Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mindez 2420 mAh akksival.
-
expander
senior tag
pont, hogy a modularitasrol nem esik szo a cikkben ( )
mint laikus, pont arra lennek kivancsi, hogy ez most azt jelenti, hogy kicserelhetem az S801-et mondjuk egy 808-ra? vagy tehetek bele +2GB memoriat? es ha igen, ezek otthon is elvegezheto muveletek? milyen aruk van ezeknek az egesz telefonhoz kepest?
azt hittem, errol lesz szo, de ez ismet egy sokadik uj "mainstream" telefon bemutatonak tunik -
veterán
No és akkor ehhez van moduláris ROM is a különböző komponensekhez?
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
törölt tag
Na ez érdekes lehet a garanciáztatás terén is.
-
hemaka
nagyúr
Bütyköld magad, not bad.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
batai15
félisten
hát valahogy az az érzésem hogy nem éppen valami nagy cucc lesz .
-
metaboy
tag
Érdekes...Nekem a cikk elolvasása után és a videó megtekintését követően tök világos a koncepció. Le van írva miket lehet cserélni.. A fair phone a fenntarthatóságról szól legfőképp..
Az ötlet nem rossz.. Itt főleg a javíthatóság a lényeg nem a cserélhető soc... de lehet ebben tévedek.. arra ott (lesz) a project ara
-
Graphics
Jómunkásember
Elsö gen.bol 60ezer fogyott...
Bazz en most hallok rola eloszor. Pedig melyen geek vagyok..
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Tigerclaw
nagyúr
Az ára alapján nem tűnik jó vételnek. Gondolom a komponensek is hasonlóan lesznek árazva, vagyis pár modul cseréje helyett már talán olcsóbb venni egy másik telefont.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
EndR
tag
Legendd, ez így kicsit kusza: "lehetőséget biztosít a processzor, a kamera, a mikrofon és néhány egyéb dolog is helyettesíthető"
3210 > R320s > OT 715 > J6 > MY X-6 > 6230 > N95 > N8 > M5 > 9 > S20FE
-
gerii
addikt
Ez is egy baromság lett. Szétszedhető és javítható... hol, mikor, mennyiért? Mindezt egy rakat pénzért.
MARGIT -
tjb007
nagyúr
Nem tévedsz, a környezetvédelmen, a fenntarthatóságon van a hangsúly (az előzőnél is azon volt), a cserélhető komponensek csak plusz.
(#9) Duliee & (#10) batai15
Mások se nagyon cikkeztek róla, mert annyira jelentéktelen, semmitmondó volt. Annál még csak a telefon tervezése, gyártása mögötti eszményeken volt a hangsúly, amire amúgy is magasról tesz az emberiség nagy része, főleg a geek réteg.
Így néz k (és ugyan nem moduláris, de ennek minden komponense megvásárolható) :
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
Szerintem ez a fajta modularitás, hogy a házban vannak az alkatrészek, és nem kifordítva van az egész, mint a Project Ara-ban, ezerszer járhatóbb út.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
csongi
veterán
Jo lesz ez. Meg tobben kezdjenek bele, es hamarosan megszokott lehet. Kornyezet vedelmi szempotbol, elonyos. Jelenleg draga, de ez ezzel jar, meg az elejen van nagyon. Remelem ezzel eljon a szabad szoftvervallasztas is, es erdeke lesz mindegyiknek driverezni. Mi meg vegre cserelhetunk op rendszert, nem kell kototnek lenni.
-
akosxyz
senior tag
Tetszik az ötlet. Remélem más gyártók is beszállnak majd ebbe a dologba
Nem lenne hátrány,hogy ha elromlik valami a telefonban, akkor nem kidobod,vagy elküldöd gariba és két hónapig nem látod, hanem rendelsz egy alkatrészt és beszereled.
Gyorsabb lenne, hatékonyabb, és nem mellesleg környezet barátabb. Az még plusz pozitívum lenne, hogy ha rendelsz alkatrészt akkor a régit beszámítják. -
törölt tag
Én ezt nem látom ilyen egyértelműnek, mert ahhoz túl komplex. Egy hiba nem csak egy komponenst érinthet. ÉS az pl., ha nem megy a kamera több dologtól is lehet. Tehát egy modul cseréjével nem biztos, hogy megoldasz egy problémát.
Én nem gondolom, hogy mindent a felhasználóra kellene bízni.
-
L.C.S.
tag
Azt is hozzá kell tenni, hogy a Fairphone-nak nem csak a javíthatóság a jellemzője, hanem az is, hogy
- csak konfliktus-mentes területekről származó nyersanyagokat használ (ne az afrikai hadurak zsebét tömjük pénzzel),
- az összeszerelést olyan gyárakban végzik, ahol a fair béreket alkalmaznak, és szakszervezet is van,
- e mellett foglalkoznak a telefon hulladékká válásával is.Ezért ilyen magas az ára.
Persze lehet mondani hogy csak marketing duma, de nem hiszem annyira nem jó biznisz. Inkább azzal van a gond, hogy talán két éve jöttek ki az egyessel és már itt a következő, mi lett a hosszútávú használhatósággal?!?
-
unic
tag
Én vettem egy fp1u -t, nagyon jó kis telefon. Úgy hiszem többek között azért volt szükség a 2 -es re, mert sajnos az fp1 mtk alapú és megrekedt az update 4.1 androidon. Az enyém akksija már elég szar, abban reménykedem, hogy majd lesz valami újrahasznosítási akció, akkor megveszem az újat, ha nem, marad ez.
A Föld a naprendszer elmegyógyintézete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- Apple iPhone 11 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest