Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Woid

tag

válasz moonman #62 üzenetére

[OFF]"akkor gondolom azt is tudod, hogy az OS/2-t a Microsoft fejlesztette."

Dehogyis MS fejlesztés. Együtt kezdtük el, 1985-ben, szerződésben.
    Az OS/2 1.0-ás verziót. Ez még szöveges módú volt.

A GUI az OS/2 1.1-ben jelent meg, ez lett a Win 3.1 kinézetének alapja.
    Nem hivatalosan, az MS ekkor kezdte el fúrni az egészet, hogy le tudjon lépni,
    és a saját termékébe pakoljon bele mindent amit tud.
    Ezután rugta fel az MS a szerződést. Megjegyzem, okosan tette :)

Az OS/2 2.0 már csak tisztán IBM fejlesztés volt.Ha jól emlékszem, 1992. elején jött ki.
    32 bit, védett multitask, stb, a Microsoft hol állt még ekkor ehhez...
    Ekkoriban az MS-től a Win 3.1 - 3.11 jött ki...

De vehetnénk az MS-DOS-t is. Az sem MS ötlet volt, csak "úgymond" megvásárolták,
    nem egészen tiszta eszközökkel a Seattle Computer Products-tól...

"#51: Nem a Microsoft találta fel a meleg vizet, csak az itteni szakértők hiszik azt."
    Ez a lényeg végülis.

Erről még dokumentum film is készült, többé-kevésbe lefedi a sztorit.

Tehát nézhetném úgy is, hogy az oprendszerek, DOS, Win, ezek alapjai nem is saját eredeti ötlet, csak utólag építettek ezekre.

Ami volt ahol bejött, volt ahol nem, nem véletlen hogy az IBM igencsak beelőzte őket.
    Aztán, hogy nem az OS/2 terjedt el, az más téma. Bár nekem nem volt vele bajom, használnom kellett azt is.

(Mint ahogy BEOS-t is, és de érdekes, itt is benne volt az MS keze a BEOS halálában, bár itt az Intel jobban, kivételesen. De végülis mégiscsak az MS fizetett ki 23,2 millió dollár büntit...)

Nem egy ilyen húzása volt az MS-nek, pl. manapság ugye a licenszek nem egészen jogos használata. (Mondjuk ki, lopták.)

Mindegy, a lényeg, kell az MS, örülök neki, de nem ártana egy kis konkurencia.
    Nekem sem mindegy, mennyiért veszem meg az aktuális oprendszert, és ha lehetne olcsóbb, akkor miért ne :) Mert bár a Vista kimaradt, de a többi megvan.
    Office nem téma, van sok ingyenes egyéb lehetőség itthonra.
    [/OFF]

Nem titkolom, egyszer feltettem a Word 2007-et, mert egy okos .docx fájlban adott listát,
    persze semmi nem kezelte...
    Van erre valamilyen konverter, akár pl. AbiWord vagy bármi alá?

Peace

• Woid

tag

válasz moonman #49 üzenetére

Akkor gondolom azt is tudod, hogy az MS elég sok mindent elvitt pl. az IBM OS/2-ből :)
    Ha jól tudom elég nagy balhé is volt belőle anno, de mivel rég volt, ki foglalkozik már ilyesmikkel. És ez csak egy példa volt...

Nem kell félreértsd. Win párti vagyok, Office párti vagyok, nem értek TELJESEN egyet az IBM jelenlegi döntésével (Én is dolgoztam ott, hajj, tovább mint kellett volna...).
    De az sem jó ha átesel ennyire a másik oldalra?

Ha nem érted, sajnálom, nem ellened vagyok, csak veled szemben, de a véleményedért.

Ha kell, kifejtem bővebben. Peace :)

De tudom, nem kell a véleményem, előre tudom :)

Új hozzászólás Aktív témák