- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlytoo
senior tag
Egyébként én is adtam el kocsit. Nem is egyet. Mivel én többnyire emberekkel foglalkozom és tárgyalok, ezért nekem nem volt megterhelő. Aki nem csúszott bele az érdekkörömbe azt elég gyorsan lepattintottam, aki pedig lehetséges vásárlójelölt volt, azzal meg kulturáltan megbeszéltük a dolgot.
-
"Ha valaki nyitott valamilyen megoldást találni , hogy ne csak árulja a portékáját akkor miért más akarja megmondani (pláne saját elvárásai alapján) hogy mi fér bele?"
Na, ja.
Azt el kell dönteni, hogy moralizálni vagy eladni akar valaki.
Tegyük fel a játék kedvéért, hogy te vagy az eladó, és 10 millió forintért kínálsz valamit eladásra.
Én elmegyek, megnézem. Utána azt mondom nekem nem ér meg 10 millát, de adok érte kilencet.
A világ nagyobb felén a következő formában folyik a történet folytatása.
Te engedsz valamennyit, erre én is emelem az elképzelésemet a vételárról.
Jobb esetben megegyezünk valahol a különbség felénél és mindenki boldog.
Te annyiért adtad el, amennyi pénzt szerettél volna kapni. Én lealkudtam kb. fél milliót.
Mindenki boldog.Nyilván az érdeklődőnek nem szabad kretén kedni, hogy a 10 helyett ad hármat és alkudni csak akkor szabad, ha valóban komolyan gondolja a vásárlást.
Az eladó saját magát károsítja meg, ha nem hagy az alkudozásnak mozgásteret.
Ha jön egy vevő, akinek valóban megtetszik az autó és gondolkodás nélkül fizeti ki a vételárat, akkor félmillával nagyobb a bevétel a tervezettnél. De az is jó állapot ha +100 ezerrel zárja a tranzakciót az eladó. Nyilván nem kell félmillával a tervezett bevétel alá menni.
Meg lehet mondani alkudozás közben a fájdalom küszöböt, ami alá az eladó nem megy. de ez az alkudozás utolsó lépcsője és nem az első. Ekkor dönt a vásárló. Vagy fizet vagy megköszöni, hogy megnézhette az eladó dolgot. Nem bír az árral és elmegy.Németországban új tartós fogyasztási cikkre, lehet alkudni.
Ha odamész az eladóhoz, hogy meg szeretnéd venni azt a hűtőgépet, de a S@turnban x euróval olcsóbb. Ekkor az eladó azt mondja, hogy beszél a főnökével.
Általában úgy jön vissza, hogy rendben, vihetem a gépet az olcsóbb áron. (Persze a mondott árnak valósnak kell lennie.) Mi vettünk így hűtőgépet. Nekünk közelebb volt az a bolt. Az eladó kevesebb haszonnal, de üzletet csinált, olyat amit másként nem realizálhatott volna.
Mi ezzel a gond? -
-
Nem erről van szó!
Nem kell hülyeségeket beszélni az eladónak.
Ha egy autót 5 milláért hirdet meg valaki, akkor önként nem kell ennél kevesebb összegről beszélnie. Ha majd elkezd alkudni a vásárló jelölt, lehet elgondolkodni az engedmény mértékéről.Ha ötöt akarok kapni, akkor öt felett fogom meghirdetni, hogy legyen miből engedni.
Nyilván lesz aki már látatlanból akar alkudni, nem kötelező szóba állni vele.Azt, hogy drágának találja az autót az érdeklődő, teljesen normális. El kell magyarázni miért drága.
Például az autó gyári extrákat tartalmaz. Speciális kiadás. Mindig rendben volt tartva, megvan az összes szerviz papírja. Nagyon keveset ment,.... A jármű balesetmentes csak kavicsfelverődése volt, de azt is rendszeresen volt javítva. .....
A neppert nem fogják érdekelni ezek az információk. A "rendes" érdeklődők tudni fogják, miért ér többet az a jármű, a többinél. -
Ne csináld már.
Ha én eladó vagyok, ilyen mondatot nem mondok. Csak a saját életemet nehezíteném meg.Ha a vevő eredetileg hajlandó lenne kifizetni a teljes vételárat ám meghallja a mondatot, csak azon fog gondolkodni mennyit próbáljon lecsípni a maximum 1500-ból.
Nem a vevő a hül@e, ha megpróbálja kihasználni az 1500 euró kedvezményt.
Egyébként most Németországban ennél (arányosan) többet lehet alkudni az autókereskedőknél. Annyira be vannak ragadva az új autó készletek, hogy lehet alkudni. Főleg akkor, ha nem kevesebbet akarsz fizetni, hanem extrákat akarsz az autóhoz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL T40 EMC Szerver
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest