- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Nem célom számokkal dobálózni, csak abban reménykedem, hogy ha videokártyát megéri gyártani, mert van felvevőpiac, akkor talán jó ideig nem fog eltűnni az igp nélküli proci sem.
Amúgy osztom az aggodalmad, én is félek, hogy ez mit fog hozni, hiába erősödnek majd várhatóan az integrált vga-k.
-
BiP
nagyúr
Szerintem azért többen vannak.
Igazad van abban, sokkal nagyobb az a piac, akinek az igp is elég, mint elsőre gondolnám. De ha meg a túloldalt nézem, akkor majdnem az egész közép/felsőkategóriás vga-t vásárlót rétegnek nem kell igp a prociba. (ami nem kicsi, még ha a nagy átlaghoz képest kevesebben is vannak)
Minek? Úgyis előre tudja, hogy vesz mellé vga-t. És ezek közül is elég sokan lesznek, aki nem i7 mellé veszi.
Mert ilyen alapon elég kicsi az a réteg, aki középkategóriás vga kártyát vesz, felesleges lenne gyártani. És mégsem így van.
Az sajnos megint igaz, hogy az igp-s procik képesek lesznek igényt teremteni, és ha kellően erős lesz benne, akkor a legalsó kategóriás vga-piacot meg tudja támadni. -
BiP
nagyúr
válasz
darkarthur #39 üzenetére
Én is remélem, hogy majd nem CSAK igp-vel jönnek. Szerintem később is lesz igény középkategóriás procira diszkrét vga mellé. Az igp csak felesleges bonyolítás az közép/nem maxos játékgépbe, drágább és csökkenti a tuningpotenciált. Szóval bőven lesz olyan réteg, aki i5-öt akar majd igp nélkül. (pl. én
)
-
BiP
nagyúr
Gondolom mert drágább rá egy 10dekával nagyobb borda, mint egy 5centis venti. Vevő szempontjából értelmetlen, mert csak +1 zajforrás,+1 hibalehetőség. Olyan gépbe, amibe ez menne, szerintem is passzív illene.
Meg valamit emlegettek, hogy ezek a gagyi 2x0 kártyák nagyon melegszenek a szivárgási áram miatt. Lehet, hogy tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest