- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iOS alkalmazások
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
borg25
senior tag
válasz
Kékes525 #103 üzenetére
Oké, de van egy arany középút is. A reklámokat több kategóriába sorolhatja az elv:
- Kiszűröm és le se töltöm. Ami durva reklám, mailware stb
- Letöltöm, de nem jelenítem meg
- Letöltöm, és egy nem látható képernyőn jelenítem meg. Amit most az ADB meg akar jeleníteni
- Letöltöm, és a böngészőn belül jelenítem meg. Amelyik oldalt támogatni akaromAz azért nehezen megy, hogy a hirdető is elhiggye, hogy megjelent a reklámja, és sávszélességbe meg cpuba se kerüljön.
Ha mindent megteszek azért, hogy ne legyen reklám, az olyan, mintha mindig lejmolnám a tartalom előállítót.
-
borg25
senior tag
Pont, hogy nem blokkolni kéne: átirányítani.
Én szívesen fizetnék a cpu leterheléssel, memóriával, és adatforgalommal a tartalomszolgáltatónak.
Az az ötlet, hogy a reklámot nem nem tölti le, hanem letölti, csak épp nem a látható felületen jeleníti meg. Egyáltalán az is kérdés, hogy megjeleníti-e, nem csak letölti.
Ebben az esetben, csak a hirdetőnek fog fájni a feje, hogy oké, hogy letöltöttem a reklámanyagát, de azt láttam-e? Írjon rá algoritmust, hogy megtisztítsa, hogy mennyi reklámletöltés volt tényleges megjelenítés
Persze azt majd észre fogja venni, hogy a kattintási ráta leesett. De mit tud tenni? Csökkenti a díjat amit a tartalomszolgáltatónak fizet. A tartalomszolgáltatónak csökken az egy reklámmegjelenítésért kapott díja, viszont nő a "megjelenítettnek tűnő" reklámainak a száma.
A gond, hogy gondolom ezt a funkciót mélyebben kéne beépíteni a böngészőkbe.... -
Cs1csó
titán
Üdv, a fenti kollega feketével kiemelte a lényeget, vagy direkt fizetsz, vagy indirekt vagy nincs tartalom. De mivel elburjánzottak a reklámok egyre többen használnak valamilyen blokkolót, amúgy még mindig csak a netezők töredéke használ illyen blokkolókat. Volt hogy leültem egy olyan gép mellé amin nem volt blokkoló - az enyémen ublock origint használok - és kb. nem tudtam, hol vagyok. Össze vissza reklám egyesek izegtek mozogak, lassan töltődtek az oldalk - a nete és a gépe is pariban volt az enyémmel - sajnos rólam már lecsúsztak ezt semmiért nem adnám max amelyik oldal tartalom nagyon fontos és nem tudom kiváltani akkor inkább fizetnék. Nagy kérdés hova fog ez kipörögni amúgy is azt veszem észre magamon, hogy rezisztens vagyok a reklámokra, észre sem veszem őket, de kattintani szinte soha nem kattintottam még rájuk, azért mondom hogy szinte mert nem vagyok káptalan de nem emlékszem, hogy valaha is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest