- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutykuru
aktív tag
válasz
Avicularia #50 üzenetére
Büdös is és még drága is, mint egy jó sajt.
Egészen más terveim voltak vele, valamiért rendre eltűntek régebben a közös hűtőből a kaják.
-
Avicularia
veterán
Sajnos konzervre a 100 ml-es szabály vonatkozik, szóval csak feladott poggyászban szállítható. Én vinnék neked, de most is csak kézipoggyásszal fogunk pár napra hazarepülni és ott nem tudom felvinni a gépre.
Haverokkal jó poén lehet egy piálással egybekötött kóstoló. Kb. 2 ezer forint nálunk egy konzerv ebből -
-
sutykuru
aktív tag
válasz
Avicularia #44 üzenetére
Ilyet már akartam szerezni, csak repcsin nem hozták el nekem.
-
válasz
Avicularia #44 üzenetére
Engem nagyon kínáltak anno az Ericsson-nál, de nagyom megbecsültem magam hogy nem hánytam megérezve azt a jellegzetes... aromát.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Avicularia #44 üzenetére
Júj, de durva
-
Avicularia
veterán
Kulcsszó, surströmming, lehet keresni youtubeon kóstolót , de ne kaja előtt tegyétek, mert garantált hogy nem esztek utána
Csak saját felelősségre megnyitni a linket [link]
És ez az egyik nemzeti eledelük. Régen nagyon drága volt a só és csak épphogy tettek a halba vagy valami ilyesmi.
Ha otthon kibontasz egy ilyen konzervet és kifolyik véletlenül, akkor katasztrófa sújtotta területté nyílvánítják a lakást -
válasz
Avicularia #42 üzenetére
Még mindig eszik a napon sós vízben "érlelt" halat? Na annak van egy ... aromája.
-
Avicularia
veterán
Köszi
Amúgy én se szeretek semmilyen kaját a magyaron meg az olaszon kívül, de a curry az kivétel.
Amikor Thailandon voltunk 2 hetet, konkrétan éheztem az első napokban, utána meg nagyrészt Burger Kingben ettem. Amúgy a svédeknek van a világon a legsz@rabb kajakultúrájuk, egy normális ételük nincs -
Avicularia
veterán
válasz
Avicularia #36 üzenetére
-
ZCoyote
őstag
válasz
Avicularia #36 üzenetére
Jó étvágyat!
Nekem a currys kaják nem jönnek be meg úgy az indiai kaják sem. Mindig olyan érzésem van a fűszereiktől mintha tusfürdőt ennék. :-)
-
mephi666
nagyúr
ez felér egy gasztronómiai terrortámadással
hétvégén csirkepörkölt a terv nálunk... van egy jó bolt a közelben, ahol mindenfélét lehet kapni hozzá: nekem a fej az egyik kedvencem (mondjuk a szemét nem eszem meg azért), abból kértünk legutóbb néhányat... már felraktam főni, amikor nézem, hogy valami nem stimmel: a csőrét mintha ki szokták volna vágni... gyors kiszedtem a fejeket, nagykéssel nekiestem, asszonnyal poénkodtam, hogy így kellett volna megfőzni, még lehet kukorica is van a csőrében
...ahogy kivágtam, kipottyant egy szem kukorica
...volt bennem akkor mondjuk pár deci tömény meg néhány liter sör... most kicsit tisztább fejjel fogom főzni
-
válasz
kovaszoskeny #37 üzenetére
-
kovaszoskeny
aktív tag
jó lenne a halott állatok posztolgatását befejezni...
És akkor most az életet tisztelő ellenoldalt képviselném:
Rántott virágszirmok pocsata levélben -
Ételről beszéltek, miért az OFF? Itt mindent lehet csak legyen finom
-
ZCoyote
őstag
válasz
Avicularia #30 üzenetére
Igen azt hallottam, hogy így nem ismerik a mákot. Pedig mekkora veszteség.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Avicularia #27 üzenetére
Az kemény, így csinálni a túrót :-)
-
válasz
batmanéhes #25 üzenetére
Kinek, mi.
A T-bone-t is pácolja aki nem íztelen nyers húst akar enni. Szerencsére nem vagyok Texas-i aki a lábon álló marhát rágja el, és közben issza a vérét. A vákuumos rohasztás akkora parasztvakítás mint a molekuláris konyha, már megbocsáss. Gondolom legalább kétezer éves hagyomány lehet h ennyire kiforrott, szemben a valóban hagyományos és múlttal rendelkező dry-ageing -gel. Ahol még - szent Isten fiának apja, és a boldogságos Szűz Mária - a pác sem ismeretlen. Ja és egy adalék: a legdrágább hús "érlelők", egyben hűtők is.
Attól h valamit ageing-nek hívunk még tény a tény: a saját bomló enzimjeiben puhul a hús.
Esetleg valamit kihagytam?
Ha és amennyiben mered, szombaton várlak Siófokon a nyaralónknál egy kóstolóra. Nem T-bone lesz, mert az most kezdi a rohadást hogy jövő hétvégére ponjó legyen, de megkóstolhatod amit a rohasztási technikánkkal kapcsolatban - gyanítom kevés tapasztalat alapján - lefikkantottál tarja és oldalas képében. Amik mellesleg egyáltalán nem gyengébb minőségű húsok, csak más kezelést igényelnek.
-
Avicularia
veterán
Én pesti gyerek vagyok és nálunk is csipetkének hívták, bár anyám nem azzal csinálta a bablevest, csak a nagyanyám. Mellesleg imádom a jókai bablevest.
Btw palacsinta. Errefelé svédben pld. nem ismerik a túrót és sokáig kézzel kellett kitermelni egy itteni cuccból Filmjölk felfőzéssel és leszűréssel lehetett csinálni. Szerencsére egy ideje lehet kapni egy boltban ami sok lengyel meg néhány magyar kaját is árul, kb.3x 5x- áron mint otthon. De már így lehet túrót venni és sokkal olcsóbb mint filmjölkből csinálni. -
batmanéhes
tag
"idehányom"
"moslék"
"ételmérgezés"
"rohasztás"az ember ide lefogyni (éhséget elverni) jár. bocs, de megjelenik a főoldalon, majd próbálok nem kattintani.
t-bone-t nem pácol az ember, az a gyengébb minőségű / ízű húsok feljavításához illik. hűtőben jellemzően nincsenek meg a körülmények az érleléshez, bár jutubon van pár vidi házi eszközről. azért nem triviális. de vákuumos wet agingnél sincs pác, vagy rég rossz, ha van.
-
Medocsabi
addikt
Én a palacsintát hiányolom!
De csak mert tegnap akartam a Lehel téren venni,erre a faszi előttem elvitt 70(!!!) darabot,nekem meg nem maradt. 'ohadék! -
-
Redneck
nagyúr
Jókai bableves, bármikor jöhet. Mondom rákérdezek mi az a kukorica, aztán jobban megnéztem és láttam hogy csipetke.
A befőttes gumis izét viszont nem értem. Sosem tennék ilyesmit kajába, kicsit más műfaj mint a spárga.
-
mephi666
nagyúr
leveS... mindig mondom, hogy azért hívják így, mert van leve IS... egy nagyon kevés
meg hát vízzel amúgy sem lehet jóllakni
ui: nálunk pár hete volt jó bableves... tuskóban szoktunk venni néha füstölt csülköt: 900huf/kg körül szokott lenni és jó... abból raktunk bele meg májbabot és valami apróbb szemű tarkababot (franc emlékszik a nevére: zöldségesnél volt kb 15féle kimérős bab... én kb 2-t ismertem: aprószemű fehérbab meg nagyszemű tarkabab
) ...lett egy nagy kondér leves: 2 napig azt ettük
...jó babgulyást kellene már főzni, azt is rég ettem már
-
-
-
-
bambano
titán
már megint ez a felforgató tevékenység...
-
norrberth
addikt
Ez nagyon jól néz ki! Kérek belőle
Neked éttermet kéne nyitni
-
-
Anyósom nem cérnával szokta a zöldséget a levesbe tenni, hanem konyhasteril (értsd szarrá főtt) hajgumival. Ez van. De amúgy finom lett. A másodikat nem fotóztam, mert az snassz már h palacsintát iderakjak. Még akkor is ha volt kakaós, házi barackletyós, túrós, vanília pudingos is.
MOD
Jah a kenyeret is itthon sütöttük, és el is fogyott a fene a belünket.
-
Alsó képen bal felső sarokban mi a francon van az a befőttes gumi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged