Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kleroo

veterán

válasz Gicz #49 üzenetére

HD555-öt vettél egy Iphonehoz?
    Ugye nem arról hajtod többnyire?

Hidd el hogy pl a napi 1óra villamosozáson nagyonis számít hogy mit és hogyan hallgatsz.
    Bringázásnál én nem használom. zavarna.
    A cx300hoz hasonló in-ear füleseknél drasztikusan lecsökken a külső zajok ereje.
    Nagyon halkan is hallgathatod így a zenét. ha pedig kicsit is feljebb tekered a hangerőt,semmit de semmit nem hallasz a külvilágból.
    Gondolom azért nem érdekel annyira ez a dolog,mert nem találkoztál még jó füles(dugó)+lejátszóval.
    engem sem izgatott,a te indokaidhoz hasonlóan. De aztán volt szerencsém egyhez,és rájöttem,hogy kis befektetéssel hatalmas zenei élményhez lehet jutni.

Pekfiu: Igen, a jobb sonykról nekem is csak jó tapasztalatom van :)

• Kleroo

veterán

válasz FlyingV #46 üzenetére

Najó. látom nem nagyon akarunk közeledni :)
    Gondolom a te összes zenéd cd ripp :P .
    A cd és a flac között elhanyagolható a különbség.Nincs az az ember aki különbséget hall.
    Az viszont tényként maradjon itt,hogy ilyen szinten a 320as mp3 bőven elég,és nagy különbségek vannak lejátszók között.

Bár ha azt írtad hogy ájlvbakelit,akkor hogy tudsz Apple-et hallgatni apple fülessel?
    Én nem vagyok audiophil hőscincér,de mégis még nekem is karcsú lenne minőség szempontjából. :)

Ja és a flac nem egy konvertált valami,hanem tömörített. nem ugyanaz a kettő. Ha jobban tetszik, real time tömörített/kicsomagolt wav amikor lejátszod :)

OUT

• Kleroo

veterán

válasz FlyingV #38 üzenetére

Persze-persze!
    A minőség nem mp3nál kezdődik :)
    De azért túlzás ezt mindig rávágni. ennyi erővel a highend hifibe dugott fülesről 320as mp3 vs 20 éves walkman meghallgatására nem mondja az ember,hogy úgysem itt kezdődik a minőség,hanem.... Az egyiktől hátast dobsz, a másiktól meg hányást :D.
    De egy flacből konvertált (lame-el) 320as mp3 azért elég jól szól.
    Pont annyira jól,hogy hatalmas különbségeket mutasson lejátszó és lejátszó között.
    Apple fülesen persze nem lehet különbségeket hallani :P .
    Én teljesen megértem a nézeted. Az Apple termékei nagyon jók. Élmény használni őket. csak engem zavar a tendencia,hogy itt egy új zenelejátszó,és említés sincs róla hogy miben fejlődött zenei téren.Ez a david75 meg elborította az elmém :). Nekem még új az a kérdés,pl hogy hány megapixeles a zenelejátszód :D.

• Kleroo

veterán

Az viszont tény hogy a mai legfiatalabb generációnak már nagyon nehéz lesz a tanulásra összpontosítania. :(

Énis fiatal vagyok még,de kisgyerekkoromban a gameboycolor volt az aduász. amellett pedig azért bőven volt idjee/kedve az embernek bringázni,focizni,rohangálni,LEGOZNI,akármi.
    Ha egy ilyesmi kütyüt a 10éves önmagam kezébe adtak volna kb egész nap bent rohadtam volna.Na jó nem, de azért negatív hatása lett volna.

• Kleroo

veterán

DAVID75:
    Röviden: HAHAHAHHA!!!
    Hosszan: Ki beszélt itt bármilyen más márkáról? Gondolom a kiírásom alapján írtad. És ezek szerint még nem hallottál zen vision:m-et. Ne írj ilyen ormótlan hülyeségeket tapasztalat nélkül.Ezen most tényleg jót röhögtem.(a mai legújabb creativeok anyagminőségbe nagyon gagyik,de a hangjuk többnyire JÓk. És lehet bennem van a hiba de a hangminőség nem a kívül lévő műanyag minőségétől függ...)

FLYINGV:
    Milyen ál-igényességről beszélünk?
    Zen microm volt még régebben.Áttettem a kedvenceimet egy akkor új ipodra(most asszem az a classic) és ugyanazzal a fülessel hallgatva kb nem akartam elhinni hogy erre a vacakra verik sokan a nyálukat.Nem apró nüanszókra utalok,mint a sok ál-audiophil,hanem arra hogy tök ugyanaz a szám ugyanazzal hallgatva torzan,tompán és dinamikátlanul szól. És azóta is csak ilyen tapasztalataim voltak.
    Attól még hogy mp3, attól még van különbség a lejátszók között....nagyon is!!!
    Számomra egy jó kis stereo rendszeren (250k) kezd zavaróvá válni az mp3 vs lossless.
    De ilyen kütyükön annyira nem tényező.
    És egyébként a mai modern világban már több készülék tud lossless formátumot kezelni. De még ez sem minden hisz ettől még lehet szar....

Iphone<>ipod/itouch

Látom nem sok embert érdekel a zenelejátszónál a zene minősége.
    Kezd bejönni a népbutítás...

• Kleroo

veterán

Ez mind szép és jó!
    Repkednek a gigabájtok,gigahertzek,megapixelek,mint valami laptopnál.
    De a hangminőségéről egy árva szó sem esik. Na ná hogy ez egy apple... :)
    Baromi jó cuccok,és mindenre jók,kivéve igényes zenehallgatásra....furcsa kettősség

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés