- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
Blindmouse #21 üzenetére
Hozzá kell tenni, hogy az általános trappista sajt a legtöbb embernek meg is felel, nincs igazán kereslet jobb vagy más minőségűre. Tápértéke ugyanakkora, mint egy jobbnak, ugyanúgy tejből készül, és nagyon sok ember csak felhasználja, pl. olvasztja, belereszeli más étkekbe, stb. Kis tapasztalás után el lehet kerülni azokat a márkákat, amelyek túl sósak vagy sótlanok, vagy amelyiket nem lehet reszelni és vágni. Az extra igényeket más fajtájú félzsíros, félkemény tehénsajtok többnyire kielégítik. A nyugaton népszerű kimondottan büdös és különféle penészes sajtoknak itthon sokkal kisebb a piaca, amire nem feltétlenül éri meg tömeges forgalmazást építeni - ami nem rossz, hanem inkább csak ízlés dolga.
Ez olyan, mint hogy valaki egyszer valósággal hátrahőkölt, hogy az én kecskesajtomnak nincs "kecskeíze", pedig abban az a pláne, mondta ő. Én meg világéletemben arra mentem, hogy minimalizáljam a számomra kellemetlen mellékízt, amihez az kell, hogy a kecskék többnyire csak ostorfát és akácot egyenek olyan mezőn, ahol nincs erős ízt adó egyéb növény. Sokféle ízlés létezik...
-
CloZee
aktív tag
válasz
Blindmouse #21 üzenetére
Van benne igazság, de amíg a magyar kizárólag a legolcsóbb hulladékot veszi, és minden (értsd pár száz forinttal drágább) termék ott rohad meg a boltban, addig mégis minek hozzanak bármiből is prémium minőséget? Azért nincs értelme, hogy utána kukázhassák az egészet.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Blindmouse #14 üzenetére
Az eredeti trappista sajt inkább a pálpusztaihoz hasonlít (még a szaga is hasonló, használt zokni), még szép, hogy nincs idehaza akkora kereslet rá, más az emberek ízlése. Ellenben az ipari jellegű, módosított, magyar ízlésre alakított trappista sajtok közt is van jobb-rosszabb. Nem is mindig ár kérdése, noha az ár gyakran követi a minőséget, ha sikerül valami igazán finomat kikísérletezni. A magyaros verzió egyébként mondhatni hungarikum, a trappista eleve nem olyan népszerű a világ más részein, mint itt. A megfelelő, nem spórolós technológiával előállított, 2 hónapos érlelésű trappista sajt elég jó univerzális sajtféleség, amit kb. mindenhez fel lehet használni, olvasztani, reszelni, bekeverni.
A termelői sajtok sem mindig olyan nagyszerűek. Hiába adnak egy kecskesajtot 10 ezerért, a legtöbb esetben az a piacon csak sima gomolya, aminek annyi köze van az érlelt sajthoz, hogy egy hét után az alapsajt is hasonló. Persze érlelt sajtba nem lehet lilahagymát meg petrezselymet keverni, valakinek az jön be.
(Amúgy épp tegnap szedtem le egy 2 kilós kecske-krémsajtot, már csak pár deka van belőle.
Hiába, gyorsan fogy. Mondjuk a tehéntejtermékeket halvány emlékeim szerint jobban szeretem.)
-
Dany007
veterán
válasz
Blindmouse #14 üzenetére
Biztos van az is valahol, csak nem a többségi sajtok mellett. Ahogy mondtam, ilyen helyeken szokott lenni külön pult a drágább, minőségibb sajtoknak.
Minden a kereslet-kínálaton múlik. A Tescoban is lehet kapni például ilyen-olyan monitort, többfélét is. De még sose láttam, hogy mondjuk egy Eizo Flexcan kategóriájú profi monitor lett volna a polcon a 10-20 ezer forintos gagyi Samsungok meg LG-k között.
Szóval ilyen szempontból a sajtok még jól is állnak. Hiszen az 1-2 ezer forintos sajtok mellett, külön pultban általában azért megtalálhatóak a 4-6 ezer forintos jobb sajtok is.
Ellenben a szokásos 40-50 ezer forintos monitorok mellett nincs profi Eizo meg Nec monitor sarok, ahol mondjuk a tényleg profi 3-600 ezer forintos monitorok lennének. (érdekes mert tévékből azért szokott lenni 1-1 hasonlóan drága darab).De ugyanezt mondhatnánk el szinte(!) minden termékre. Az ilyen nagy áruházak a többségi igényt próbálják kiszolgálni. Ami itt Magyarországon egyre inkább a "mindegy mi csak olcsó legyen" kategória.
Az olyan rétegigény, mint a minőségi sajt vagy a profi monitor - de idelehetne sorolni a jó borokat(!!!) is - kiszorul a "célüzeletekbe", ahol kifejezetten ilyen termékeket árulnak.A borokról jut eszembe, hogy se a Tescoban se az Intersparban se egyik nagyáruházban se találtam még értelmes prémium minőségű bort! Ha tényleg jó bort akarok inni - évente max kétszer kb - akkor vagy a netről kell rendelnem vagy vinotékából vagy az évente egyszer megrendezésre kerülő borfesztiválról, direktbe a termelőtől. Miért? Okés, hogy kb 6000 forint / üveg tehát kb a sajt kategória... de mégsem lehet kapni a nagyboltokban. Szóval ez megint ugyanaz a szitu, mint a sajtokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged