Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Ez az iOS 19 várható rendszerkövetelménye
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
FreeMan60
tag
válasz
imiadmin #202 üzenetére
Sajnos mostanában nem sok időm jut az új telefonra, csak a legfontosabb dolgokat tettem át rá.
Eddigi tapasztalat: nagyon gyors és minden tökéletesen működik, akku jobban bírja mint az előző 997D-ben ugyanolyan körülmények közt.
Ígérem lesznek képek is, csak még nem tudom mikor lesz időm rá. -
GuruZone
őstag
válasz
FreeMan60 #199 üzenetére
király!
Sajnos a telefon nem lett túl népszerű és sikeres modell itthon
(hála az Alcatel Magyarország ostoba hozzáállásának),
de ennek ellenére várjuk a tapasztalataidat, véleményedet,
mert rengeteg okos funkcióval van ellátva ami LG/Samu szinten
abszolút nem elérhető.Pl a rázással aktiválható tartalom-megosztást MINDENKINEK el kéne lopnia a kínaiaktól... Kurv@jó, mikor gyári galériával nézed a képeket, megrázod és 2 mp alatt kint van a kép a tv-n.
Ezzel szemben, LG G3 és Samsung UE46F6400 párosa igen szarul működik
de ez már más téma.
Ha jön újabb zászlóshajó Alcánál (TCL-nél), figyelni fogok és ha olyan a cucc, le is csapok rá.
-
GuruZone
őstag
Kedves Freeman! A védőflia postai úton elindult feléd elsőbbségivel
-
GuruZone
őstag
válasz
FreeMan60 #193 üzenetére
még így is sok a 300 euro érte, Kínából 70ezerből meg lehet úszni sima postával,
de még DHL-lel is megvan 90ezerből és akkor a kezedben van 5 nap alatt.Sajnos 1 dollár már 242 Ft... nevetséges...
imádtam ezt a telót, februárban még tényleg megérte a 95 ezret, de ma már nem adnék ki annyit érte...
-
imiadmin
őstag
Ezt jól elqrta az alcatel.... ha a bejelentést követően elérhető lett volna, akkor best buy lett volna... de most már kijött sok más gyártó is a dual sim-es telójával ami már kaphatö is... az X+ még most sem!
Egyszerűen nem értem, mire várnak! -
GuruZone
őstag
imadom! egyedul az akku szorakozik, 10% alatt mar sajnos nagyon gyorsan merul.
Sok aprosagot eltanulhatnanak a nagyok, de hat tökéletes telefon nem létezik...
A kamera remek, a hangzás még mindig bitangjó, gyors mint a villám, és még a GPS is megbízható, persze nem talál 24 műholdat mint az asszony Galaxy S5-je.
Egy-két napig azt hasznaltam, de alom volt visszeterni a 8magos szörnyetegemhez.
Amugy
9 evnyi dual sim-ség után júliustól csak egy kártyám lesz, es rohadtul tetszik az LG G3, szoval eladosorba kerul az idol x+...
Hardverapron mar fent van.
bocs az ekezetlenegert
-
imiadmin
őstag
remélem átveszi a többi gyártó is az S5-ből a kernel szintű energiatakarékos módot...
-
GuruZone
őstag
1. TWRP 2.6.3.0 letölt,
2. MobilUncle MTK Tools feltelepít,
3. recovery fájlnevét átnevezni recovery.img-re (ha más a neve)
4. MTK tools elindít,
5. Update recovery, megmutatod neki a recovery.img-t
MÁS
Nyúztam egy Samsung Galaxy S5-öt, úgy volt, hogy az IDOL X+ lesz asszonyé, az S5 meg az enyém,
de 1 nap után visszaadtam neki. Nem tetszik. A kameráját viszont irigylem. -
GuruZone
őstag
Folyamatosan frissítgetik, a beállítások/system updates-ben lehet letölteni a javításokat.
komoly cucc.
-
ctibor
senior tag
GuruZone,
ha megkérdezhetem: honnan töltötted le az Alcatel Idol X+ ROM-ot, amit rátettél a TCL S960-ra?
-
-
imiadmin
őstag
Mi a fakk van má? Aszonták, hogy május elején jön MO-ra is!
HAHÓÓ!!!! Május van!!!
-
imiadmin
őstag
-
imiadmin
őstag
-
GuruZone
őstag
Március 21-én érkezik a LeWa OS új, javított verziója.
Hozzáteszem, a gyári alapú AnZhi FastRom kiválóan muzsikál.
-
imiadmin
őstag
húúúú... kezdenek előbukkanni a német oldalakon.. 300EUR-ért... ez azért már barátibb ár..
http://www.cyberport.de/?DEEP=A492-010&APID=278
igaz, egyelőre még csak "Noch nicht lieferbar" státuszban...
tiszta dejavúm van.. ugyanezt játszottam el a 997D-vel kb. két éve...
-
GuruZone
őstag
válasz
imiadmin #162 üzenetére
a birtokomban van a gyári rom, de nem teszem fel,
mivel az csak angol és kínai nyelvet tartalmaz, illetve gondolom ugrana a root is.Azért ha a LeWa-ban kijavítják a pici bugokat, biztosan visszatérek rá,
mert az sokkal egyedibb kinézetű és itt most természetesen nem a launcher-re gondolok,
hanem a rendszer belső bugyraira. -
-
GuruZone
őstag
válasz
GuruZone #159 üzenetére
illetve ami még negatív az AnZhi rom-ban, hogy sok felesleges kínai app van benne alapból.
AnZhi screenshotok a Picasa galériámban
-
GuruZone
őstag
Feltelepült pendrive-ról
az első főzött Idol X+ rom, az Anzhi FastROM v1.2 (S960).
A szoftverről röviden:
- Alcatel One Touch IDOL X+ boot képernyő (nem tudom, honnan szedték),
- minimális magyar fordítás (akit zavar az angol, annak a LeWa OS-t ajánlom),
- érzésre még gyorsabb működés,
- gyorsabb autófokusz,
- egy mozdulattal (a telefon megrázásával) kiküldöm a SMART TV-re a gyári galériában éppen megnyitott képet vagy videót (brutálisan gyors működés, leírhatatlan),
- Android 4.2.2 még mindig,
- a telefon root-olt maradt,
- a system updates-re hiába nyomok, semmi nem történik,
- a SIM kártyák újra elnevezhetőek, színezhetőek mint a 997D és IDOL esetében.Ami miatt érdemes váltani a LeWa OS-ről Anzhi-ra:
- működik a Google naptár szinkronizációja,
- a gyári zenelejátszó itt nem fagy le hangerő-szabályozás miatt (a Hi-Fi hangzás miatt kényszerülsz gyári lejátszóra)Ami miatt visszavágyok a LeWa-ra:
- van újabb verziója, kipróbálnám
- kisebb (alacsonyabb) értesítési terület, illetve még átlátszó is tud lenni,
- összességében minimalistább design,
- 90%-ban magyar nyelv.Az Anzhi és LeWa ROM-ok legfrissebb verzióit, valamint a TWRP recovery-t is megtaláljátok a OneDrive fiókomban!
-
GuruZone
őstag
a Dual SIM verzió Alcatel One Touch IDOL X+ (OT-6043D) néven/típusszámon érkezik majd.
-
-
GuruZone
őstag
2014. 02. 25. kedd
ébredés 5:00-kor, hazaérkezés 15:00 órakor (a képek ekkor készültek)
indulás 100%-ról, hazaérkezés 66%-kal
- reggel fél óra zenehallgatás Bluetoothon keresztül
- a mobilnetet csak akkor kapcsoltam be, amikor ellenőriztem emaileket, fb messenger üzeneteket
- ma lényegesen többet ment a képernyő, kollégák tapizták elég sokatE szent pillanatban, 23:49-kor az akku 50%-on van, itthon végig be volt kapcsolva a WIFI.
a hétfői adatokhoz hozzátartozik, hogy EDGE hálózat van melóban, illetve bizonyos helyeken nagyon ritka esetben 3G.
-
GuruZone
őstag
2014. 02. 24. hétfő
ébredés 5:00-kor, hazaérkezés 15:00 órakor
indulás 100%-ról, hazaérkezés 49%-kal
- folyamatosan bekapcsolt, aktív mobilnet
- reggel fél óra zenehallgatás Bluetoothon keresztül
- melóhelyemen nagyon gyenge a térerő, így elég sokat szívhat le az akkuból- ez a teljesítmény anno a Galaxy S2-őmhez hasonílt
-
sanyee75
tag
De az eszem megáll, hogy a TCL idol X még mindig 300 dollár körül van miközben a
THL T100S 296 dollár
iocean X7S 259 dollár
ZOPO ZP980+ 247 dollár
itt: tmallbox.com sőt március 10-ig 5% kedvezmény kód van. -
imiadmin
őstag
válasz
sanyee75 #148 üzenetére
nem.. én ilyet nem mondtam... én csak azt mondtam, hogy az Alcatel ismert itthon... sőt, még szervízhálózata is van... a TCL meg ugyanaz, így reménykedem, hogy azt is meg tudják javítani itthon...
Ezzel szemben a THL meg a többi esetében még esélyed sincs, hogy itthon "szakszervizben" megjavítsák... persze biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan szervizek, akik erre fognak szakosodni...
Én nem mondom azt, hogy ezek a kínai telók rosszak, de egy Samsungnál is előfordul, hogy kicsomagolod és be se kapcsol... vagy bekapcsol, de fagy vagy működik 2 napot és behal... akkor tudsz menni a garival, hogy kéred a cserét..
szóval ezeknél a telóknál ezt a kockázatot be kell vállalni...
-
imiadmin
őstag
válasz
sanyee75 #143 üzenetére
Őszintén szólva, én inkább hajlok a brand gyártók felé... lehet, hogy dömping van a kínai telókból és egyik olcsóbb mint a másik, de én inkább úgy vagyok vele, hogy ha egy Alcatel meri a nevét adni egy telóhoz, akkor azzal talán nem fürdök be... (mondom úgy, hogy a 997d-men már cseréltek alaplapot... mondjuk az a SIM foglalat hibája miatt volt)
Egy kínai (nálunk ismeretlen) gyártó telója ha meghibásodik, súlyos ezrekbe kerül a visszaküldése... és az átfutási idő is horror...
Azért is töprengek a vásárláson, mert mi lesz, ha ezen is cserélni kell majd? Nem tudom, hogy pl. Egy Alcatel szerviz szóba állna-e velem... merthátugye a tcl s960 ugyanaz mint az Alcatel idol X+...
Kíváncsi vagyok, hogy a telemax mit szólna... -
GuruZone
őstag
válasz
imiadmin #141 üzenetére
Az akkuról holnap fogok csak nyilatkozni, mert a szokásos napi rutinom alapján tudom összehasonlítani a régebbi telefonjaimmal. (SGS 2, Alcatel ldol)
8 óra munka alatt végig bekapcsolt mobilnet, munka előtt/utá nzenehallgatás, mire hazaérek nekem 50-500%-os legyen az az akkumulátor, különben nem leszek elégedett!
-
imiadmin
őstag
A Zopo zp998 tesztjét most olvastam... hasonló a cucc (kicsit nagyobb kijelző, de csak 1,7mhz-es 8 magos proci), de azt írják, hogy az akku nagyon gyengécske...
@GuruZone: jól jönne egy akksi teszt...
-
püki
aktív tag
válasz
GuruZone #137 üzenetére
Pl valami hands-on videó, olyan mint amiket Mobilarénán csinálnak az urak, amiben nem csak a launchereket mutatod be, hanem mondjuk azt hogy hogy boldogul néhány húzósabb programmal, hangzásra is kíváncsi lennék (bár azt nem lehetne hitelesen visszaadni szerintem) kamera, ilyesmikre gondoltam.
-
-
FreeMan60
tag
Lehet én is lecserélem a 997D-t erre.
Azért még várok, talán csökken az ára.
@GuruZone: akku időben hogy teljesít? -
Sanyesz.
őstag
-
GuruZone
őstag
A szállítási díjra tuti nem fizettem áfát. A DHL direkt megkérdezte, hogy fizettem-e a szállításért.
mindegy, számoljátok ki, 75e volt a teló és kerek 20e volt a pluszköltség.Imiadmin: nem Egyiptomban élek, 43°C-os volt az akku hőmérséklet! 44 fölé még nem ment, igaz, játék még nem volt tesztelve.
Kérjetek nyugodtan bármit, tervben van sok-sok videó, csak győzzem idővel.
Terv: memória-állapot, értesítő led, kamera. -
püki
aktív tag
-
sanyee75
tag
GuruZone
Hogy van így garanciád ha az aliexpressről vetted?Kinek küldöd(remélem nem kell) visszaküldened? -
GuruZone
őstag
válasz
Sanyesz. #108 üzenetére
NFC nincsen, még egyszer megerősítem.
Több kínai oldalon is úgy van fent, hamisan.viszont van benne Wireless Display,
nem tudom, hogy az Intel Wi-Di megoldása-e,egyszer valakinél kipróbálom
-
GuruZone
őstag
nano sim csak iphone-ba, ipad-be kell
-
-
ctibor
senior tag
"...A gyári launcher főképernyői ha megtelnek ikonokkal, az új progi ugyan feltelepítődik, de nem rak ki ikont hozzá
Megoldás: készíts belakás előtt legalább 9 kezdőképernyőt, hogy elférjen minden."Másik megoldás:
a főképernyőn lévő ikonjaidat pakold mappákba (a progi jellege szerint, a rendszer pár mappát alapból létrehoz) és csak a valóban naponta használt progik ikonjai maradjanak önállóan a képernyőn.Így az újonnan telepítettek is el fognak férni.
(Saját tapasztalat, mivel az Alcatel Idol X launchere is ugyanaz.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nyolcmagos processzorral és Full HD kijelzővel felvértezett, kecses okostelefonnal rukkolt elő az Alcatel One Touch.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Bittorrent topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, ZT12
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, ZT11, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, ZT10
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, XX04, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, XX03, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest