Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gerbaudhu

tag

Sziasztok.

Én még megjelenése után próbáltam ki a Win8 DP-t. Egy MacBook Pro-ra tettem fel, natívan futtattam, nem virtuálisan és azt kell mondjam, a metro kezelése trackpad-del (vagy touchpaddel) nekem kínszenvedés volt (bootcamp-es driverrel). Mivel egyébként a Lion-t használom, amit ugyebár együtt fejlesztenek a hardverrel, hozzászoktam a többujjas mozdulatokhoz, amik (szerintem) nagyon jól kezelhetővé teszik azt a rendszert, intuitív, nem KELL tanulni, kb. 1 óra használat után az ember annyira ráérez, hogy utána mindenhol ezt keresi. Valószínűleg ezért éreztem a metrót gáznak kezelhetőség szempontjából (egérrel meg igazi kínszenvedés volt). Amíg a hardvergyártók nem kezdik el INTENZÍVEN alkalmazni a többérintéses mozdulatokat (pl kapacitív touchpad alkalmazásával), és a Microsoft nem kezdi el egységesíteni magukat a mozdulatokat, amiket az ujjakkal lehet csinálni (nincs 3 féle gyártónak 3 féle görgrtési módszere touchpadre pl.) és ezt a gyártókkal elfogadtatni, a metro nagyon nehezen fog élhető felületté válni.

Itt most nem a Lion-t istenítem, csak (ha már hasonló a tendencia a két rendszer között) a win metro felületét próbáltam meg használni laptopon és összevetni egy létező megoldással.

Az érintőképernyő PC-s használatához annyit tennék hozzá, hogy ha nem vízszintesen van, lehet az bármilyen szögben, az ember válla 10 perc használat után le akar törni. (Munkahelyemen érintőkijelzőkkel dolgozunk (nem tesco pénztár) és ez a helyzet.)

Új hozzászólás Aktív témák