Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Land

veterán

válasz Land #1226 üzenetére

Bár 1-2 tulajjal beszélve inkább a Note 5-t ajánlják. Lehet az lesz.

• dragonfx

veterán

válasz Land #1226 üzenetére

szerintme tuti mindkettön jol megy a rendszer,gyengébb telo is megbirkozik ezzel.
    de ugyis mindenki erre veri a tesztprogi szerintem +20-25% a a2 előnye.

• fateless

veterán

válasz Land #1214 üzenetére

Szia

Volt korábban A1-em, majd azt cseréltem SGS7-re a kamera miatt (tudom, elégedetlen vagyok, től sokat akarok, meg minden). Ezt a cserét az indokolta, hogy gyenge fényviszonyok között az A1 nem tudott megfelelő képeket készíteni. Az A2 esetén természetesen továbbra sem került OIS a kamerába, de legalább f/1,8-as értékű lett, szóval több fényt enged be, ami rossz viszonyok között sokat javult.
    Nekem határeset volt az A1 akkuja, több alkalommal 5-6 között már töltenem kellett rá kicsit (nem volt játék, viszont sok net, sok telefonálás, még több email és PIM funkciók, üzenetek, rengeteg mobilnet, sok utazás, két SIM és folyamatos Martian Notifier és Mi Band 2 kapcsolat).
    Sajnos az A2 akkuját nem növelték, pedig egy 3,5Ah-s akkuval már boldog lettem volna. (Nem vettem még meg a készüléket)
    Vettem viszont átmeneti megoldásnak egy Note 5-öt, gondoltam, jó lesz addig, amíg nem döntöm el, hogy A2, Mi 8, Mix 2s legyen (tudom, nem egy kategória a 3 telefon, csak 100.000 felett nem szeretek kiadni egy olyan eszközre, ami drasztikusan veszíti az értékét. Autót is vettem anno újat, de most már inkább használtat veszek, még ha egyes cseréknél el is töprengek egy "fingszűz" autón)
    A Note 5 kamerájában ugyancsak nincs OIS, viszont már ez is f/1,9-es és 1.4µm pixelmérettel bír szemben az A1 f/2.2 lenncséjével és 1.25µm pixelméretével (A2 esetén f/1.8 és 1.25µm). Szóval míg egy picit több fény jut be az A2 kamerájára, addig a pixelmérete kisebb.
    Nappal, jó fényviszonyok között mindkettő kifejezeten jó képeket készít. Gyenge fényviszonyok között egyik sem remekel, de azért nem is siralmas az eredmény.
    Ha itt összehasonlítod a képeket, akkor látni fogod a különbséget. (Azért javaslom ezt az oldalt, mert itt ugyanazt a témát ugyanannyi lux megvilágítás mellett ugyanolyan távolságból fotózzák, szóval valóban összemérhető). Látni fogod, hogy jó fényviszonyok között és gyenge fény mellett is van olyan részlet, amiben az A2 erősebb több fény áteresztése miatt, és van olyan részlet, ahol a Note 5 erősebb a nagyobb pixelméret miatt, de alapvetően egyformák.
    Ha ennél jobb képeket akarsz gyenge fényviszonyok mellett, akkor nem spórolhatod meg az OIS-t, a PDAF nem lesz elég, de ehhez már kell egy Mi 8 árszint, a Pocophone sem elég hozzá.

Amennyiben az A1 esetén elég volt az akku kapacitása, nagyjából elég lesz az A2-nél is. Ha nem volt elég, akkor Note 5 felé orientálódj. Amennyiben viszont stock androidot szeretnél, akkor az A2-t válaszd értelemszerűen, míg ha MIUI párti vagy, akkor megint egyértelmű. Ha nem játszol, akkor mindegy, hogy 636 vagy 660-as procid van, GPU terén sem fogod tudni látni a különbséget. Játékban a procinál kb 10%, GPU-ban kb 30% a különbség az A2 javára, amennyiben az adott játék kihasználja ezeket.
    A két készülék között te fogsz tudni dönteni, hogy az egyik vagy másik mellett szóló előnyök közül melyik a fontosabb számodra. Egetverő különbség nincs sem árban, sem tudásban a két készülék között, a kis részleteket pedig te látod legjobban, mire van szükséged.

Új hozzászólás Aktív témák