Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CYX

aktív tag

válasz dezz #39 üzenetére

Teljesen egyet értek veled.
    Ha már felhoztad szomszédainkat:
    Szlovákia: Pár évvel ezelőtt Katonákkal kellett védeni az élelmiszer boltokat, mert drasztikusan lecsökkentették a szociális támogatások mértékét.
    Ma meg ropogós, stabil € van a zsebükben. Megtudták hozni az áldozatot.

Akiket istenítük:
    Svájc, amíg a tagnak van vagyona (lakás, telek, ház) addig nem kap munkanélküli segélyt, amit ezek elfogytak, kap segélyt. Sőt! olyan segélyt, hogy lakást is tud mellette röhögve bérelni, és "utazgatni" is marad belőle. Csakhogy vissza kell fizetnie amint van munkája.

Irigykedünk, meg mutogatunk a másikra, hogy ott milyen kicsi az adó, meg milyen jó, de a terhes anyuka/kismama nem kap 3 évig pénzt az államtól, csak 6 hónapig.

Én sem kapok 13. havi fizetést. Sőt! Jutalmat sem, ha jól végzem a munkám. Ellenben ha nem végzem jól kirúgnak.
    Bár szerintem el tudom intézni, hogy legyen nekem is 13. és 14. havi fizum mint az olaszoknak, akik nyárra és télre kapnak plusz(?) egy havi bért, csak meg kell mondanom, hogy az éves béremet ne 12 hanem 14 részletben kérem.

Lényeg a lényeg:
    Az állam nem azért van hogy az amerikai nagybácsit játsza el a tékozló gyermekein. A szocializmus az, aminek az a dolga, hogy újra elossza az állam által megtermelt értékeket. Ha jól emlékszem, akkor pont ezt akartuk leváltani. Ideje lenne végre ténylegesen lerázni a régi rendszert.

(bocsi mindenkitől, akit esetleg ezzel megbántottam. és igen, ez nem a politizálás helye.)

Új hozzászólás Aktív témák