból pedig remek viccelődést lehet kerekíteni.
-
Crystalheart
őstag
Müller Péternek is vannak jó gondolatai, de nem elsősorban Müller Péter könyveket fogok ajánlani ilyen esetben, hanem rendes pszichológiát és filozófiát. Persze én sem akarok erről flamewart, csak a szövegezésből olybá tűnt, a szcientológiai könyveket szinte a pszichológiai könyvek alternatívájaként kezelhetjük.
-
Crystalheart
őstag
A pszicho könyvek valóban hasznosak. (De hogy jön ide a szcientológista könyv?
) Azon kívül érdemes átnézni a filozófiai irányzatokat az ókortól napjainkig, kivált a sztoicizmust és a belőle származtatható, vagy ennek a hatásait viselő újabb tanokat. És ha már életválság, remek alkalom elmerülni az irodalomban, kivált a költészetben is.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Bluerainbow #3 üzenetére
Nem tudom, mennyi tehetség kell hozzá. Inkább csak érettség, szellemi érettség. A legtöbb ember persze boldogtalan, ők nem jutnak el eddig. Ami engem illet, nem élünk valami fényesen, nem élünk nagy szeretetben, nincs társam, sem olyan barátaim, akikkel rendre találkozom, minden bedőlni látszik, mégsem vagyok emiatt boldogtalan. (Egyesek szerint ez csak az őrület jele.
) Édesanyám ugyanitt a mély depressziótól szenved. Hozzáállás kérdése.
-
Crystalheart
őstag
Az én véleményem: az életnek nincs konkrét értelme. Megtalálni sem tudjuk, csak megteremteni. Ez is egyfajta alkotási folyamat, akár a művészet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest