Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alchemist

addikt

válasz fairi #141 üzenetére

A hétköznapi életben teljesen jól használható a newton-i fizika, viszont lehetnek olyan extrém vagy speciális körülmények, amelyek szemléletileg túlmutatnak a modern fizikán is. Amerre érdemes keresgélni, pl. kvantum-összefonódás makroszkopikus szinten.

• Alteran-IT

őstag

válasz fairi #125 üzenetére

A vicces az, hogy pont a lényeget nem szűrted le, az űrkatatási fejlesztéseket példakép hoztam fel (látom jó rajta pattogni, de az energiás részt se értetted meg, hát igen alapok nélkül nehéz, de beszélni róla furcsamód könnyű), hogy mit lehetne tenni és mi helyett, de látom egyeseknél probléma van a szövegértéssel, így felesleges folytatni.
    Pedig az ember azt hinné, hogy a példák segítenek a megértésben, erre pont azokon pattognak és feszegetik őket, hihetetlen.

pető bá': Gondolom ember létedre ugyan úgy szükséged van alvásra, mint nekem, úgy hogy fogadd meg a saját tanácsod :)

• Alteran-IT

őstag

válasz fairi #105 üzenetére

Igazából nem halott, mert már megvan és létezik (gyakorlatban is), az meg már egy másik dolog, hogy sehol se látni.
    Egyébként miért olcsóbb? Azt az értéktelen papírban mért árát nézed, vagy ahogy a környezetre hatással van amiben talán élsz és lélegzel (még)? Egyszerűen nem értem, hogy egyesek miért ragadnak le a pénz fogalmánál, mikor értékről beszélnek, de pont ezért ilyen primitív az emberiség, ameddig a pénz a fontos, addig mindig is primitív marad és akkor még ők beszélnek.

Ami pedig a bontást illeti, már megint csak szűk látókörűen nézed, bár a végén még is beszélsz arról, hogy az aksitechnika fejlődik, akkor miért lenne olyan nagy dolog az elektromossággal történő bontás?
    Elmondanám neked, hogy más az az akkumulátor, amit a parasztoknak (nekünk) odalöknek és más az ami a háttérben 1-2 helyen alkalmazva és várva azt a pillanatot, hogy előretörhessen (mint az olaj elfogyásával az alternatívák), egyébként meg gondolom hallottál a generátorról, ami visszatermeli az energiát, plusz a hidrogén égése se kis dolog éppenséggel.
    Abban igazad van, hogy nem annyira biztonságos, de nem is mondtam, hogy ezt fogják alkalmazni, én csak annyit mondtam, hogy van és hogy működő alternatíva amivel akár nagyobb teljesítmény is elérhető, az hogy alkalmazni fogják-e és hol az már más kérdés.
    A napenergiától meg teljesítményben még nem várnék el olyan sokat, bár vannak már nagyon jó napelemek is és tároló eljárások, de még gyerekcipőben járnak.

Egyébként ha az energiatermelésre rátérnénk, elmondanám, hogy létezik úgymond "Önműködő" generátor is, ami termeli az energiát és egy kis részt visszaforgatva folyamatosan fenntartja a működését, de a pénzvilág szerint ilyen megoldás nincs és fizikailag is lehetetlenség, hogy gyakorlatilag "ingyen" legyen az energia. A hülyék meg el is hiszik ezt a tudományos dumát.
    Felesleges amúgy beszélni erről az egészről, mert semmit se tehetünk se érte, se ellene (mondjuk ezzel a hozzáállással nem is), veszekedni rajta meg felesleges, hogy mi és hogy van.

Új hozzászólás Aktív témák