- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ste
addikt
Számomra fölöslegesek a felsorolt lapok, mivel vga-t nem akarok, ezt már írtam korábban is. Az asztali vinyót sebessége és kapacitása miatt, az optikát pedig a sebessége miatt akarom megtartani. Ezekkel pedig egy asztali pótlékot összerakni.
A fenti kommenteket pedig azért írtam, mivel utána számolva azért látható, hogy sokkal többe lehet az egész, mint egy mAtx konfig, aminél sok drága ház méretben érdemben nem kisebb. Ráadásul annál sokkal körülményesebb bővíteni.
A blogomon pedug láthatod, hogy foglalkoztam már régebben is alulfeszeléssel a fogyasztás és a melegedés miatt
Az 5800 széria fogyasztásra szerintem olyan téren rossz példa, hogy aki ilyen vga-t vesz, az nem üresben fogja használni, ráadásul a mellé való proci és monitor már kb 5x-ér fogja fogyasztani kisebb terhelésen is egy komplett mini-itx alap rendszernek
P00By: valahogy mostanában mindig megfognak a minimál kommentjeid
-
Ste
addikt
Nekem problémásnak tűnik a ház hűtés tekintetében. Az ára viszont szerintem jó a tápot is figyelembe véve, ami a legtöbb full integrált laphoz és egy normál 2 magos procihoz elég
Viszont találtam egy hatalmas fórumot számomra ismeretlen gyártókkal: [link]
olyan mini-itx lapok vannak benne
Ilyen alaplap kellene inkább: advansus vagy ettől a gyártótól mégvalami
-
Ste
addikt
Számtekestől hallottam a tápos problémát róluk, illetve a korábban linkelt logout-os cikk írójával is sokat beszélgettem, s mondta hogy eléggé hulladék szerinte.
Az igényeink különbözőek, s 2.5 hónap alatt eljutottam oda, hogy lehet inkább házat építek, mint vegyek. Nem lelek árban és tudásban arany középutastElőbb utóbb majd csak menni fog a masina
Jah és házakból lenne sok jó, csak itthon nem elérhető
-
Ste
addikt
A lappal tisztában vagyok, hisz olyat vettem én is.
A fentebbi összehasonlításban szereplő alkatrészekre reagáltam. Azok közül már mind túlmutat a sima mini-itx koncepicójáns azok árán is
Számomra fontos volt, hogy a régi gép minél több alkatrésze felhasználható maradhasson, ezért ragaszkodtam a rendes ram, optika, hdd felálláshoz.
Tudom hogy olcsóbban is ki lehet jönni egy Atom-os lappal, de azért valami teljesítmény szeretnék olykor látni, hisz asztalit kiváltó pici gép lesz, minimál 3d gyorsítással, amit az integrált vga fog megoldani.
Lehet relatíve olcsón is mini itx-et összerakni, de a táp akkor is borsos marad, ha kis méretben gondolkozol.
Jelenleg ez a platform is kezd a teljesítményéhes felhasználókra célozni, akik még kisebb méretet akarnak. Az mAtx esetében már minden puskaport ellőttek, s túl sok újat nem lehet felvonultatni. Annó azok voltak horror áron, most majd ezek kezdenek el ezen az úton elindulni
-
Ste
addikt
Nem tetszik a ház maga sajnos
A Cfi házak még egész tűrhetőek, de állítólag hulladék anyagból vannak. Cserébe olcsóak, igaz kinézetre megosztják az embert. A belső elrendezése viszont kevésbé kompromisszumos, legalábbis amelyikkel szimpatizáltam.
A tápot szólták le benne, hogy azzal viszik őket vissza gariban. Kérdés mivel nyúzták ezen 150W-os csodákatdabadab: szemeztem vele én is, mert az egyik legjobb megoldás, ráadásul monitor mögé is beépíthető. Viszont elég borsos, s az optika vinyó pároshoz mint írtam ragaszkodtam.
viszatérve az előbbi Abee házhoz, hát a felkelő nap országában 27ezer jen, ami sok jót nem ígér. Igényes, kicsit lian li érzést keltő, s pont emiatt extra drága
-
Ste
addikt
Szép felsorolás ám van pár probléma:
a lapok mind marha drágák, ráadásul a J&W 4x Pci-e csatival egy csak a laptop ramok mellett.
A hűtők drágák mellé, ráadásul slim házba nem mind fér bele. Oda meg fölöslegesek az előbbi lapok.
Nem slim ház esetén már kevés a Pico táp a vga miatt, így ugrik az alacsony fogyasztás előnye. Innentől az egész egy költséges hobbivá válik a kisebb doboz miatt.Nagyobb ház választásánál ugrik a méret beli előny, ami a mini-itx lényege lenne.
Házak:
Codegen: slim optika, 1 slotos vga limit, gyenge szellőzés
Lian Li: minden téren impozáns, de 7cm-es cpu hűtő limit, 3.5-es Hdd mellé nem fér el vga, 2 slotos meg pláne nem. Mivel alacsony fogyasztású géphez tervezték - a túlméretezett atx táppal is - így nincs front légbeömlő
Silverstone: Sg05 - Sg06 - utóbbinál korlátozott első venti. Mindkettőre igaz azonban: 3.5es vinyó macerásan fér bele, szélzajos lesz tőle, csökkenti a szellőzést. 300as Sff táp, ami kisebb vga-kat bír csak el. Limitált cpu hűtő magasságA fentebb vázolt problémák SSD-vel persze kiválhatóak, vagy egy 7200es noti vinyóval, de személy szerint asztaliról váltok, így a vinyó-optika párost meg óhajtom tartani.
Ez az Abee hol beszerezhető? Tetszik, bár inkább szerver háznak néz ki azzal a sok vinyóval és Atx táppal.
Nekem az ideális egy pici 20x20x15ös ház lenne, amiben pico táp van (nyákkal vagy csak atx csatikkal), 1 normál 3.5 és 5.25 hely és rendes cpu hely.
Valszeg építek egyet, ha sikerül normális pico tápot szereznem -
Ste
addikt
válasz
shabbarulez #8 üzenetére
van házból kínálat dögivel, inkább a szellőzésük gáz és az áruk horror
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest