- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
Ez így, akkor sem kerek, ha csak egy utasítás gyorsítás miatt van ott. Szerintem nekik más az elképzelésük, amit remélhetőleg hamar megtudunk.
Mivel magában az FPGA-ban RAM-ok vannak, így elég jól. Magát a konfig fájlt pedig egy külső memória tartalmazza, ami táp ráadáskor tölti be az FPGA-ba.
-
buherton
őstag
Eddig, akkor félrebeszéltünk egymás mellett. Most már értem, hogy te mire gondolsz, de az nem igazán járható út. Ugyanis ha te speckós dolgot akarsz megcsinálni az FPGA-ban, és mondjuk több különböző ilyet tartalmaz a program akkor meg vagy lőve, mert az FPGA konfigurálás nagyon lassú. Főleg ha szintetizálni is kell előtte.
(#26) LordX Ez így már ki vagyon találva. Sőt már nagyon régóta alkalmazva is van. Sőt ehhez még FPGA sem kell. Úgy hívják, hogy DSP
. A PC-nek a lényege pedig pont az hogy általános felhasználású, míg a DSP speciális felhasználású (és utasításkészletű), és abban a speciális utasítások apró ASIC-ekben van megvalósítva.
-
buherton
őstag
Nem vagyok benne biztos, hogy az Altera nagyobb név lenne. Ahol eddig jártam mindenhol Xilinx-et használtak. Ettől függetlenül nem azt mondom hogy az Altera nem lenne jó!
(#15) LordX: Egy komolyabb algoritmusnál már azért szűkös lehet a kapu szám, ez a feladattól függ.
(#17) LordX Pedig a párhuzamos és/vagy független dolgokban jó az FPGA. Arra a feladatra amit te írtál, arra a legjobb egy co-processzor. FPGA-nak pont az a lényege, hogy pl. míg az egyik fele a PCI-E-s VGA-val kommunikál, addig a másik fele a CPU-nak segít be.
-
buherton
őstag
Amikor bejöttek az új generációs valódi párhuzamosításra képes GPU-k, és hozzá a programnyelv, akkor nekem rögtön beugrott az FPGA. A sok-sok előny mellett van egy hatalmasan nagy hátránya az FPGA-nak, még pedig a felépítéséből adódóan nem lehet a végtelenségig "programozni", mert elfogynak a CLB-k. Ez a dolog, am egyáltalán nem új keletű cucc, ugyanis már lehet kapni, igaz ez nem szerverekbe szánt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Brave
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest