Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Egyet kell értenem az előttem szólókkal.
Amire te gondolsz, az egy teljesen más kategória. Kis cégeknél meglehet azt csinálni, hogy az informatikus mondjuk beszerzi a munkaállomásokat, üzemelteti, kiépíti a helyi hálózatot meg esetleg helpdesket nyújt a dolgozóknak, frissíti a windowst, vírust írt stb...De a hirdetésben felsorolt követelmények minimum 3, de inkább 4 különböző munkakörre jellemzőek. Mondjuk én még tényleg fiatal vagyok (bambano:
) és nagyonrég nem dolgoztam már a szakmában, de azt még én is tudom, hogy a linux admin és a PHP programozó két teljesen különálló szakirány. Persze átfedések lehetnek, mert mi is tanultunk mindent, mindenben jártasak voltunk egy picit... és itt a hangsúly. A picit! Mert minden területen nem lehet profi az ember. Egy programozó nem fog szervert üzemeltetni sem helpdeskezni. Ez baromság. Aki meg bevállalja az nyilván csak az egyikhez- másikhoz ért profi szinten, a többibe max csak belekóstolt.De még ha lenne is ilyen ember, vajon megfizetnék? Mert most hasra ütve egy programozó keres mondjuk 300k-t egy linux rendszergazda mondjuk 200-250k-t, helpdeskes mondjuk 100-150k stb... Szal így hasraütve is minimum 700-800k lenne a fizetés nettóban! Plusz a 7/24 órás készenlét amit szerény személyemnél úgyse tudnának megfizetni, de mondjuk valaki még bevállalja plusz havi 100k-ért, hogy ugrik ha füttyentenek, akár dugás közben, akár a gyerekkel a parkban játszva. Tehát ha munkakörönként nézzük, amennyiért máshol dolgoznak az emberek 1-1 adott munkakört, akkor itt összesen simán ki kéne jönnie havi 1 millának nettó. De biztos, hogy ennyit nem fizetnek.
Egyszerűen arról van szó, hogy keresnek egy balekot, aki valamilyen szinten ért mindenhez, aztán majd havi 2-300k-ért összegányolja az egészet és majd talán valahogy menni fog a rendszer, de legalább nem kerül sokba...
-
Eastman
addikt
Amit itt lleírtál azt úgy nevezik, hogy kizsákmányolás. Nevezhetjük első munkahelynek is. Szerintem az első munkahelyén sokmindenki szív. Már van melód, élettapasztalatod még (ezek szerint) nincs. Ha van egy kis sütnivalód akkor hiteled sem lesz. Ez szabadságérzetet ad. Még egy titkot elárulok; specializálódni kell. Valamiben Neked kell lenned a legpengébbnek. Ha ez utóbbi kettő kipipálva, akkor Te választhatsz munkahelyet. Ami szintén szabadságérzetet ad.
-
Nemrég regisztrált a 400 ezredik felhasználó a ph!-ra. Ebből kb. 5-10-ről tudom, hogy idősebb nálam. Annak az esélye, hogy te legyél a 11., sokkal kisebb, mint hogy te is abba a 399 ezerbe tartozz, akik fiatalabbak nálam.
További esélylatolgatás: annak az esélye, hogy kis cég ekkora fejvadásszal kerestessen munkavállalót, elég kicsi. Másrészt kis cégnél nem divat az ilyen szintű feladat, hogy adatbányászat és társai.
Abban pedig továbbra sem hiszek, hogy ennyi mindenhez lehet magas szinten érteni egyszerre. Max. azt fogadom el, hogy mindenhez, amit felsoroltak, lehet érteni egy kicsit. Ez a kicsi vajon elég lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 PRO 256GB makulátlan 1 hónapos KÁRTYAFÜGGETLEN! 2026 szeptember 25-ig Apple garancia!
- Gamer 17' 144hz Asus ROG i7, RTX 2070 Super, 2TB m.2 SSD
- R5 9600X/MSI PRO B650S-WIFI/32GB DDR5 6500MHz/1TB M.2/4TB HDD/RTX 5070 OC/750W.PLATINUM/ARGB CSODA
- LOGITECH G Pro X Superlight 2 Fehér INGYEN SZÁLLÍTÁS!
- Hynix 16GB 2933MHz DDR4
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
) és nagyonrég nem dolgoztam már a szakmában, de azt még én is tudom, hogy a linux admin és a PHP programozó két teljesen különálló szakirány. Persze átfedések lehetnek, mert mi is tanultunk mindent, mindenben jártasak voltunk egy picit... és itt a hangsúly. A picit! Mert minden területen nem lehet profi az ember. Egy programozó nem fog szervert üzemeltetni sem helpdeskezni. Ez baromság. Aki meg bevállalja az nyilván csak az egyikhez- másikhoz ért profi szinten, a többibe max csak belekóstolt.