Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Íme, a One UI 8
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
Nem lenne célszerű a 2 topicot összevonni, a "gyökerek nélküli szedres"-t meg ezt?
-
Samott
addikt
Nem tudja veletlenul valaki, hogy telekomnal mikor lesz kaphato? Uj ceges telefont kell valasztani es erre gondoltam...
-
Orgi
addikt
Kint van a teszt, eshetne még egy picit az ára és akkor reális is lehetne...
-
Janez0085
tag
Hali! Nekem van egy eladó ma vettem a speedshop-ba ha èrdekel valakit írjon privátban.
-
Orgi
addikt
válasz
H.Istvan25 #95 üzenetére
Pár éve barátnőmnek volt vmelyik Idol, nem tudom most mi a helyzet, de arra szerintem kb nulla szoftverfrissítés jött ki annó, a BlackBerry meg azért úgy látom frissítget rendesen, Privet is.
-
Látnok
aktív tag
válasz
H.Istvan25 #95 üzenetére
ráadásul már van ahol kapható 93 eFt-ért is.
De pl én is a BB-t választanám. -
Pavlo
aktív tag
válasz
H.Istvan25 #97 üzenetére
A segédprogramokat igen, de a rendszerszintű dolgokat nem.
-
Sebhelyes
senior tag
válasz
H.Istvan25 #95 üzenetére
Annak aki a BB software-ét akarja használni...
-
H.Istvan25
senior tag
Nem tudom kinek éri meg ez az Idol 4 helyett, több mint 20 ezerrel drágábban.
-
Orgi
addikt
-
Látnok
aktív tag
-
Potrien
senior tag
Szerintem ez a cég utolsó dobása.
Vagy bejön ,vagy nem. -
Pavlo
aktív tag
válasz
turbulencia8 #88 üzenetére
Fogas akarnak találni a BlackBerry-n, de nem fognak tudni.
-
Orgi
addikt
válasz
turbulencia8 #86 üzenetére
Volt egy ilyen is a Berryblogon, bocs a telós linkért:
http://berryblog.blog.hu/2016/08/08/blackberryk_is_tamadhatok_quadrooterrel_de_megsem
-
turbulencia8
őstag
Nesze neked BB-s android.
[mai indexes cikk linkje] -
Coq
aktív tag
Biztos jo kis keszulek ez, de en inkabb a fizikai billentyuzetes megfizetheto aru valtozatra varok. (Mivel a Priv nem az...). Remelem, hogy az is hamarosan kijon.
-
SLacus
csendes tag
Ez az első nem saját tervezésű mobiljuk. Nagyon kíváncsi leszek,hogy:
- milyen lesz a beszélgetés minősége. Jelenlegi BlackBerry telómnak nagyon jó a hangátvitele, azaz ha én hívok egy másik BB-st mindkettőben nagyon jó a hang minőség. BBM-en keresztül ez még jobb élmény. Ha viszont nem BB-st hívok az már nem igazi (barátok főleg IPhone-t használnak, de néha nagyon rossz az átvétel, rendesen kell fülelnem, hogy mit mondanak. De hasonló a helyzet anyám Samsungjával is...). Egyébként nem találtam meg eddig, hogy hány db mikrofonnal szereltek ezek a DTEKek?
- mennyi üzemidő. Ha rossz májú lennék, akkor azt mondhatnám, hogy nem véletlenül kap a vásárló egy powerbanket a mobil mellé.... De tényleg érdekel, hogy alaposan megizzasztva (állandó internet és wifi kapcsolat, 5-6 postafiók állandó kezelése, FB, Viber, stb.) mit fog bírni?
-
kárátékutyá
őstag
Annyit halkan had jegyezzek meg, hogy pld az Idol 3 annyira pocsék beszédhangminőséggel rendelkezik, hogy az ember a 80-as évek utcai tárcsázós retro hangulatban érezheti magát a használata közben. És akivel beszélget, az is.
-
dutrás
őstag
Pont Alcatelt kiadni más szoftverrel!? Elég bátrak...
-
válasz
kárátékutyá #70 üzenetére
Ahol én mozgok nem találkoztam még problémával. Ha nem mondják nem is tudom mi ez a b20.
-
Crafter32
őstag
Pedig sokan a Qwerty miatt valasztják első benyomásként. Teljesen tapicskolos telefon néha nagyon idegesítő tud lenni. Kinek mi..
#74) Ádám16 : Sok múlik rajta, de nagyon jó árú szép telefon ami talán a legbiztonságosabb android mezőnyben. Biztosan ott lesz a választható telefonok között.
-
csusza`
senior tag
válasz
kárátékutyá #70 üzenetére
Az elején én is csak röhögtem, már ilyet szeretnék.
Csak menjen kicsit lejjebb, kivárom.
-
Sebhelyes
senior tag
-
-
-
-
-
-
consono
nagyúr
Néhány review, meglepően pozitívak:
http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/blackberry-dtek50-1325475/review
https://recombu.com/mobile/article/blackberry-dtek50-unboxing-hands-on-review#
http://mobilesyrup.com/2016/07/27/blackberry-dtek50-hands-on-canada/
http://www.phonescoop.com/articles/article.php?a=17979 -
Pontosan. Éé mivel nem BB10-es ezért az az akku benne igen karcsú. Hozzászoktam a 4000mAh-hoz megmondom őszintén a Xiaomiben. Megint van egy kva magas árcédula és egy sokkal kisebb tudás mint a Xiaomibel, csak, hogy ezt említsem. Biztonság? Értem én, de az a világ van ahol nem azt nézik elsőnek. Én visszatérnék, akár BB10 akár droid vonal, de így.... Talán majd kijön valami tényleg ütős darab.
-
matteo_szg
őstag
-
Matada2.3
veterán
Hát, őő nem. Ezt nem igazán értem, miért kell mindig ide süllyedni egy neves gyártónak? Miért nem hallgatják meg a vásárlók véleményét? Nem így megy, tudom, de megéri, hogy most mindenki elhagyja a BB-t?
-
bok92
addikt
-
Ádám16
addikt
válasz
matteo_szg #3 üzenetére
Hasonlithatnam ahhoz is, ahhoz kepest egy hulladek szar. Egy Alcatel telefont total lemasolni külsőre, es radobni egy szedret... Hát en nem tapsolok.
-
csusza`
senior tag
válasz
kárátékutyá #49 üzenetére
Volt ott azért irónia rendesen a mondata végén.
Nekem alapvetően tetszik ez a készülék. Miért?
Az Android szerintem az egyik legjobb mobil operációs rendszer - lenne.
A kezdetek óta droidos telefonjaim voltak, általában megelégedéssel használtam őket, DE. Amilyen iramot diktál a piac, a szoftveres fejlesztést és optimaliázálással nem tudnak mit kezdeni, hagyagolják. Egy-két-három év: lassú, szar, dobd ki, vegyél újat, kábé' ez a trend. De azért elkeserítő az, hogy már 10 magos telefonokról beszélünk erősen 2GHz felett, 6GB RAMokról meg 32GB háttértárról... Tudom, hogy ezt az architektúrát nem illik egy asztali PC-hez hasonlítani, de ilyen specifikációkkal már egy Windows is fut...Ismét leírom, hogy nehogy a torkomnak essen egy-két ember - TUDOM, hogy más architektúra. Akkor is elkeserít az, hogy ez egy Linux, aminek sok-sok disztrója közül egy-kettő még a mai napig ezer éves PC-ken is elfut...
Belekóstoltam kicsit az iOS-be - nagyon szép, nagyon jó, optimalizált, de a készülékek egyszerűen túlárazottak, bár ebben benne van azért a folyamatos szoftveres optimalizáció is, és hogy nem engednek akármilyen szemét appot települni. De egyébként nem tudok, és ha tudnék sem lennék hajlandó ennyi pénzt kiadni egy telefonért, hogy egy alma világítson a hátulján.
Belekóstoltam kicsit a BB-be is, a fizikai billentyűzetét sokan imádják, én egyszerűen nem bírtam megszokni. A rendszerük mindig gyors, megbízható és biztonságos... És újonnan azért a BB-k is erősen túlárazott készülékek, bár azért a biztonsági rendszerek fenntartása miatt mondjuk, hogy megértem. Igen, a BB appok szegényesek, készülékkel ritkábban jelentkeznek, a hardverük, mire a fejlesztés végére érnek szinte elavul... De nem véletlenül a legmegbízhatóbbnak kikiáltott készülékek. A gond az, hogy hiába használják a BB-t a kormányok meg a cégek, ez egyszerűen nem biztosít nekik elég eladást, és valahogy a konzumer piac irányába is jobban nyitni kell és meg kell ismertetni és szerettetni a brandet.
Ha ezt a fonalat most jól elkapják, sikerük lehet... A droid tetszik, főleg, ha oda is figyelnek rá rendesen, ha kigyomlálják a sok gané kémprogramot, hozzáadják a HUB-ot és a szokásos biztonsági dolgaikat. Az utóbbi időben kezdett zavarni a gúgli túlzott érdeklődése mindenféle személyes adatom iránt.
Nem túlzottan érdekel, hogy egy átcímkézett Alcatel, ha ugyanúgy vállalják a garanciát és alapvetően egy jó hardverrel ellátott készüléket adnak jó áron... -
TTTotya
senior tag
Külsőre tetszik, ha valakinek meg kellenek a BB szoftveres megoldásai megfizethető áron, az úgy is vesz belőle.
-
Gusztáv
addikt
válasz
t72killer #36 üzenetére
Jé, tiszta Windows 10 Mobile
. Személy szerint nekem semmi bajom ezzel az iránnyal, a BB mindig is a szoftverről szólt, hardveresen nem volt nagy szám egyik telefonjuk sem (most gondolom a hardcore BB fanok szívrohamot kaptak). Volt 9700-am, semmivel nem volt jobb mint egy Nokia E72. Azt sem értem, hogy a Knox és hasonló megoldásokra miért köpködnek egyesek, meg kéne érteni, hogy sok embernek a telefon munkaeszköz, egy komolyabb cég majd marha lesz a rendszerébe beengedni minden fajta, szedett-vedett, szétrootolt készüléket.
-
válasz
turbulencia8 #50 üzenetére
Olyanra gyártják amilyenre csak akarják. Vagy simán kihagyják a foglalatot
-
turbulencia8
őstag
Ez dual-simes? Az Alcatel Idol 4 pl. két SIM-kártyás.
-
Ricardo
titán
Kíváncsi vagyok mit hoznak ki a droidból. Ennek lesz esélye elterjedni, nem úgy mint a Privnek.
-
Crafter32
őstag
Mennyi fura ember van itt. Megy a fikázás az OS10 kevés app miatt, jön egy android csúcs akkor hú, de drága mit képzelnek és mikor itt egy jó árú kínai kémprogramok nélküli telefon nem jó, mert nem egyedi?! Esküszöm nem értem. Vegyen mindenki Iphone-t 16 gigával 300-ert azzal lehet menőnek lenni.
-
válasz
RaveForce #38 üzenetére
Noigen, és slusszpoén, hogy a knox-ot még mindíg nem sikerült feltörni, pedig már fél éve piacon a gép.
Ezen én is elgondolkoztam: igen, a gyári ROM-ban elképzelhető, hogy vannak backdoorok meg felesleges szolgáltatások, de mi a garancia, hogy egy random xda-developer rootoló applikációja, vagy épp az appok, ami miatt rootolva lett a teló nem tesznek bele másik backdoort? "Felesleges" szolgáltatások kérdésében meg egyedül az akksiidő mérvadó, mutasson vki egy rootolt s7-et, ami a rootfüggő debloat után min 20%-al hosszabb akksiidőt produkál, mint a stock.
#41: másodhegedűs lett belőlük. Azért sokkalinkább tőlük vennék telót, mint a csontkínai hamisítványboltból, de egy bb droidban senki se fog jobban megbízni, mint pl egy Blackphone-ban.
-
consono
nagyúr
-
F34R
nagyúr
Azzal hogy a BlackBerry megengedte az Android betolakodasast, mint Brand halott, csakugy mint a Nokia.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
kárátékutyá #35 üzenetére
én azt nem értem, minek szenvednek még egyáltalán a készülékekkel, bár ahogy látom, sok energiát már nem raknak ebbe a témába. már pár éve a szolgáltatásaikból élnek, a készülék eladások a béka segge alatt, csak pár fanatikus veszi még a cuccaikat.
-
Ez bizony nem több, mint egy főzött ROM.
Hardened kernel: jól hangzik, kérdés mit takar náluk. A valóságban ez nem szokott több lenni az extra szolgáltalások lenyesésénél, amit egy package disabler pro is megcsinál az r=1 usernek, vagy rootolt teló esetén TBP.
Hardware Root of Trust, better bootloader: samsung knox, ill a hamarosan érkező nougat elvileg nem lesz hajlandó bootolni, ha piszkálták a rendszert
ASLR: ez már egy ideje megy az androidnál.
Disk encryption: erre is vannak már megoldások.
Röviden: nem találták fel a spanyolviaszt, csak szépen összecsomagolták, és úgy adják a vásárló kezébe, hogy annak nem muszáj egy hetet a telón lógni, ha az összes változtatást össze akarja hozni (+rootolással sem bukik garit).
-
kárátékutyá
őstag
Az ilyen High End 3 kilós droidos BB-re aztán majd legalább akkora igény lesz mint a Privre.
Egészen biztosan bennem van a hiba, de én ezt a BB elgondolást egyszerűen nem értem.Ez csak egy átlagos Droid. De mire kikerül, már az sem lesz. Igaz, a BerryBlog szerint ez egy flottatelefon lesz.
-
sasa134
addikt
válasz
Gymnova81 #26 üzenetére
A DTEK50 és a linkelt képen látható készülék nem ugyanaz. Jön egy high end full touch BB is droiddal, elvileg az van az általad mutatott renderen.
@ #27 - nem védem én, csak meg kívántam jegyezni, hogy ez nem csak egy átlagos droid (tényszerűen felsoroltam, miért nem - már ami a hardweres/szoftveres biztonsági cuccait illeti). Nem tudom megítélni, mennyire komoly dolgok ezek, nem vagyok olyan biztonsági szakember, mint itt a topic nagy része. (Sajnos, de majd képzem magam.)
-
tixem
addikt
Valahogy nem tudom elhinni azt a 80 ezres árat. Lesz az 100 is vagy még több, annyiért meg ez a vas nem az igazi és az akku is elég harmatos.
-
Ricardo
titán
Én azért kíváncsi vagyok a tesztre. Az akku elég soványnak tűnik.
-
kbyte1024
veterán
válasz
kárátékutyá #27 üzenetére
Hatalmas plusz! Ez kb,vicckategoria nem más!
-
kárátékutyá
őstag
Okés Sasa, értem én, de fura hogy véded, elvégre ez csak egy androidos telefon, semmi több.
Ezt elhiheted.
Az alapja volt nekem 3 napig, de ment vissza a feladóhoz a gyatra bluetooth miatt. Alakra szép telefon, kivitelre gagyi. Nem hiszem hogy BB-nél ez másképpen lenne. Jó rizsa ez a biztonság, de droidnál inkább hagyjuk
-
Gymnova81
tag
Hihetetlenül sajnálom, hogy ebben a készülékükben odalett az egyediség. Még annak idején mikor jöttek a PRIV utáni hírmorzsák a következő telefonjaikról, és azok "render" képeikről (Hamburg,Rome), akkor még úgy gondoltam lehet bele is invesztálok egy BB-re. Azokon a képeken sokkal több egyediséget lehetett felfedezni, sokkal jobban néztek ki, mint ez az Alcatel forma. De ha már ennél maradtak, legalább nézne ki egy az egyben ugyanúgy, mint Kárátékutyá hozzásószólásában is. Kis fémérzet, vagy valami ilyesmi.
-
batai15
félisten
Azt hittem a bbnek nincs lejjebb,de van
-
kbyte1024
veterán
válasz
kárátékutyá #9 üzenetére
Wazzeez mekkora
-
eclipse006
őstag
válasz
kárátékutyá #9 üzenetére
Az Eszter körömlakk lemosóban biztos voltam.
-
Stimpy001
aktív tag
Hat ez igy ebben a formaban elegge uncsi.... Ez a keszulek nem fogja oket megmenteni oket az biztos, elso blikkre kinai dzsunka kategoria.
-
sasa134
addikt
válasz
kárátékutyá #9 üzenetére
ennél picit azért többről van szó:
Hardened Linux Kernel: We reduce the Android attack surface with numerous patches and configuration changes to improve security.
Address Space Layout Randomization: This feature scrambles application/system memory, making it more difficult for attackers to target your device.
Hardware Root of Trust: During manufacturing, we establish a Hardware Root of Trust that adds security keys to the processor on every DTEK50 and PRIV as it is built. Those keys track, verify, and provision each device – meaning that the authenticity and integrity of your device is guaranteed, as is the safety of the data it holds
.
A Better Bootloader: Because of our secure boot process, you can trust that only an untampered, BlackBerry-signed OS can be loaded. Each stage of the secure boot chain must first verify that the next component is fully intact before proceeding.FIPS 140-2 Compliant Full Disk Encryption: U.S. government-grade encryption protects your private information, like personal pictures or banking info, if your phone is lost or stolen
-
Mercel
senior tag
Eddig azon ment a sírás, hogy minden BlackBerry túl van árazva, pedig ha nem lenne ilyen drága..
Most itt egy olcsósított darab, ez nem jó mert valaki már rányomott egy másik nevet az amúgy vállalható középkategórias mobilra.
Az androidot meg nem szeretjük mert átjárót csinál a privát szféránkból, bugos, nincs hozzá normális frissítés, lagzik, zabálja a hardvert meg az akkut és különbenis kukadroid.
A problémák legnagyobb részét androidon megoldotta a BlackBerry (meg közben azért az alaprendszer is szépen fejlődik) most épp nem is túl drágán és lesz ez még olcsóbb is .
Akkor most mi a baj?
A magam részéről ki fogok próbálni androidos BlackBerry-t. Ugyanis ha ez nem tetszik lehet venni iPhone-t vagy mezei androidos valamit.Ez az egész egy múltbarévedős mi lenne, mi lett volna ha alapú hülye hiszti, már boccs.
-
Juhaszatti
addikt
Nem feltétlenül gyártásra gondoltam, legalább a tervezés lehetne saját.
Ahogy már írták is közben, sajnos van rá esély hogy szoftvercég lesz belőlük a nem túl távoli jövőben..Nem volt egyébként még BB-m, de sosem jó látni ha egy patinás szereplője tűnik el a piacnak, és a droidos készülékeik szimpatikusak is, nem kizárt hogy lesz ilyen telefonom ha talpon maradnak.
-
Fejvadi
nagyúr
100-ért nem is lenne túlárazott.
-
-
consono
nagyúr
Nekem ez most tetszik, meglátjuk hogy alakul az ára...
-
Straw
senior tag
válasz
kárátékutyá #9 üzenetére
Ez gyönyörű
, bár lehet benne valami
-
V B A
aktív tag
Ha főzött rom nem is lesz, de már rá lehet mókolni a BB specifikus szoftvereket (pl. HUB) más droidos telóra:
-
Sebhelyes
senior tag
válasz
Juhaszatti #4 üzenetére
Az a gyanúm szoftvercég lesz belőlük, nem hiszem, hogy megéri saját hardvert gyártaniuk.
-
Én már várom a főzött BB romokat , ahogy pakolgatják rá az Alcatelekre
@Ádám16: Sok értelme nincs a PassPorthoz hasonlítani ,hisz alapvetően nem is azonos kategóriában vannak...
@Juhaszatti: Semmi értelme saját gyártást erőltetni, nem kifizetődő.
-
Juhaszatti
addikt
-
janeszgol
félisten
Nem rossz. Ha nálunk is megáll 100 ezernél, talán még a P9 Lite méltó vetélytársa is lehet. Bár utóbbit sűrűn látom 80 ezer környékén függetlenül, nem sufniban.
Szerk.: csak furcsa. Ha a kezemben lenne, szeritem Alcatel pörögne a fejemben, minden egyes rápillantáskor, kézhezvételkor.
-
Ádám16
addikt
Hol van ez egy Passport-tól, úgy minden értelemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kanadai vállalat második androidos mobilját a TCL gyártotta, egész pontosan egy átcímkézett és szoftveresen módosított Alcatel Idol 4-ről beszélünk.
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest