- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darmol
senior tag
Oké, magyarázom.
solfilo felvetette, hogy nincs AV-1 támogatás az AMD-ban, és ez milyen rossz. Erre referáltam.
Tekintve, hogy bár solifo desktop APU-ról beszélt, a cikk viszont mobil APU-król, nagyvonalúan figyelmen kívül hagytam a desktop jelzést. Már csak azért is, mert ezek a procik izomból simán kinyomják az AV-1-et így bár desktop vonalon nincs, de a mobil oldalon van jelentősége a fogyasztás miatt.
Úgy tűnhet milyen rossz, hogy nincs Cézanne prociban AV-1. De ezeket Ampere dGPU-val szerelt laposokba szánják (közép és felső kategóriás laposokba), aminek viszont van AV-1 támogatása. Tehát nem arról van szó, hogy a Cézanne-es AMD-s laposokban nem lesz AV-1 támogatás, mert lesz.
A Van Gogh procikban van beépített AV-1 támogatás, csak egyelőre kapni nem lehet.
Helyette van a Lucienne amiről viszont egyelőre kevés az infó. Gyanítom, hogy nincs benne, mivel a Lucienne a hírek szerint budget proci lesz alsó kategóriába.
Kedves publikum! Mutassatok egy alsó kategóriás notit, amiben van prociba épített AV-1 támogatás! AMD oldalon tudom nincs, lehet Inteles példákat felhozni. Hajrá!
Megjegyzem az AMD az iGPU stratégiájával az Intel mintáját követi, szóval ha valaki ebben a tekintetben az egyiket szidja, akkor a másikat is.
És most nem is arról beszélünk, hogy az AV-1 támogatás aktuálisan jelentős feature vagy nem az. És nem is arról, hogy a Cézanne van e annyira hatékony, hogy még egy megemelt fogyasztás mellett is kevesebbet eszik mint az Intel Tigris, mert nem tudom. De elképzelhetőnek tartom. -
Darmol
senior tag
Úgy tudom, hogy ezek azok a procik amelyek dGPU-s laposokba jönnek. A dGPU-kban van az AV-1. Minek raknák még egyszer a procikba? A csak iGPU-s procikban úgy emlékszem lesz AV-1.
Nem, AVX512 egyikben sem lesz pedig az nélkül nincs élet a földön.
A procikról annyit, hogy a kiszivárgott benchmarkoknak még én is csak a felét hiszem el (pedig vérem vörös és fantáziám is van), de még így is az új mobil Ryzen a Duke Nukem és a Tiger Lake a boss.
Úgy néz ki mobilokban az 5XXX sorozat várhatóan még sokkal durvábbat üt mint az asztalin. Szóval várhatóan megint nem jut Közép-Európába.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest