Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
Az a pár apróság kimerül a mátrix típusok beépített támogatásával, amiket amúgy is 3 vagy 4 sor megcsinálni, és még lassabb se lesz, mert konkrétan ugyanolyan kódot fordítanak belőle, mint a kézzel megírtból. Inkább azért kerültek bele, hogy könnyebb legyen az OpenGL kódot portolni, nem teljesítmény kérdés miatt.
-
-
Meteorhead
aktív tag
Ez szerintem is egy nagy baromság. Két kezemen nem tudom megszámolni hányszor mondtam már, hogy mennyivel értelmesebb lenne OpenCL alá built-in függvényekkel elérhetővé tenni a fix funkciós részeket, mint a mostani dolgokat patkolni. A built-in mappolódhat hardver egységre, vagy lehet emulálva. Mindenki nyerne, még Intel is, mert ingyen kapna grafikus API-t a MIC-re.
Főleg úgy, hogy SYCL is itt van a küszöbön, amivel baromi kényelmes módon implementálni lehetne a régi futószalagot is azoknak, akik nem akarják újból feltalálni a spanyol viaszt, viszont Mantle-höz hasonló flexibilitást és alacsony szintű kontrollt adna a programozóknak. Nagyjából azt a szintet, amire a legtöbb stúdió vállalkozik.
SYCL-ben is lehetne írni generikus kódot, ami mindegyik hardveren elmegy valahogyan, és specifikusat is. Intelnek nem is veszne kárba az a rengeteg munkája amit az alatta lévő OpenCL-es magas színvonalú runtime-ba öltek...
Őszintén mondom, számomra érthetetlen ez az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest