Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Meteorhead

aktív tag

válasz Sinesol #44 üzenetére

Ez nem igaz. Lehet tenni ellen: nem kell venni olyan hardvert ahol a gyártó magatartása nem tetszik. Lehet csak az FPS-t nézni, és nincs is ezzel semmi gond.

Azok akik irogatnak erre a fórumra félig-meddig a tájékozottabb fajtából valók, már ami az IT-t illeti. (Legalábbis szeretnénk ezt gondolni magunkról) Tudom, hogy a kormány választáson az én szavazatom pont annyit ér, mint Józsié aki aznap reggel mászott ki a pöcéből és arra szavaz aki az előző esti nem-létező kampánycsendben nagyobbat tudott hazdni. Valahogy így van az itt is; az én pénzem pont annyit ér, mint azé aki nincs tisztában vele, hogy káros 1-1 gyártó magatartása. Bár ez a vita messzie vezet.

• Meteorhead

aktív tag

válasz Abu85 #8 üzenetére

Ez szerintem is egy nagy baromság. Két kezemen nem tudom megszámolni hányszor mondtam már, hogy mennyivel értelmesebb lenne OpenCL alá built-in függvényekkel elérhetővé tenni a fix funkciós részeket, mint a mostani dolgokat patkolni. A built-in mappolódhat hardver egységre, vagy lehet emulálva. Mindenki nyerne, még Intel is, mert ingyen kapna grafikus API-t a MIC-re.

Főleg úgy, hogy SYCL is itt van a küszöbön, amivel baromi kényelmes módon implementálni lehetne a régi futószalagot is azoknak, akik nem akarják újból feltalálni a spanyol viaszt, viszont Mantle-höz hasonló flexibilitást és alacsony szintű kontrollt adna a programozóknak. Nagyjából azt a szintet, amire a legtöbb stúdió vállalkozik.

SYCL-ben is lehetne írni generikus kódot, ami mindegyik hardveren elmegy valahogyan, és specifikusat is. Intelnek nem is veszne kárba az a rengeteg munkája amit az alatta lévő OpenCL-es magas színvonalú runtime-ba öltek...

Őszintén mondom, számomra érthetetlen ez az egész.

Új hozzászólás Aktív témák