Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz Kecsua #10 üzenetére

Nézd, nem vagyunk egyformák. Mások az értékrendek, mások a viszonyítási alapok.

Nem azt mondom, hogy 400-500 dollárt kell egy telefonra szánni. De egy Xiaomi Redmi 3S Prime vagy egy Huawei P8 Lite nincs brutálisan túlárazva a felhozott 40e Ft-s árhoz képest (már ha 40e Ft-s árral számolunk, és azzal, hogy a vámon nem fogják meg). Oké, 12-15e Ft plusz, és csak 5"-osak. De a felhasználók eme telefonoknál azért jellemzően nem panaszkodnak "váratlan" problémákra, vagy legalábbis elenyésző az arányuk.

Lehet azt mondani, hogy te 5,5"-ot akarsz FHD felbontással, sok RAM-ot és erős SoC-ot ennyi pénzért. Mert neked ez a fontos. Ám legyen.

Felhoztam a saját példámat is, én is égettem meg magam kínai másod-harmad vonalbéli gyártóval. Én is azt hittem, hogy igenis az számít, hogy legerősebb hardware az adott pénzért. Mit kaptam érte? Nem éppen nyugalmat. A ZP998 után egy Nexus 4-est vettem használtan. És meglepődtem. Voltak vele gondjaim (gyengébb kamera, nem bővíthető tárhely, kisebb képernyő), de a másik oldalról nézve viszont volt egy telefonom, amelynél nem voltak igazából meglepetések. Ha telefonálni akartam, telefonáltam, ha Facebook-ot nézni, akkor Facebook-oztam, ha GPS-re volt szükségem, akkor működött a GPS, és stabil volt a helymeghatározás.

Ha te úgy gondolod, hogy igenis bevállalod az olcsó árcéduláért a rizikót, szíved joga. Igen, abban is egyetértek, hogy sok telefonnál csak tartós használat esetében jelentkeznek a gondok, így hiába teszteli le a Mobilaréna az adott telefont, lehet, hogy a felhasználók már korántsem fogják osztani a tesztelő véleményét. Lásd Vernee telefonok...

De nem, nem azt mondom, hogy csak 400-500 dollárért szabad telefont nézni. Azt mondom, hogy mindenkinek először meg kell néznie, hogy mekkora összeget tud rászánni, utána pedig azt, hogy ennyi pénzért mit kaphat. Én úgy vélem, hogy a megbízhatóság fontosabb, mint a jó hardware...

A nézetkülönbségünket kb. ennyiben látom...

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz Kecsua #4 üzenetére

Ha 5,5"-os, FHD kijelzős, legalábbis középerős SoC-al szerelt telefont szeretnél 40e Ft-ért, akkor nincs alternatívája az UMi Max-nak.

Csak hát ezzel úgy van az ember, hogy oké, és nem csinál semmi furcsaságot? Én a Zopo ZP998-nál vért izzadtam anno a GPS miatt, és gyakorlatilag használhatatlan volt. Oké, azon az áron akkoriban 5,5"-os, viszonylag erős SoC-al szerelt 2/16-os telefon volt. Ismerősnek az UMi London telefonján az érintőkijelző döglött meg nem egész fél év után. Másik ismerősnél UMi Super-jének az aksija púposodott fel. A páromnak vettem egy Zopo Hero1-est, random lefagyott és újraindult 3 hónap után.

Persze, lehet jönni azzal, hogy a Samsung Note 7 meg is öl, és még a házadat is rád gyújtja, de azért a tendencia megvan.

Félreértés ne essék, kívánom, hogy légy elégedett és használt egészséggel a telefonodat. Csak valahogy mégis az a vége a dolognak, az ilyen kisebb kínai gyártók nem tudnak jó felhasználói élményt nyújtani. Egy Xiaomi, Huawei, stb. telefonnal valahogy kevesebb problémával szembesül az ember. És ez azért (szerintem) többet nyom a latba, mint az, hogy elmondhatod, hogy adott pénzért a legnagyobb képernyőt és legerősebb hardware-t kaptad...

• Graphics

Jómunkásember

LOGOUT blog

Nekem az az alternatíva, amiről tudom, hogy problémamentesen üzemel.

Ami nem ezt teszi, annak az ár-értéke is pont olyan : Nulla...

40 ezerérét a kezedbe kaptad? , Akkor jó, szuper :)

• Dominó85

addikt

Én nem vagyok elkeseredve. Gyári (igaz DEV ST Beta) 7.0 van a Zuk Z2 telómon is. Csak látom a azt a rengeteg különbséget egy bérgyártó és egy gyártó között, amit esetleg más nem. Megnyugtatlak, hogy se az iPhone-t se a Samsungot nem szeretem. Utóbbiról és a Sony-ról tudnék mesélni bőven. A budapesti garanciáztatóban dolgozik a legjobb barátom. ;] Alternatívát pedig 40-ért tudnék mondani párat, de már minek. Használd az UMI-t egészséggel. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés