- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
újan már lassan olcsóbb is egy sima 1050 mint egy 750 ti
és kb reggelire eszi, fogyasztása is kisebb valamivel, 1040 csak akkor éri meg ha 20k körül adják, fullos verziókat max 25-ért, de ez is csak akkor ha ddr5-öt kap, akkor talán eléri egy 750 ti tudását, de ha jóval azalatt lesz tudásban fölösleges pénzkidobás
-
Chp
őstag
válasz
AxBattler #49 üzenetére
GTX 750Ti-t nyúztam, aztán a saját hülyeségem miatt meg kellett tőle válnom(anyagiak). Nekem tökéletes volt, még 1080p-ben is, szeretném ezt a teljesítményt Pascal alapokon látni, de a 1050 nekem már sok. ...és drága is. Az átmeneti IGP használat után eleve megváltás lesz.
...gondolkodom integrált megoldásban!
-
Chp
őstag
Mit gondolnak a fórumtársak? Megéri az előzetes infók alapján benevezni erre egy majdani Summit Ridge - dVGA nélküli - rendszer helyett, valamint hogy viszonyul ez a kártya a 950-hez képest teljesítményben?
-
jacint78
addikt
Ahogy a koleg is mondta nincs rajta cec ennyi a különbség, de annak semmi köze a képhez. Egyébként fizikailag ugyanaz és az adatformátum is ugyanaz rajta (kivéve amikor amikor tömörített a HDMI...). Persze a HDMI képes nagyobb frekvenciára, de egy sima egyszerű FHD monitoron biztos, hogy nincs különbség.
-
E.Kaufmann
veterán
Irodai/otthoni gépbe jó lesz Haswell mellé pl. Én már várok ilyesmire, normálisabb driverrel, teljes WDDM 2.x-es támogatással és 4k támogatással. Van egy jogtiszta OEM Win10-em, úgyhogy amíg a MiSI lapom bírja, nem váltok, de az IGP már nem az igazi, pláne két monitoros módban, valamint 4k videóknál.
-
törölt tag
Erre a kártyára én is kivi leszek. Remélem lesz teszt is ^^
-
Ati00
tag
Hmm, remélem nem lesz drágább 15-20 ezernél és többet tud nyújtani mint egy GeForce 8600 GT a maga fél gigájánál és az 1 gigás Geforce 820M-nél.
-
SunMount3r
nagyúr
Ha már "multimédiára kihegyezett" a cucc, a fő kérdés, hogy a kadenciahelyes fps-eket mennyire korrektül fogja hozni HTPC-zés esetén.
Eddig ugye épp az Nvidia kártyákat tartották ennek terén a leg kevésbé jónak és nem is volt kivétel sem közöttük.
Ha viszont ezt eltalálják és a HEVC-et, 10-bit-et is izzadás nélkül tolni fogja, valamint tényleg elég olcsó lesz a kártya, akkor kiváló HTPC alapanyag lenne.
Bár azt nem tudom, hogy pl. az új 10XX-es sorozat, hogy teljesít ezen a téren, de azok meg alapból marha drágák HTPC-be.
(Ugye a Shiled-nél is megtudták oldani full kadenciahelyességet már régóta, akkor kártyák frontján nem tudom mit b@náztak eddig...
)
Ja és a passzív hűtés szintén alap lenne ez esetben...
-
vlaci79
senior tag
Vajon x4 pci-e és 25W elég neki?
Kéne egy 4k@60Hz képes hdmi kimenet h87tn mini konfigba. -
turit
tag
Csak én olvastam pacalosnak?
-
Lacc
aktív tag
2 ugyanaz a márka, model a monitorból. FullHD-n, a Visual Studionál a DVI-snél rosszabb a betűk megjelenítése, nem azt mondom... de olyan pixelesebbek a betűk megjelenítése. VGA esetén sokkal inkább látszik, és itt a színek is tompábbak.
Hiába cserélem a monitort vagy a kábeleket, ugyanaz... a DVI-n - tökmindegy, melyik monitor vagy a 3közül melyik dvi kábel, egész egyszerűen, zavaró, napi 10 óra munkánál, már zavaró egy idő után. -
jacint78
addikt
Semmi másra nem vágyom, mint egy alacsony fogyasztású videókártyára, amin van 2 HDMI kimenet, hogy kitudjak hajtani 3 monitort, vagy legalábbis kettőt HDMI-ben, sajnos látszik a minőségi romlás ha a másik csak DVI-n van
Te is valami ezotérikus lehetsz, mint az erősítők tápkábelcserélgetői... A DVI ugyanaz, mint a HDMI, csak más a dugó.
Ráadásul a HDMI mellett monitortól függően lehetnek plusz képfeldogolzó megodlások amik rontják a képet.
-
Lacc
aktív tag
Semmi másra nem vágyom, mint egy alacsony fogyasztású videókártyára, amin van 2 HDMI kimenet, hogy kitudjak hajtani 3 monitort, vagy legalábbis kettőt HDMI-ben, sajnos látszik a minőségi romlás ha a másik csak DVI-n van. Remélem, itt lesz valami ilyesmi variáció
-
tserrof77
őstag
Akkor ez egy SFF gépbe ideális lesz
Bár... oda meg nem elég a chipset szintű?
Na, kell majd egy összehasonlító teszt. Bár, az a sejtésen, hogy a ződek se annyira ződek, hogy egy chipset vga.val felérő dedikált kártyát dobjanak ki. Majd meglássuk, ha megláthassuk... (drága jó nagyapám után, szabadon) addig is várós!
-
erer1000
őstag
nem akkora mókolás, csak egy PCI-PCIe fordító chip került rá pluszba.
mint annó AGP és PCI-e amikor párhuzamosan voltakkor volt kártyám amin volt hasonló meogldás, de a mag ua volt pci-e és agp esetén is
lent látható a chip 6600GT eseténde ATI x1550-en is votl ha jól emlékszem
-
Fiery
veterán
En is vagyok igy nehany szerverunkkel, de a GeForce/Radeon, me'g egy 5 evvel ezelott generaciot tekintve is, halal felesleges lenne. Egy 28 nanon keszult, GeForce 4 MX-szeru chip boven sok lenne, csak legyen hozza normalis driver. Vagy ha kicsit modernebb cucc kell, egy leporolt Ion (GT218 alapon) remekul mukodne szinten.
-
jacint78
addikt
Nálam windows van a szerveren és VNC-vel relatíve sokat használom a GUI-t ami egy iszonyatos kínlódás az ATI-val, pláne W10-el, mert arra még driver sincs, előtte valami Q45-ös rendszer integrált VGA-ja volt, amivel szinte fel sem tűnt, hogy távoli asztalon dógzok. Raktam bele annó valami kis AMD kártyát, de 15W-ot nőtt a fogyasztás és annyit nem ért.
-
mcs
veterán
-
Fiery
veterán
válasz
Depression #14 üzenetére
Élek a gyanuperrel, hogy a PH nem kapott idoben sample-t az AMD-tol ill. a videokartya gyarto partnerektol. Ha valamivel nem lehet vadolni a PH-t, az az AMD-nVIDIA vonalon az utobbi felé hajlás
-
Depression
veterán
Rx 570/580 NDA lejárta előtt 5 perccel egy nV hír, AMD-ről meg azóta se semmi.
-
jacint78
addikt
Szerverbe ideális lesz, a nyomorult ATI ES1000 helyett, valószínűleg az üresjárati fogyasztása is nagyon rendben lesz.
(vagy nem? nem a bus kommunikáció sebessége szokott bottleneck lenni)
Irónikus módon a játékoknál annyira nem is gáz, viszont a filmek nem képesek normálisan menni PCI-os kártyával.
-
erer1000
őstag
jöhetne már PCI vagy PCI-e x1 kártya
PCI 133MB/s nemtudom mennyire lenne szűk keresztmetszet, de alap felhasználásra szerintem elég lenne (vagy nem? nem a bus kommunikáció sebessége szokott bottleneck lenni)
-
Elrood
őstag
Végre, ebben a szegmensben az utolsó nvidia gpu a GK208 volt (GT 710, 720, 730).
Kíváncsi vagyok, hogy hőtermelést/fogyasztást esetleg tudják-e faragni a GK208-hoz képest.
-
BoC1ka
senior tag
Vajon egy ilyen megbirna egy fifa17/18 at?
-
Fiery
veterán
GeForce GT 1030 lesz a pici Pascal termek neve. A PCI eszkoz azonositoja 10DE-1D01 lesz.
-
füles_
őstag
Gondolom az RX 550 ellen jön majd.
-
Mans20
addikt
Végre jön valami a csóró kategóriába is, de azért a 128 bitet meghagyhatták volna.
-
SunyaMacs
aktív tag
GT1040?
-
tom_tol
addikt
A pascalok már teljesen rendben vannak ? 23.976, stb.
-
A tesztkártyáról nincs kép, vagy nem rakható ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest