Hirdetés
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ksix
tag
Áh, megint másról beszélünk.
Miért kellene bitről bitre lemásolni? És miért pont NTAG203-ra? Melyik az az NFC lock program, ami beazonosítja a chip típusát, nem pedig csak simán lekéri az UID-et, és észre sem veszi, hogy az NTAG203 helyett egy Mifare adta vissza a választ, mert engem meg ez érdekelne!
Az meg egy más dolog, hogy az NFC fölé fel lehet húzni mindenféle biztonsági protokollt, mint például az útlevélnél a BAC, de ez kb. olyan, mint azt mondani, hogy az e-mail, mint kommunikáció biztonságos. Ami persze lehet igaz, ha PGP/GPG-t használ az ember, de azért alapból bárki tud bárki nevében bárkinek e-mailt küldeni és a "lehallgatása" sem agysebészet. És alapvetően NFC tag-ekről volt szó, amik nagyjából nulla biztonsággal rendelkeznek, nem pedig NFC-n kommunikáló smart card-okról, amik persze hogy biztonságosak. -
Ksix
tag
Hogy a francba lenne nehéz hamisítani?!?! Kb. 20 dolláros tétel az olyan NFC kártya, amin én állítom be az UID-et. Az Android 4.4 meg oprendszer szinten hozta be az NFC emulálást, még külön NFC tag se fog kelleni hozzá, ugyanazzal a telefonnal, amivel lelopják valamelyik tag-et, már oldják is fel a képernyőzárat. Hogy ne tudnák hol van, a "kocsi dokkolójában, a karórám szíja alatt és dögcédulámon, meg a bluetooth-os tollamban is"
De enélkül is jóval egyszerűbb megfigyelni, hogy mivel oldod fel, mint lenézni egy ujjlenyomatot. Az NFC tökéletes mondjuk autós módba váltásra, amikor berakod a dokkolóba meg ilyesmikre, de biztonságra, ugyan már.
Lehet, hogy én értettem félre, és atomrakéták biztonságos indításáról szólt a cikk, de szerintem pont civilekről és telefonbiztonságról beszéltünk. És persze, van kompromisszum, mert pl. iphone esetén van még a világon kb. 140 ezer ember a 7 milliárdból, akinek elfogadja az ujjlenyomatát a tulajdonos valós ujjlenyomata helyett, de azt legalább gyorsabban teszi, mint ez koppintgatós hülyeség, amit ráadásul akárki le tud nézni. -
Totheground
addikt
És akkor a kopogás gondolom biztonságosabb.
Én "csak civil" vagyok (amúgy ez a kijelentés már eleve megkérdőjelezi, hogy mijen cucc is kell egy ujjlenyomat hatékony ellopásához és replikálásához) de azt tudom, hogy a cégnél, ahol vagyok és ami érzékeny nemzetközi adatokkal dolgozik, elég szigorú biztonsági audit uán jóváhagyták a TouchID alapú azonosítást.
-
Ksix
tag
Azért az érdekes logika, hogy azért mert te még nem láttál jól múködő ujjlenyomat olvasót, az nem is létezhet.
És igen, ujjlenyomatot könnyű lelopni, de abból olyat előállítani, amit egy olvasó stabilan elfogad, az azért már nem olyan egyszerű.
Ellentétben az NFC-vel, amit a biztonsággal egy mondatban használni is nevetséges, nem hogy telefon feloldásra. Szerinted mekkora erőfeszítést igényel egy másik NFC-s androidos telóval lemásolni a többtucat tag-ed egyikét, azután kiírni egy másikba? Még ha csak egyetlen lenne, amire vigyáznál, de ez így minden, csak nem biztonság. -
UFC
aktív tag
Gondolom amit S5-hőz terveznek ujjlenyomat olvasó akkor az is szar nem csak az apple. Bár érdekes én se láttam hogy Iphone 5s-t csak úgy feltörték ezt az ujjlenyomatos dolgot. De ha viszik a telót akkor meg már mindegy hogy kopogsz vagy az ujjad teszed oda.
Meg nem ajtó hogy kopogtass. Meg lehet hogy te 18-at kopogsz 1 másodperc alatt csak ha a telefon nem fogja fel vagy a felét nem érzékeli akkor kenheted a hajadra.
Szóval eddig még az Apple új lenyomat olvasója viszi a pálmát.
-
Totheground
addikt
-
haxiboy
veterán
Haladni kell a korral, mert a biometrikus azonosítással mindíg csak a gondok voltak...
Nálunk anno a suliban (általános iskola 8. osztály, durván 6 évvel ezelőtt) a tanári géphez hoztak valami nagyon noname ujjlenyomat olvasót. Ott mondogatták hogy hű de biztonságos, aztán csak úgy poénból kipróbáltuk hogy lefénymásoljuk a tanárnő ujjlenyomatát aztán azt nyomjuk neki oda...hát nem beléptetett?Mindenképp kell valami, ami megerősíti a gépnek hogy valóban azt a személyt hitelesíti akit kell. Általában ezért vannak több lépcsős hitelesítési módszerek.
Azt mondják nincs két egyforma ujjenyomat/retina(csak részben egyezik meg) : A világ összes emberétől vettek újlenyomatot/retina scan-t/stb stb. hogy ezt így állítják?
A válasz nyilván NEM, de arra elég kicsi az esély hogy mondjuk Kis Pistának és Nagy Józsinak az ujjlenyomata/retina scanje/iris scanje/hangja/arca megegyezzen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Trollok komolyan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Házimozi haladó szinten
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- iPhone 13 Pro / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen (055)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Alpine Green / Gyári kártyafüggetlen (056)
- iPhone 14 Pro Max / 256GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (216A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (223A)
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Xiaomi Redmi Note 13 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Miért kellene bitről bitre lemásolni? És miért pont NTAG203-ra? Melyik az az NFC lock program, ami beazonosítja a chip típusát, nem pedig csak simán lekéri az UID-et, és észre sem veszi, hogy az NTAG203 helyett egy Mifare adta vissza a választ, mert engem meg ez érdekelne!
De enélkül is jóval egyszerűbb megfigyelni, hogy mivel oldod fel, mint lenézni egy ujjlenyomatot. Az NFC tökéletes mondjuk autós módba váltásra, amikor berakod a dokkolóba meg ilyesmikre, de biztonságra, ugyan már.
És igen, ujjlenyomatot könnyű lelopni, de abból olyat előállítani, amit egy olvasó stabilan elfogad, az azért már nem olyan egyszerű.