Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Amos17

tag

válasz SX Wave #168 üzenetére

"Mindig többet nyújtott az S szériához képest és hozta legújabb innovációkat." ez egy hülyeség már megbocsáss. A S szériában is ugyanúgy megvoltak a mérföldkőnek számító innovációk, nem pedig a Note szériának tartogatták őket. Mivel nem ugyanabban a termékcsoportban vannak szerintem így összehasonlítani sem lehet őket, jóó persze mindkettővel lehet telefonálni, sms-t írni, fényképezni stb de azért nem összehasonlítható a két termék. Az, hogy nagyobb a kijelzője (és így nagyobb az aksija) szerintem nem fér bele a "többet nyújtott" kifejezésbe, ha ugyanolyan méret esetén tette volna ezt akkor igen, de nem így van.
    A Note szériát munkára tervezték olyanoknak akik folyamatosan interakcióban vannak a telefonjukkal és a környezetükkel illetve gyorsan kell több dolgot a lehető legegyszerűbb módon megoldaniuk lehető legkisebb kompromisszumok mellett. Ezt a szellemiséget mutatja az S Pen funkcionalitása is és telefonba épített ficsörök is. Nem azért tervezték, hogy fórumozzanak, kiskutyákat fényképezzenek, navigáljanak és selfie-t lőjenek vele (habár arra is alkalmas) hanem tisztán üzleti felhasználására (mondjuk azóta elk**rvásodott a széria és egyre inkább az általános használat került az előtérbe viszont az üzleti profil még mindig nagyon markáns benne). Szóval szerintem Te nem érted a Note termékvonal szellemiségét...
    Az új USB szabvány implementációja nem innováció, kamerában lehetett volna előrelépés tényleg de mivel a jelenlegi (LG-sek és almások szerint második :D ) legjobb kamera van benne így is highend konstrukció és a phablet kategóriában továbbra is ez a legjobb telefon. Az aksi kisebb lett tény, de kit érdekel, ha hatékonyabb lett a telefon és megközelítőleg ugyanazt vagy talán több üzemidőt fog nyújtani mint az előd (az ilyen aksifejlesztés innováció szerintem).
    Egyébként mondjál már egy tényleges innovációt amit szívesen láttál volna mert eddig csak minőségi upgrade-ket soroltál fel....(innovatív fejlesztés lehetne: egy újfajta aksi ami nem lítium ion technológiára épül, vagy egy 10nm processzor, egy olyan dolog amit még nem csinált senki és megelőzi a korát)
    ctvagyok:
    Értem én sajnos :( Sok ember úgy viselkedik, mintha tulajdonosok lennének a LG, Sony, Apple vállalatokban és rontani kell a legfőbb rivális reputációját, hogy fel tudják dobni az értékesített darabszámukat :C

• Amos17

tag

válasz G4bi89 #161 üzenetére

Most komolyan nem értitek, hogy mit írt ctvagyok??
    Augusztus elején csökkentették az S6 és az edge árát kb 30e Ft-al világszerte. Ez tény. A cikkben csak a hivatalos bejelentés van, de ez az ár a Samsung boltokban alkalmazott árat jelenti ami kb mindennél drágább. De ez nem változtat a tényen, hogy független kereskedőknél (pl Media Markt) is bekövetkezett ez az árcsökkentés. És az a 30e Ft-os emelés amiről szó van, az a memória méretek közötti különbséget fejezi ki (S6 32GB 200e Ft, S6 64GB 230e Ft, és így tovább) de ezek ára is csökkent mivel pl a S6 64GB 260e Ft volt. Capito? :D

Visszatérve a Note 5-re:
    Egyébként nem értem, hogy mi ez a felháborodás a telefon kapcsán....
    Ha józan paraszti ésszel belegondolunk nem véletlen, hogy az USA-ban volt a bemutató és nem az EU-ban vagy máshol. Ezt a telefont (Note 5) az amerikai piacra gyártották a hamarosan érkező Iphone 6S plus ellenfeleként. Ennyi. Hazai pályán akarják leverni őket. Mivel a Note 4-el nincs különösebb gond és versenytársa sincs jelenleg (és egy jó darabig szerintem biztos nem is lesz) így az le tudja fedni az EU-s igényeket. Érdekes, hogy a régebben a Motorola jobbnál jobb US only telefonokat dobott piacra de nem volt ekkora felháborodás, pedig azok a telefonok tényleg üde színfoltok voltak az akkoriban még nem annyira telített piacon (pl RAZR MAXX)..
    Másrészről panaszkodnak itt az emberek, hogy nincs ez benne, nincs az benne, meg drága is, stb stb..... De miért is? 1. Nem tudod megvenni, mivel nem árulják Európában. 2. Nem tudod megvenni mivel nincs rá pénzed. 3. Valaki mondjon már egy tényleges innovációt ami széles körben hasznos lehet, mert egyenlőre csak az megy, hogy ugyanaz mint az S6.. De akkor mi legyen benne? Meséljetek már! :W

Új hozzászólás Aktív témák