Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• távcsőves

senior tag

válasz arty #39 üzenetére

Ebben ne reménykedj. Ellenben a gyártók és kereskedők még beleszaladhatnak a késbe. ;] Nem törték magukat össze, hogy mit is árulnak/készítenek. "Asus Evo" ugye nagyon szép példa, magyar webshopos hirdetésben már csak simán 560 (rx is elhagyva), bármilyen műszaki paraméter teljes hiánya, nem hogy a shader szám :D Aztán ott van az is, hogy pl XFX oldalán megtalálod ezeket a kártyákat, de csak akkor, ha asia régiót választasz ki. Szóval nem is igazán ide készülhetek valóban, de itt kötöttek ki. Jó része szürke importos is lehet. Nem szoktam ilyen lenni, de most így akkor hanuka alkalmából, pont nem tudnék együtt érezni egyetlen átverővel sem, ha egy kellemes büntetésben részesülnének. Pontosan tudták mit adnak el és azt is miért. Rohadt átverős marketing és pénzéhes seftes hozzáállás.

Az 1050TI meg brutál kártyához (nem emlékszem ki írta már), életem, én ugyan nem 900P-zem le, mint Kolopele, de amikor The Divisionben annyit tudd, mint egy rx460, akkor ne állítsd azt, hogy világverő. Rotty van annak azonnal, amint kell a GPU erő. Tudom-tudom, van aki szerint amíg nem ez a trend, csak néha, addig végül is ne írjunk ilyet, de valahogy mégsem illenék szerintem a menybe küldeni. Mielött nekem ugranál, az 1050Ti nekem mindig is tetszett, már megjelenésekor is (visszakereshetted), csak a helyén kezelem a teljesítményét.

• Kansas

addikt

válasz arty #40 üzenetére

Azt írtam, be tudok az ötlet mögé állni, nem azt, hogy nélküle összeborul a lelki világom, néhányakkal ellentétben.

"Áldozathibáztatás"?
    Ne b.ssza már meg az élet, funkcionális analfabétizmust akarunk itt piedesztálra emelni?
    Arról a fogalomról hallottál már, hogy "elvárható gondosság"(due diligence)?
    A gyártók minden logikus helyen a tudomásodra hozzák a termékük tulajdonságait, beleértve azt, amit szerinted "sunyiban" akartak tartani, épp csak nem festik rá 72-es betűmérettel a dobozra.
    Felróható nekik? Fel. Nem szép dolog. Javítják is, úgy néz ki.
    Először fordul elő, hogy idővel változnak a specifikációk? Nem, egyik oldalon sem.
    Lehetett tudni erről egyéb helyről? Igen, az összes kicseszett tesztoldal ezt harsogja napok óta, az Ipon-on is cikkek vannak róla, mára még Oliverda is észrevette a HWSW-n.

Ez nem nemi erőszak, ez kereskedelem, ahol az "áldozat" konkrétan az aktív fél. Senki sem kényszeríti rá, hogy pont ezt a kártyát vegye. Arra sem, hogy a kismillió cikk címe láttán még el is fordítsa a fejét, nehogy véletlenül tájékozott legyen. Arra sem, hogy ne nézzen utána. Minden oldalról tolják az arcába a szükséges infót, gyakorlatilag az kerül erőfeszítésbe, hogy ne tudjon róla.
    Ez azon esetek egyike, amikor az "áldozat" igenis részben felelős.

Ez konkrétan a generáció második leggyengébb AMD kártyája, amíg a vágott verzió nem jött ki, addig is ez volt, az erősorrend semmit nem változott. Ami ennél gyengébb azt konkrétan ki lehet váltani már IGP-vel(a Raven Ridge 7 2700U IGP-je konkrétan erősebb, mint egy RX 550, papíron legalább is).

Kb. 10-15% teljesítménykülönbségről beszélünk(a VRAM órajel különbségét is beleszámítva), amikor az eggyel erősebb kártya a dupláját tudja, az eggyel gyengébb meg a felét(mármint az eredeti RX 560-nak).
    Egy 1080Ti ennek kb az 5x-ösét tudja teljesítményben - a legerősebb és a stock 1080Ti közötti teljesítménykülönbség nagyságrendikeg annyi mint amit ez a kártya összesen tud.

Vihar a biliben, ne dobjuk már ki a józan észt a polkorrektség jegyében!
    Nincs is több mondani valóm a témakörben.
    Jó éjszakát!

Új hozzászólás Aktív témák