- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Tigerclaw #26 üzenetére
Nekem van egy iPhone 4-em, de nem próbáltam ki a 7.0.3-at, mert pár hét múlva megválunk egymástól és úgy érzem, hogy iOS 6-tal eladhatóbb lesz (ugyan megvan az shsh és csináltam is már iOS 6 downgrade-et, de a fene akar görcsölni vele, ha nem muszáj). Mellette van egy iPad 4, de az meg nem jó, mert azon persze, hogy hasít a hetes is (már ahol: négyujjas csippentés animáció most is darabos).
-
Tigerclaw
nagyúr
Akkor legalább beleírhatnák a release note-ba ezt a nem elhanyagolható tényt. Ha jól számoltam 14 fejlesztést és hibajavítást írtak a 7.0.3-hoz és egyik sem jelzi még érintőlegesen sem, hogy javítottak a teljesítményen. Bár nem tetszik a 7-es kinézete, de attól még (muszájból) frissítenék rá, csak nem szeretném ha még tovább lassulna az iPad 2-m. Most még egész elfogadható.
Van itt aki régi iPad 2-t (nem azt amit ma is árulnak) használ és feltette ezt a 7.0.3-at?
-
Tigerclaw
nagyúr
Tegnap megjelent az iOS 7.03, amit persze az iPad 2-m le is töltötte kéretlenül - over the air - ami azt eredményezte, hogy tegnap a 7.02 telepítője "még csak" 649MB-ot foglalt el és 2,9GB üres területet kért a telepítéshez, ma ez a telepítő már 1GB-ot foglal el és 3,5GB kell neki a telepítéshez. Persze ne vagyok bolond telepíteni, de ha ez így halad és jön még néhány apróbb update, netalán néhány nagyobb, akkor ki tudja hány GB-ot fog elfoglalni pár hónap múlva. Pedig az iPad 2-re jön a legkisebb telepítőcsomag, hiszen az iOS 7 sok extra feature-jét ezek a készülékek nem kapják meg. Egy iPhone 5-ön, vagy iPad 4-en lehet hogy már a kicsomagolatlan telepítő is 2-3GB.
A frissítésben persze nem foglalkoznak azzal, hogy az iOS 7 lagos, lassú a régebbi készülékeken...hiszen épp ez volt az egyik ok, amiért erőszakosan telepíteni akarják a régebbi készülékekre. Az nem bolt nekik, ha a user évekig elégedetten használja a telefonját, tabletjét, ipodját.
-
fordfairlane
veterán
Micsoda kutyakomédia.
Menacher egy nyilatkozatában elmondta, hogy szerinte Tim Cook a legendás vezetővel, Steve Jobsszal szemben nem elsősorban a vásárlói elégedettséget tartja szem előtt, hanem a profitot, és ezzel rossz irányba viszi a céget.
Na persze. A télapó meg az északi sarkon lakik.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
razorka777 #2 üzenetére
Hogy lehet lefrissiteni? Downdate?
buherton: beallitas kerdese, ezt o kapcsolta be.
-
ilyen_85
senior tag
No igen... barátnőm iphone 4-e is akad mint az állat az ios7 alatt, de nem csak a "menü-ben" hanem az eddig tökéletesen futó alkalmazások is akadnak s darabosak, lásd pl a real racing 3. De a gmaps is akad nála.
főleg ha jön valami értesítés, akkor aztán vége van a telefonnak.
A legrosszabb, hogy pont azért vettem neki iphone-t mert bár nem használja sok mindenre, de legalább gyors (volt)
-
Kasya
nagyúr
Ha a felhasznaloi szerzodes nem terjed ki a frissitesnek erre az oldalara, jogos. Maskulonben, botranyos az egesz amit a frissitesekkel muvelnek. Az meg vegkepp, hogy a valasztas adott, csak mint a Win frissiteskor, folyamatosan feljon a "restart now" opcio. Na az lenne a masik, amit torolnek
En ma reggel epp arra figyeltem fel, hogy a Google a Goggle+ profilkepem szeretne hasznalni hirdetesekben...ingyé'
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyrészt az UI is nagyon fontos, hiszen emlékezzünk csak a windows vonalon a metro UI-ra, hogy az menny embernek nem tetszett és a mai napig sem tetszik. Ez az új iOS7 UI, mikor prezentálták első alkalommal, óriási felháborodást és nemtetszést váltott ki, mind az IT újságírók, mind a használók körében. A nemtetszés azóta is megmaradt, és beletörődés lett belőle, legalábbis azok részéről, akiknek nem volt más választásuk, mert olyan készüléket vettek, ami eleve iOS7-el került a boltokba.
Másrészt és ez sokkal fontosabb az Apple szokásához híven nem foglalkozik azzal, hogy hogy fut az új OS a régebbi modelleken, sőt direkt benne hagyja azokat a régi készülékeket is az iOS7 OTA update-ben, amik egyszerűen túl gyengék az új rendszerhez. Emlékezni kell, hogy minden szériával kvázi duplájára nőtt a cpu, és néha a gpu teljesítménye is. Ez azt jelenti, hogy pl. a most megjelenő "iPad 5" hardvere kb. 8x erősebb mint az iPad 2 volt, amire szintén jött ez az erőszakos update. Anno az iPad 1-ből ís pont így lett egy szép levélnehezék a tulajok állítása szerint. Azt ha jól emlékszem az iOS 5 okozta. Az Apple nem foglalkozik egyetlen olyan hibával sem, ami a régebbi telefonokat, tableteket, ipodokat érinti az új rendszer miatt. A két frissítés, ami eddig megjelent a 7-es iOS-hez, csak az iPhone 5S bizonyos hibáit javítja. Persze ez nem új dolog, évek óta ez az Apple módszere. Így mutogathatják a statisztikát, hogy a felhasználók mekkora nagy számban váltottak az új rendszerre, persze csak azért mert az hihetetlen jó és nem azért mert kvázi rákényszerítik az embereket a telepítésre. Emellett ugye nincs downgrade az első pár nap után, vagyis soha nem derül ki, hogy hányan váltanának vissza iOS6-ra ha tehetnék. Azt se kell elfelejteni, hogy az első napokban még a frissítés is nehéz volt, hiszen mindenki egyszerre akart frissíteni, így volt aki már akkor kifutott a downgrade lehetőségéből, amikor még meg se csinálta a frissítést, vagyis még ki se próbálta azt, és ha valakinek szerencséje volt és még tudott downgradelni, annak ugyanúgy letöltötte indulás után az iOS7 telepítőt kérdezés nélkül.
A harmadik szempont sem elhanyagolható, hiszen egy kisebb telefonon, tableten igenis fontos az a tárterület, amit jelenleg a telepítő foglal el. Mmondjuk itt megjegyzem, hogy az én iPad 2-m szerint e telepítő fájl jelenleg 649MB és 2,9 GB-t kell a telepítéshez, szóval ha jól tippelek, akkor kicsomagolva lenne 3GB körül, de most még jóval kevesebb. Persze nekem az a 649MB is nagyon fontos.
Szerintem kikapcsolhatónak kellene lennie az OTA upgrade-nek, illetve a frissítéstől számítva kellene mindenkinek kapnia legalább 1 hetes türelmi időszakot, amikor eldöntheti hogy kell-e neki az új rendszer vagy sem. (persze a legjobb az lenne, ha bármelyik rendszerre vissza lehetne térni, amit az az eszköz támogat)
-
buherton
őstag
-
Romvr
őstag
válasz
Mooka-Miki #7 üzenetére
Ajjajj bizony! Az Almának non-profit szervezetnek kellene lennie akik segélycsomagban osztogatják az iPhone-okat a világ éhező gyerekeinek, meg a fejlődő országoknak. Pfujj mocskos profitéhes banda!!! [/irónia]
-
Mooka-Miki
senior tag
"Menacher egy nyilatkozatában elmondta, hogy szerinte Tim Cook a legendás vezetővel, Steve Jobsszal szemben nem elsősorban a vásárlói elégedettséget tartja szem előtt, hanem a profitot, és ezzel rossz irányba viszi a céget."
Ajjajj...
-
saelin
veterán
Ilyen sok pénzért a downgrade-nek alapnak kellene lennie, vagy legyen benne témaválasztó.
(#7 ) Mooka-Miki:
Úgy látom lassan harapott dollár jel lesz a márka jelük. -
Diopapa
addikt
válasz
razorka777 #2 üzenetére
Vesz egy WP7.5-el szerelt készüléket, az nem fogja frissítésekkel zaklatni..
-
kymco
veterán
válasz
razorka777 #2 üzenetére
Áttér más platformra
-
razorka777
veterán
Egyik ismerősöm lefrissítette a 4S-t, eddig nincs gondja vele, de mi lesz akkor ha később kezd el rakoncátlankodni a szoftver?
-
zsolt501
nagyúr
Az szerintem is rossz, hogy nincs visszalépési lehetőség az előző verzióra, ha valakinél problémás a friss rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest