- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joco79
csendes tag
sziasztok ma vettem a vodafonnál egy ilyen lumia 550 es telot bemásolgattam a mentett telefonszámaimat névjegyeimet és atr vettem észre hogy eltüntek és sehogy nem tudom elöcsalogatni őket valami ötlet?
-
lacanyl
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik barátom vett egy ilyen telefont. Az a baj h a 2 perces csengőhangbol csak 20 mp jáccik le. Ez gyárilag ilyen, vagy máshol keressem a hibát. A válszokat előre is köszönöm. -
scyllarus
veterán
Attól függ, mennyi és milyen appot használsz. Ha nem szoktál 100+ dolgot letelepíteni, amiben speciális appok is vannak, a váltás egy élmény lesz.
Ha meg majd a hiányzó/hiányos funkcionalitású/hibás appok miatt mérgelődsz, vissza fogod sírni a droidot.
Normál használatban szerintem sokkal jobb WP-os telót használni, én kb 3 hónapja kaptam cégesként az 532 DS-t, de azóta is azt használom inkább. -
Harkovz
aktív tag
Várom a tesztet.Ha jó lesz lehet erre váltok androidról,bár félek a váltástól.elérhető áron van a mérete is bőven elég,kár a széles keretekért.Az akku is ígéretesnek tünik ekkora kijelzőhöz.
-
MarQs
senior tag
Kezdődhetne már az a hivatalos forgalmazás...
-
Ricardo
titán
A "sima TFT"-ből is lehet sokat kihozni, igaz ez ritka. A Samsung az S4 activ esetében használt TFT-t és nem volt az olyan rossz .
Idézet az itteni tesztből:
"az előlapot egy 5 inches kijelző tölti ki. Ennek felbontása 1080 x 1920 pixeles és azúttal nem AMOLED technológiával találkozunk, hanem TFT-vel, ami két dolgot jelent. Egyrészt búcsút inthetünk a pentile matrix pixelelrendezésnek (yeah!), másrészt nyilván lehetett attól tartani, hogy akkor fakóbb, vagy betekintési szögekben nem túl erős lesz a végéeredmény, de ez a kijelző egyszerűen gyönyörű. A fényerő kiváló, az olvashatóság szuper, a kontraszt közel tökéletes és nincs olyan szög, ahonnét ne lehetne teljesen tisztán látni a színeket. Az sima S4 AMOLED panelje egy kicsit azért kontrasztosabb, de az S4 Active-nak nincs miért szégyenkeznie. "
Várjuk meg a teszteket.
-
gyuri2008
veterán
Kíváncsi lennék mikortól lehet nálunk,megbízható helyről vásárolni,és mennyiért.
-
BobTail
őstag
-
BobTail
őstag
Emberek...lehet nem amoled kijelzője van, és nem is tft, de hogy árához képest bitang jó LCD panel van benne, az biztos.
-
mike1334
veterán
A 6 colos phableteket már nem hinném, hogy headset nélkül használná bárki is (vagy kihangosítva, bár a száj elé biggyesztett kihangosítósdi ritka ocsmány ám szvsz..). Viszont a tartalomfogyasztásra nyilván kényelmesebb a nagy kijelző. Mondjuk én nem szeretem a 4.5 feletti telefonokat, ha táskával mászkálnék mindenová, és kellene a nagy kijelző, akkor inkább egy hagyományos teló (vagy bb, esetleg kisebb wp, régebbi iphone) plusz 7 colos tablet kombóban gondolkodnék..
-
DS39
nagyúr
bár paraméterek alapján ez jobb, mint az 535-ös (kivéve IPS ugye), de azért a tepsit nem kedvelőknek egyik sem jó szvsz, hisz hiába 4.7" ez, akkora a káva alul-felül, hogy iszonyat.
egyébként, nem WP téma, de kíváncsi leszek, hol fog ez a méret növekedés a telóknál megállni. 3 éve egy mini még 3 col volt, ma egy mini, kompakt, stb, már inkább 4,5-5 col. vajon a jövőben a csúcstelefonoknál már alap lesz a 6 col? már az is kb. eszetlenségnek tűnik, mikor mondja vki hogy basszus ez már így kényelmetlen telefonként?
-
scyllarus
veterán
válasz
Matada2.3 #78 üzenetére
Az S200-assal is teljesen jól elvan az 532. Igaz, ott csak WVGA kijelzőt hajt meg. Az S210 a hírek szerint S400 körüli teljesítményt nyújt (nyilván az A304 gyengébb a 305-nél). Mivel az 532 első körben kap W10-et, gyorsan meg fogom látni, hogy nőtt-e a rendszer hardverigénye.
Nekem hétköznapi használatra kell, a Township az egyetlen játék, amivel játszom, az meg kb. mindenen elfut. -
janeszgol
félisten
Kíváncsi leszek a készülékre. Specifikációban jónak tűnik. Aki meg fél a Tb paneltől. Vannak olyan telefonok, melyek sima TN panelesek, de képminőségben a gyengébb IPS-eket hozzák. Pl: Samsungok, LG-k táján. De néhány Xperia is. Igaz a Microsoft nem tudom honnan hozza a kijelzőket, kitől licenszeli.
-
Matada2.3
veterán
Nem tartom valami jó ajánlatnak, nem lesz kevés a 210 a WP-nek? Mármint tudom, hogy nem de mennyi időt fog a rászánni a "folyatatás..."-ra..
-
Borosz
őstag
Legalább paramétereiben megfelelő. Használati szempontból. Már annak, aki nem csak okostelefonnak akarja használni, hanem alapfunkciókra.
Én szívesen kipróbálnám. A 4.7-es 720p-s kijelző meg kifejezetten tetszik - még ha nem is IPS. Majd jól megfogdosom a bolban és megnézem milyen az a kijelző, ha már ennyien fikázzák.
-
opr
nagyúr
Szerintem ez korrekt ilyen nyitóárral, azt meg, hogy a SoC/ram elég-e a HD felbontáson ahhoz is, hogy az OS-en kívül bármi más is fusson, majd kiderül a tesztben.
Én nem temetném ennyire előre, simán elképzelhető, hogy jobb választás lesz, mint egy alsókat droid, persze ez ezer dologtól függ, amit még konkrétan senki nem tud. -
Beri78
őstag
teljesen rendben van ez a készülék, ilyen áron is
-
scyllarus
veterán
-
HaZse
őstag
Hogy mennyi szagértő és fikázó ember van itt. Mindenki csak fikázza az árát. De mikor az iphone 6s 300k-ba kerül, az nem sok. Az is 4.7 colos.
Az, hogy egy nyitóár mennyi, az nem jelent semmit. Mint minden telefon, a nyitóára mindegyiknek sok. Majd idővel csökkel. Annó a Lumia 640-et br. 45k-ért árulta az edigital. Majd akciózta br. 42k-ra.
Amúgy az IPS is egy LCD kijelző. Honnan tudjátok nagyokosok, hogy ebben nem IPS lesz? Egy féloldalnyi cikkből?
Ugyanmár. Majd akkor irogassatok ilyen "okos" dolgokat, mikor lehet már kapni Magyarországon és lesz is pár emberkének itt a fórumon.
Addig ez a tipikus fikázós fórumozás megy itt, meg minden másik Lumia cikknél. De egy droidnál sem, mert minden ide beírt embernek az van.
-
starr
őstag
Itt pl kapható a Lumia 540: [link]
De egy ezressel drágább, mint a 640.
Nagy csalódás az 550. Még az 540 is megkapta az IPS-t, ami csak talán a processzorban gyengébb egy kicsit. Az 540 gyakorlatilag egy 640, csak Snap200-al.
Ha tényleg AMOLED lett volna elgondolkodtam volna, de szinte biztos, hogy 640 fogja váltani az 520-asomat. -
liquidgold
tag
Párom ruhákat nézett addig unalmamba vettem neki egy 532 est részben az én kíváncsiságom kielégítésére. Érdekelt az androidos szarjai után mit fog szólni. Eleinte utálta.. már a tabját is alig látom a kezébe. Mikor kérdezem h lassul e fagy e már már hülyének néz (biztos kezdi elefelenteni hogy milyen a droid)
-
-
Bukk900
őstag
Méretben a 630 és a 640 közé ékelődött. [link]
Az állapotsávban mit jelöl a hold ikon? -
Razzul
őstag
Látom a SoC miatt puffogóknak még mindig nem jutott el a tudatáig, hogy ez nem Androidos telefon.
-
MarQs
senior tag
Jó cucc! Nekem tetszik! Lehet ez lesz a kövi - vagy a 640. Kijelző függvénye...
Tetszik a méret, a kijelző méret, a pixelszám, a villanó (lámpának), az akksi, a cserélhető ház, a cserélhető akksi, a forma, a microSD slot, a cat4-es LTE - a többi majd idővel kiderül.
Akinek ez drága, gyűjtögessen még kicsit.
-
Narakh
senior tag
Szerintem egészen kis pofás, főleg, ha idővel sikerül majd emberi ársávba is pofozni.
-
fornettisuti
veterán
az a soc, pff
ennyi penzert mar a 410 is beleferhetett volna -
Šolaire
veterán
Az 1gb ram dicséretes de a vas szerintem is kevés a hd kijelzőhöz.
-
SzaboZE
addikt
2100 mAh kapacitású akkumulátora akár 28 napos készenlétet
Ilyeneket miért kell leírni? 3 nap is ajándék lesz...
-
gti3
csendes tag
Ha valóban lespórolják a Gorilla Glasst, akkor felejtős...
-
pit stop
addikt
Minek ekkora telefon/kijelző? 4,3-as, vagy 4 körüli kijelzővel pont elég lenne, árban és hardverben is jobban lehetne optimalizálni. Gyenge belsővel de akkor is péklapát..
Inkább 640 akkor már. -
ctvagyok
őstag
Most ez egy telefon ami gyengébb, mint a 640, de kb ugyanannyiba kerül? Nagyon kellet ez a kávaszörny.
-
DS39
nagyúr
válasz
nightshadow #36 üzenetére
a gsmarena speckóba viszont nem lett beírva, pedig azt ma frissítették.
szerintem ha spóroltak a kijelző technológián, akkor ezen is. -
DS39
nagyúr
válasz
nightshadow #32 üzenetére
az a fránya lcd. hiába a 720p, ezt a telót 35k-nál többért nem lenne szabad adni.
for3l: másik topickban írták, hogy a 6xx széria kivezetésre kerül, 7xx vagy 8xx várható.
-
Fejvadi
nagyúr
Csodás kijelző.
-
nightshadow
veterán
Lumia 550 video: [link]
-
for3l
senior tag
Vajon lesz (előbb-utóbb) L650 vagy L750? L925-öt azokra látom esélyesnek (és logikusnak) cserélni.
-
Dave1984
őstag
Snapi 210 adreno 304 elég lesz a HD videók lejátszásához YouTube streamhez? Ha nem akkor minek bele HD kijelző?!
-
gerii
addikt
A mérete és a 720p kijelző jó dolog lett az alsó kategóriában, de egy S410 simán belefért volna, főleg ha piacot is szeretnének, mert ehelyett inkább vennék egy Honor 4c-t.
30k alatt viszont egész jó vétel lenne. -
Ringman
félisten
A 136,1 x 67,8 x 9,9 mm - nem kicsi, kb mint a 735-öm. annak meg elég nagy kávája van sajnos.
-
=Mentor=
őstag
Az 535 is hasonló áron kezdett, 35 ezerért jó vétel lesz az 550. Egyébként a Snapdragon 210 alig gyengébb a Snapdragon 400-nál, grafikus proci kb 30%-al gyengébb, de úgysem a hardcore gamerek veszik a telefont.
-
Nem kell háborogni ezen. Alsó kategóriás telefon, olcsó lesz (szolgáltatóknál biztosan), telefonálni, online maradni tökéletes, úgyhogy vinni fogják. Nem mindenki akar brutálfónt, hogy aztán a szolgáltatásai tizedét kihasználja jó drágán. Rengeteg ismerősöm van, akik olcsó Lumiákkal nyomulnak és teljesen elégedettek. Ennyi. Pont jó ez a telefon.
-
DS39
nagyúr
acer, blu, prestigio, huawei. asszem kb ennyi.
bár a lehetőséget megadja a MS (9 col alatt ingyen van az OS a gyártónak), de szerintem annyira nem bánják ha ilyen Apple-s feelingben üzemeltetik ezt a mobilos projektet. viszont így legalább a szoftveres támogatottságra nem lehet panasz, ha vki Lumia-t vesz.
-
Paul119
addikt
S210 + HD felbontas
-
babkukta
senior tag
egy s400/410nek jobban örültem volna, de ha ennyi fért bele...
Mondjuk jöhetne több termék is több szegmensbe, qualcomm fronton eléggé adott mostanság a 200,400,600,800as széria, tehát jut mindenhová. Viszont az L920 dizájnját tovább vihetnék, az eléggé tetszetős volt anno, nem is értem, hová ment
(#16) jacis : Nem is biztos h nagyon akarják. Szerintem a gyártók se ugrándoznak utána, de ők se tolják senkinek az orra alá (szvsz). De talán jól is van ez így, ha vennék is WP-t, csak Nokia/Ms jöhet szóba. Ők frissítik rendesen, nem hanyagolják el.
De egyébként meg nem lenne egyedi az eset, h egy gyártó csak a saját készülékére teszi a saját rendszerét -
jacis
nagyúr
Az MS-en kívül gyárt még valaki wp-s telefont?
-
Pferi
senior tag
Úgy látom hogy ha le akarom cserélni a 735-öt akkor néznem kell egy garis 930-at 70-80 ezerért... A most bemutatottak között egyik sem megoldás nekem erre.
-
Karacsonyra beakciozva, prepaidben ajandekgyanus
Amugy meg hazai sarcokkal, mar nem annyira jo az ár.
Szepen felcsuszott az 5xx ára, persze jott ala 4xx szoval ertheto
-
razzorr
őstag
válasz
nightshadow #1 üzenetére
Dehogy fog elbukni, vagy mit látsz az üveggömbben mester?
Azt azért ne felejtsük el, hogy ez egy 5-ös számozású modell,az pedig erősen alsó kategória,belépő szint, oda pedig ezekkel a paraméterekkel tökéletes,amoled ide lcd oda.Ami az árat illeti,majd akkor lehet hurrogni ha kártyásan,előfizusan is drága lesz. De mint tudjuk,az emberek nagyon nagy része szolgáltatótól vesz mobilt és nem függetlenül.
-
Szergely83
tag
válasz
nightshadow #1 üzenetére
Itt amoledet írnak, fém kerettel.
-
DS39
nagyúr
válasz
nightshadow #1 üzenetére
vicc, 39k (dollárból átszámítva), arra még jön itt a jó magyar ÁFA, és 45k-n nyit.
igaz hogy az olcsóbbik Lumia 640 (dual)-ban nincs 4G, de az egyértelműen jobb vétel lesz karácsony tájékán.
ips, clearblack, gorilla glass 3, és még vékonyabb is a készülék, nagyobb aksival. -
lexter00
őstag
válasz
nightshadow #1 üzenetére
ez nem a 535 utódja lesz?
-
Unalmas.
-
alevan
őstag
Glance Screen és olcsó? Fogyni fog, mint a cukor.
-
jFox
addikt
válasz
nightshadow #1 üzenetére
Igen, egy IPS elférne bele ennyi pénzért.
-
macskea
őstag
válasz
nightshadow #1 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy még egyszer átstruktúrálják a számozást. Egyszer is sok volt. Ráadásul minimum egyhelyben topogás, de inkább visszalépés lenne.
-
Spancho
senior tag
Ugyan olyan telefonokat nyomnak ki más más néven...
Most már nem Nokia hanem Microsoft ,de ugyan olyanok a készülékek kb.
Ott az 535 ami még olcsóbb is. -
Benjago
csendes tag
Ezt viszik majd mint a cukrot 40 ezerért
-
nightshadow
veterán
Valószínűleg a kijelzőn fog elbukni. Az első hírek még AMOLED-ről szóltak, végül sima LCD lett amelyből még a Clear Black is hiányzik s állítólag ezt szánják a 640 utódjának mert 650 nem lesz, ha hinni lehet a pletykáknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest