- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bog
HÁZIGAZDA
Megvárnám, míg a kezemben tarthatom, mert most már csak arról a tabletről hiszem el, hogy jó, amit ki is próbáltam. A tegra2-es Toshiba Folio is olyat perecelt a tesztben, mint a háromlábú ló, szóval a specifikációra egyre nagyobb ívben teszek
Most kicsit sarkos leszek, de eddig csak az iPad és a Galaxy Tab volt az összes rohadvány tablet közül olyan, amit lehetett is érdemben használni. Az összes többi szerintem egy felesleges kalap trágya, lassú, kezelhetetlen, nyögvenyelős és idegesítő szarkupac, értelmetlen, idegesítő, funkciótlan, szükségtelen halom vas és plasztik.
RIM Playbook, Motorola és iPad2. Ezekben még lehet bízni.
-
glutamin
őstag
Pont az általad említett Archos is tabletnek nevezi a készülékeit egészen 2,8" -ig lefelé. Nyilván jobb minőségű ennél a csodánál, de az is félrevezető valamilyen szinten.
Szóval szerintem nem a készülék a szar, hanem inkább az elnevezés nem korrekt. De a nép egyszerű gyermekének így könnyebb eladni. Aki meg esetleg még talán értékelné is valamire (autós navi) az meg egyelőre nem ilyet vesz.
-
vans?
őstag
Eleg gyenge cucc, raadasul ronda is szvsz.
-
harry
veterán
Vagy papírnehezéknek, ilyen szempontból még jobb.
Tabletnak nevezik, aki csak ennyit lát, nem arra gondol, hogy csak 1-2 specifikus dologra jó, hanem úgy általában, használható több mindenre.
Ha valaki ismeri, és tudja, hogy pl. a navi része jó, és a többi nem érdekli, az megint más. -
Kobaljov
senior tag
Azért eme "Párduc" és az iPad/Galaxy Tab között is van választék már a piacon, pl. az Archos 70 (meg 101)
De azért érdemes lehet megvárni amíg befutnak a Tegrások is több gyártótól (kiforrottabban)
-
glutamin
őstag
Gondolom a táblagépek népszerűségét próbálják meglovagolni. Nyilván csalódás lesz a vége, aki egy olcsó iPad alternatívaként veszi meg. Bár aki nem használt előtte egy igazán jó készüléket, annak még lehet, hogy így is tetszeni fog.
Egy 20 millás mergából nem jó átülni egy Dacia Loganba. Na de egy 20 éves romhalmaz után nagy lépés előre.
Rusi
Wayteqben csak 480*272-es a kijelző. (De a 950-esben már ilyen kijelző van és arra sem panaszkodtak a tulajok sebesség ügyben) 3D gyorsító abban sincs (vagy amelyikben van ezt kb semmi nem használja). Erre a készülékre sem szükségszerű rengeteg alkalmazást felrakni. A MHz valóban nem sokat jelent önmagában. De a navi része még lehet életképes egy célprogrammal. Mondjuk nem tudom mit lehetne erre telepíteni. -
Rusi
senior tag
Ugye tudod, hogy az órajel majdnem semmit se mond a proci teljesítményéről?
Továbbá azt is tudod, hogy a WayteQ navidban Windows CE rendszeren fut a GPS program, amely rendszernek szinte nulla a hardverigénye (továbbá tervezhető a teljesítményigénye, mert csak és kizárólag a naviprogram fog rajta futni, esetleg ha olyan típus, akkor zenét hallgatsz és ennyi). Illetve azt nem írtad, hogy a naviban milyen felbontású kijelző van, mert a Thunderben 480x800 pixelt kell számolni és mivel grafikus gyorsító totál nincs benne, minden feladat a procira hárul (képzeld el egy 3D-s iGO-val, azonnal meghalna). Ráadásul az milyen GPS, amin még az alap Google Maps sem frissíthető, a programok meg vagy nem tölthetők le rá vagy hibásan futnak (fekvő kijelzőn álló képpel) vagy nem is futnak? -
glutamin
őstag
Kéne egy komolyabb teszt a GPS részéről. Szerintem leginkább azon a területen tudna labdába rúgni ez a tábla. Gondolom az autós tartó sem véletlenül jár hozzá. 60 ropiért egyelőre nem túl nagy a választék 7"-os navikból. A 800-as proci is elég kell, hogy legyen. Nekem a Wayteq-ben 500Mhz-es valami van és untig elég arra amire kell.
Szóval sokkal inkább egy nagy kijelzős, jól felszerelt GPS-nek kéne ezt tekinteni, mintsem egy olcsó tabletnek.
-
Probber
őstag
Van itthon egy BluePanther V350 GPS és annak sem egy álom a használata, értem ezt a kijelző érzékenységére. De az legalább megbízható és működik rendesen.
-
Rusi
senior tag
Persze, a kompromisszumok velejárói az alacsony árnak. Csak azért nem mindegy, hogy autó esetében kisebb végsebességről, gyengébb gyorsulásról vagy szűkebb lábtérről beszélünk (amit egyébként a kisebb és gyengébb autók alacsonyabb fogyasztása némileg ellensúlyoz) vagy itt ez a tablet, amin alighogy fut az Android, ráadásul olyan verziót operáltak rá, amire csak pont a lényegesebb programokat nem tudok feltelepíteni. Aztán ugye van GPS vevő, de ember legyen a talpán, aki ilyen rezisztív kijelzőn és ilyen gyenge procival futtat is rajta valamit, tehát kb. elsőre a fele használhatatlan. Az meg, hogy netezzek, meg e-mailezzek vele pusztán azért, mert ez 7 colos (mert ugye a képminősége gyatra, rezisztív, multi-touch meg nincs), azért nincs értelme még 60 ezret sem adni érte.
-
glutamin
őstag
-
Ha ez ennyire sz@r,minek gyártják.Aki megveszi az majd anyázik folyamatosan
-
gybazsi
senior tag
Ez elég gyengére sikerült (mármint a készülék), pedig gondolkottam is h majd valamikor beszerzek egy ilyet, de ez a cikk meggyőzött h még véletlenül se.
-
Rusi
senior tag
Nos, ebben az esetben az lehetett a gond, hogy a tabletet mi (illetve én) teszteltem és próbáltam ki, ugyanakkor a PH-s srácok meg beválogatták, mintegy megelőlegezve a bizalmat. Ők nem tudhatták, hogy ez ilyen trágya, meg nyilván az ajánló előbb elkészült, mint nálunk a teszt, szóval egyikünk se akart rosszat, egymástól függetlenül készült a két cikk (és nem is azonos időben).
-
keIdor
titán
Én még mindig ezt mondom. Ez az 5 tablet az, amit el tudnék képzelni a kezemben. Hiába drága mind, de legalább felmutatnak valamit...
-
harry
veterán
Továbbra is zavar, sőt problémás, hogy a teszt ellenére bekerült a PH!-s HazaiPálya rovatba, mint olcsó karácsonyi tablet. Mégis, ezek után hogy tudjátok szerepeltetni egy ajánlóban? Mintha a saját neveteket adnátok valami szarhoz, aki nem olvassa ezt a cikket, csak annyit lát, hogy a PH-sok szerint nem rossz vétel, a specik is egész jók, és a végén jó szívvel megveszi (ráadásul esetleg karácsonyi ajándéknak)
-
David75
őstag
Érdekes ez a tablet piac.Az ipad-hez és a samsung tab-hoz képest mindegyik másik ócskaság.De józan ésszel gondolkodva a galaxy tab is elég vicces.Telefonra szánt alkalmazásokat futtathatsz csak rajta mert más nincs és még a google is az nyilatkozza hogy az android jelenleg nem tablet-ra való.Az ipad-ből pedig szerintem nagyon hiányzik egy előlapi kamera arról nem is beszélve hogy kb a legolcsóbbnak kéne 90 ezernek lennie és a legdrágábbnak 150 ezernek.Messze állok még a tablet vásárlástól...
-
janes74
senior tag
Na megint egy rakás sz *r.Ilyet sem vesz épeszű ember.
-
maláj
addikt
-
balazs_pro
tag
Én erre lennék kíváncsi:
[link]
Külföldi tesztek jókat írnak róla.
Persze ez is lesz vagy 120ezer, mire ideér -
Rusi
senior tag
Nos, ennél még nem is volt annyira durva a helyzet, de a másiknál kb. 3 perc alatt felb*szta az agyam, mert akkora szar, hogy tanítani lehetne.
Közben meg szomorú vagyok, hogy ha valaki nem tud vagy nem akar 150-180 ezerért tabletet venni, akkor szinte nincs is alternatíva, mert ezek a cuccok vagy extrém buták vagy gagyik vagy lassúk vagy ezek bármilyen kombinációja. -
k.
őstag
válasz
balazs_pro #17 üzenetére
Volt a kezemben szóval meg tudom ítélni
És tényleg eléggé hogyismondjam nem jó, szóval az hogy egy Ipadhoz, Galaxy Tabhoz méri az ember, az azért van, mert eléggé gázul müxik, és hiába olcsó, ha szar. Azok nem olcsók, de azt a pénzt, amit az ember kifizet, azt utánna úgyérzi, hogy megérte kifizetni, itt meg kevésbé. -
Utolsó oldal: "a vásárláshoz kattintson ide" XD loool
-
amanoba
őstag
válasz
balazs_pro #11 üzenetére
kicsit sarkítasz,mert ez a legdrágább legfelszereltebb ipad, 148K-tól beszerezhető az alap, és ahhoz értette a dolgot. (bár sztem erre magad is rájöttél..
)
szerk: közben látom válaszolt az illető
-
k.
őstag
válasz
balazs_pro #11 üzenetére
Ez a fullos. De 150ért adnak már 16GBos nem 3G-set. És azért én inkább azzal vetném ezt össze.
-
geezer
aktív tag
Nem kéne...
-
HPAA
őstag
kb 1 hete indítottam /volna/ róla egy topikot , de akkor még senki nem ismerte , és íme már van tesztelve is ...
köszönöm , hát elgondolkozok , hogy így mégsem ezt választom magamnak -
amanoba
őstag
a videólejátszási képességekről miért nem esik szó? adja magát a lehetőség, vagy esetleg gond volt ezzel?
kezdek szép lassan eltántorodni az olcsó tabletektől (zenithink), mert ha ez a herélt android effektus kijön máshol is, akkor a fejem verném a falba egy-egy frissítési vagy telepítési próbálkozás után..
szóval találkoztak a tablet használók hasonlóval a többinél is? -
Rusi
senior tag
No, majd karácsony után olvassátok el a másik tabletes tesztemet, az még ehhez képest is elég durva (negatív irányban természetesen), ráadásul drágább.
-
plus44
veterán
Dísztárgynak való, de használni ne használd, ha jót akarsz magadnak...
-
k.
őstag
válasz
balazs_pro #6 üzenetére
150 egy Ipad, szóval nem épp jól számoltad ki
-
EczkE
veterán
Ahogy Rusi is írta, érdemesebb még hozzátenni és venni egy iPadet.
-
z0d1AK
nagyúr
Nálam volt, 3 napig. Elég gány volt a sebesség. A csatlakozója érdekes, félve toltam be, húztam ki.
-
kaller1
veterán
Hm, ez a kütyü elég gyengécskére sikeredett.
-
Saccco
nagyúr
Nekem úgy tűnik, hogy elég sok sebből vérzik ez a szegény eszköz.
szerk: Még az msm7227 is jobb választás lett volna.
-
Lotusomega
senior tag
Ejj ha, pedik kívülről igényesnek tűnik, teteszik az a droidos rács mintázat. De ha a hardver ilyen szutyok
nekem még a galaxy tab is lassú volt, akkor milyen lehet ez?
És 60 ropiért, pff 30ért lehet epadet venni, az is fos de legalább olcsó..
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egy androidos internet tablet, ami első látásra vonzónak tűnik, de aztán gyorsan rájövünk, hogy csodák nincsenek.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest