- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
Pszihonaranc #19 üzenetére
Paranoia, összeesküvés elméletek, esetleg józan paraszti ész hiánya?
Mondd csak, egy általad leírt céget ellenőriznek versenyhivatalok? Egy általad leírt cég csak Észak-Amerikában és Nyugat-Közép-Európában van jelen aktívan? Egy általad leírt cégnek vannak versenytársai? Utóbbinál az előbb említett két helyen a keresője és a videomegosztója persze domináns, de más ilyen szolgáltatása nincs. Mondjuk pont ennél a két szolgáltatásnál egyáltalán nem is baj a dominancia, sok erőforrást megkímél vele az internetes közösség.
A Google semmiben nem más, mint a Microsoft vagy az Apple, de több hasonló cég van még, csak kisebbek vagy más területen tevékenykednek. A MS például abszolút befolyással bír a PC és notebook piacon (neki megvan az általad emlegetett teljhatalom ezen a területen), nemrég megvette a Skype-ot is, ami tekinthető domináns online telefon és -videotelefon szolgáltatásnak, az Apple meg ugye egy teljesen a saját feje után menő cég, ami a vetélytársait ki akarja irtani jogi úton, betiltatva minden más gyártó termékét és felvásárolva minden szabadalmat, amit csak tud, továbbá levédetve triviális megoldásokat, hogy ellehetetlenítse a többieket.
Ha félni akarsz valamitől, menj tüntetni az ACTA ellen.A frissítések felgyorsításával egyébként pont hogy nyereséget szerezne. Mivel is reklámozta anno a Microsoft a WP7-et többek között? Egységes és csúszásmentes frissítés! Nekik nem jött össze, de mi is az iOS egyik előnye? Pont ugyanez!
És már csak idő kérdése, hogy az utolsó informatikai analfabéta tudatába is beivódjon a mobiltelefonos rendszerfrissítés, ugyanis már mindenhol reklámozzák, hogy milyen verzió fut egy adott telefonon, vagyis aki nem vakon vesz magának telefont, az már ma tudja mi fut a telefonján. A többieket meg úgyis a most felnövő generáció váltja le, akik már eleve belenőnek abba, hogy ezt figyeljék.A következő Nexus egyébként nem feltétlenül lesz Motorola (illetve akkor már Google). Olvasd el a cikket, "A Google korábbi bejelentése szerint a Motorola Mobility az akvizíció lezárását követően is külön egységként folytatja tovább működését, mely révén elkerülhető, hogy a Google szembe kerüljön az Android világ többi stratégiai szövetségesével." Ezután miből gondolod, hogy a referenciamodell saját gyártmány lenne ahelyett, hogy más gyártókat bízna meg az elkészítésével, hogy ne gyengítse ezzel sem a kapcsolatukat? Szerintem tehát az új Nexus, ha lesz, nem a volt Motorola Mobility gyárban fog készülni.
-
törölt tag
válasz
Pszihonaranc #19 üzenetére
nem kell távlatokban gondolkozni. jelenleg a google elég sok stratégiai pozívióban megkerülhetetlen szinte. keresők, hírdetések, youtube, és még lehetne sorolni. én személy szerint meg nem attól félek hogy egy ilyen multi miatt lesz kontrollálva bármi ha nem haragszol, mert eleve az összes adat a kezében van, és iszonyat pénzeket csinál vele.
online monopólium? ez olyan mint a windows os monopóliuma desktop téren... létezik, aztán mégse történik semmi olyan amire lázadni kéne.egyértelmű számomra hogy sokaknak a szabadság ami csalogató a droidban. hogy úgy és addig alakítja amíg neki tetszik. tudom hogy van alternatíva, csak jelentősen drágábban. azzal ha telefont gyártana, azzal rákényszerítené kb a többi gyártót részben arra hogy ők is kövessék a frissítéseket, mert ha nem, akkor "motorolát" vesznek sokan, mert azt javasolja bárki az egységsugarú felhasználónak, pusztán azért mert naprakész és jobb választás.
a google új szabályzata szerintem megint más, pl engem nem zavar hogy célzottan reklámoznak, nekik jó, nekem meg nem kell tampon reklámot nézni a bannerben...
miért is bukna egyébként a frissítésekkel a google? most kvázi ingyen adja az os-t és így is hatalmas üzleti siker. a szoftver eladások, a reklámok, stb iszonyat pénzeket generálnak. nekik a droid is csak egy felület amit meg lehet tölteni a tényleg nyereséges, jól bejáratott adatokkal. a wp7 és társaira meg nem fognak átállni szívesen a gyártók ha berágnak, mert egész egyszerűen durva megkötések vannak és lesznek is a hw rublikában, és mint mindenben, úgy a telefonoknál is igaz, az alsó szegmens, a tömegesen árusított olcsó modellek hoznak durva pénzeket. lehet árulni felső-közép meg prémium kategóriát, de abból kvázi éhen halnak.jó van kivétel is, de ők jellemzően a jelenlegi droidos üzletpolitikával szöges ellentétben állnak, hogy miért működik az azt meg te is én is tudom
ne érts félre én se szeretem a központosított dolgokat, de ettől függetlenül ennek szerintem összességében több előnye lesz mint hátránya.
-
törölt tag
válasz
Pszihonaranc #15 üzenetére
már bocsánat de ha ezzel a partnereket meg tudja védeni a szabadalmi perektől, ha ezzel rá tudja "kényszeríteni" őket hogy időben hozzák le a frissítéseket és még sorolhatnám, akkor csak támogatni tudom... atom király hogy ha frissebb soft kell akkor trükközzél meg modolj, meg főzött romokkal játsz, de sokkal egyszerűbb lenne ha ezt a gyártó megoldaná, és simán bárki nekieshetne. pl én nem akarok a telefonommal szívni, romokkal vacakolni meg rootolni. meg tudnám csinálni nem erről van szó, de ha már az ember fizet nem keveset akkor az a minimum hogy ne várjon fél évet hogy méltóztassanak esetleg netán hivatalos frissítést pl kibüfögni.
tény hogy a google nem kis cég. és? desktop fronton meg ms az ász egy ideje. sok helyen megkerülhetetlen jóformán. és? ettől még nem pártolt el tőlük tömegesen senki. a google új szabályzata miatt se fognak sokan mással keresni, ahogy az fb idióta adatkezelése, folyamatos trükközései miatt se törölte magát érezhető mennyiségű ember...
-
Szelley
senior tag
válasz
Pszihonaranc #6 üzenetére
első gondolat ami bennem is megfogalmazódott...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest