- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
QwErTy42
addikt
Az FDM "Z" irányú pontossága csapnivaló, az alámetszett felületeken elvérzik, szilárdságtanilag harmat gyenge és ez az 500 dolláros gép csak egy drága játék (áruházban már csekély fél misiért is láttam belépő modellt).
Két nagyságrenddel többe kerül egy használható valami."az alkatrésznél meg nem értem mi a bonyolultság a 3d-s tervezésel, pár óra alatt az alap formákat simán meg lehet tanulni, hogy hogyan kell készíteni."
Nem is tudom, hogy az a sok géptervező mérnök mi a túróért tanul éveket az egyetemeken...
Az alkatrészeknek nem csak méretei vannak, hanem alak-, méret- és helyzettűrései. A méretlánc fogalmáról nem is beszélve. És akkor még csak a geometriai résznél tartottunk. Az hogy szilárdságtanilag is jó legyen az már csak mellékes dolog.
Ugye repülőgépet tervezni sem nagy kaland, mert van az a hengeres rész, amiben a parasztok vannak, meg van két szárnya...(#21) szalámissüti
"Szerintem egy ilyen gépet hobbicélra megéri tartani otthon. Lehet hogy furán hangzik, de egy olcsóbb darabbal ($400 kossel mini) annyi kinyomtatni egy szortírozódobozt, mint megvenni. Gépidő incl. Viszont nem kell lemenned boltba, utánanézni, hogy hol lehet venni, stb., szóval ezt az időt értelmesen is eltöltheted, és akkor máris pluszban vagy."
Jó sok dobozt vagy vécéülőkét kell készítened vele, mire a gép ára elhanyagolható lesz a darabárban. Drága hobbinak jó lehet, értelme nem sok van.
A sorozatgyártott termék mindig is olcsóbb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi SIM-ek itthon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest