- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
holozis_HUN #39 üzenetére
Aha, mennyivel nagyobb az eSIM-es iPhone aksija a 2 tálcáshoz képest?
Mennyivel nőtt az i7-ben az aksi a jack eltávolításával?
A 2 tálcás iPhone kevésbé IP68-as mint a eSIM-es?Marketingnek persze biztos jó.
Azt meg nem tudom mi romoljon el, egy 2mm-es nem mozgó alkatrészen.
-
vicze
félisten
válasz
kakuk.tamas #37 üzenetére
Én csak azt tudom mondani, ami a T honlapon, van ahol azt írják kell az alkalmazás.
Te magad aktiváltad készüléken, vagy az üzletben csinálták meg neked, sima lakossági? -
vicze
félisten
válasz
kleinguru #30 üzenetére
Megoldható pusztán technikailag nyilván.
Ez elsősorban cégtől függ, de én személy szerint nem engedném, hogy az alkalmazott az eSIM-mel párosítsa a számát, pont az adja a lehető legnagyobb biztonságot, ha az céges, és akkor a mobilflottában iszonyat esszerűen kezelhető és cserélgethető minden. (Alkalmazottban nem bízunk sose.
)
Ezért írtam, hogy üzleti előfizetőknek a SIM / szám párosítás megengedett, de lakosságinak nem. A lakossági flotta a 3. csodás tészta, mikor 1 ember több szám felett rendelkezhet.Illetve a telefonhoz akkor meg kell kapd a telefonhoz tartozó QR kódot, hogy egyáltalán meg tudd csinálni. (Jó esetben anélkül is meg tudod.
)
Szóval én erősen érdeklődnék a Telekom-nál hogy mi a folyamat erre a pontos esetre. Első körben lépj be a Telekom appba és nézd meg mit mond eSIM regisztrációra.
-
vicze
félisten
válasz
kakuk.tamas #28 üzenetére
Van pár előfeltétele a "csak egy QR kód beolvasás"-nak, nem is kevés.
Neten kell legyél, meg Telekom alkalmazás telepítve kell legyen, meg be kell jelentkezve legyél az profilodba.
Utána már csak egy QR-kód leolvasás.Készülék cserekor, ugye a áll a QR kód beolvasás, ugye csak előbb ki kell kapcsolni az előző eSIM-et és beaktiválni az újat, tehát nem csak pik kap úton leszel.
QR kód az eSIM azonosítóját tartalmazza és alkalmazás az általam fentebb leírt mutatványt(számodhoz rendeli a SIM azonosítót) csinálja meg úgy, hogy ne tudd elgépelni az azonosítót. Sok szerencsét majd mindenkinek nem elhagyni a QR kódot.Korábban azt szerettem volna levezetni, hogy nem nem kaphatsz több SIM-et ugyanazzal az azonosítóval.
-
vicze
félisten
válasz
kleinguru #26 üzenetére
Tessék ilyen "egyszerű" a váltás.
1 eSIM = 1 készülék.
Amúgy remélem a teló nem céges, mert akkor azt elég jó eséllyel ugrott.
-
vicze
félisten
Két SIM-nek nem lehet ugyanaz a "száma".
Jelenleg üzleti előfizetésénél annyit kell csináljak, hogy belépek kiválasztom a számot beírom a SIM számát és csá, aktív 1-2percen belül. Tehát a telefonszámhoz párosul a SIM azonosítója, így nem létezhet egyszerre több SIM azonos azonosítóval, azaz létezhet de akkor a rendszer nem fogja tudni a megfelelő továbbítást és elég sok bonyodalom van belőle.
Tehát a telefonban van egy SIM aminek van egy fix(?) azonosítója és ez párosul a számodhoz, ezt a párosítást kell pusztán megszüntetni a SIM cserélnél. Ez az ügyfél szolgálatosnak 1,5perc kőkemény munka. Viszont nagyon kis esélyt látok arra, hogy ezt mezei usereknek valaha is engedjék, mert az elképelések akkora káoszt okozhatnak, hogy csak na.
Ezért problémás az eSIM, mert azt kell valahogy megold, hogy ne legyen a szolgáltatónak magasabb erőforrás a használata és ha a sok hülye ügyfél hívogat az nem túl jó, ha meg be kell menjen még rosszabb. A userre meg nem bízunk ilyet.
-
vicze
félisten
eSIM akkor terjedne, ha valósan akarnák is a szolgáltatók használni, de ahhoz pénzt kell költeni a mögöttes infrastruktúra, és fenntartani, na ezt nem akarják.
A fentiek nélkül az eSIM meg óriási szívás, főleg hogy sokkal könnyebben maradhat függő a telefon, a kiütés kb. lehetetlenné válik.
Illetve nagyon sok olyan helyzet van, amikor iszonyat kellemetlen tud lenni az eSIM pl. különböző telefon sérülések, és telefon váltások. És ez úgy mondom, hogy még nem láttam értelmes szolgáltatói támogatást hozzá, tehát belépek egy weboldalon és szépen én cserélgetem magamnak a SIM-et, vagy telefont IEMI alapján.Csak hogy más tényeket is írjak a eSIM használatról:
"The European Commission has selected the Embedded UICC format for its in-vehicle emergency call service known as eCall"
Egyéb IoT eszközökben is elég elterjedt nyilvánvaló okok miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kínában konkrétan két kártya vándorolhat a készülékházba, míg errefelé a nanoSIM tálca mellett egy beépített eSIM egység is akad. Odébb lehet még a támogatása.
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest