Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Darmol

senior tag

válasz sb #22 üzenetére

Oké, magyarázom.
    solfilo felvetette, hogy nincs AV-1 támogatás az AMD-ban, és ez milyen rossz. Erre referáltam.
    Tekintve, hogy bár solifo desktop APU-ról beszélt, a cikk viszont mobil APU-król, nagyvonalúan figyelmen kívül hagytam a desktop jelzést. Már csak azért is, mert ezek a procik izomból simán kinyomják az AV-1-et így bár desktop vonalon nincs, de a mobil oldalon van jelentősége a fogyasztás miatt.
    Úgy tűnhet milyen rossz, hogy nincs Cézanne prociban AV-1. De ezeket Ampere dGPU-val szerelt laposokba szánják (közép és felső kategóriás laposokba), aminek viszont van AV-1 támogatása. Tehát nem arról van szó, hogy a Cézanne-es AMD-s laposokban nem lesz AV-1 támogatás, mert lesz.
    A Van Gogh procikban van beépített AV-1 támogatás, csak egyelőre kapni nem lehet.
    Helyette van a Lucienne amiről viszont egyelőre kevés az infó. Gyanítom, hogy nincs benne, mivel a Lucienne a hírek szerint budget proci lesz alsó kategóriába.
    Kedves publikum! Mutassatok egy alsó kategóriás notit, amiben van prociba épített AV-1 támogatás! AMD oldalon tudom nincs, lehet Inteles példákat felhozni. Hajrá!
    Megjegyzem az AMD az iGPU stratégiájával az Intel mintáját követi, szóval ha valaki ebben a tekintetben az egyiket szidja, akkor a másikat is. :U
    És most nem is arról beszélünk, hogy az AV-1 támogatás aktuálisan jelentős feature vagy nem az. És nem is arról, hogy a Cézanne van e annyira hatékony, hogy még egy megemelt fogyasztás mellett is kevesebbet eszik mint az Intel Tigris, mert nem tudom. De elképzelhetőnek tartom.

• Darmol

senior tag

válasz sb #15 üzenetére

Senki nem beszèlt iGPU nèlküli procikròl. Csak AV-1 támogatásról. :P
    Egyébként igen, elírtam: proci - noti

• Darmol

senior tag

válasz solfilo #2 üzenetére

Úgy tudom, hogy ezek azok a procik amelyek dGPU-s laposokba jönnek. A dGPU-kban van az AV-1. Minek raknák még egyszer a procikba? A csak iGPU-s procikban úgy emlékszem lesz AV-1.
    Nem, AVX512 egyikben sem lesz pedig az nélkül nincs élet a földön. ;]
    A procikról annyit, hogy a kiszivárgott benchmarkoknak még én is csak a felét hiszem el (pedig vérem vörös és fantáziám is van), de még így is az új mobil Ryzen a Duke Nukem és a Tiger Lake a boss.
    Úgy néz ki mobilokban az 5XXX sorozat várhatóan még sokkal durvábbat üt mint az asztalin. Szóval várhatóan megint nem jut Közép-Európába. :(

Új hozzászólás Aktív témák